Pneuri pentru SUV-uri: un sortiment larg în centrul de anvelope MasterLUX ©

Pneuri pentru SUV-uri: un sortiment larg în centrul de anvelope MasterLUX

Anvelopele fiabile pentru vehicule de teren au o serie de caracteristici care le disting de cele destinate maşinilor de autostradă.

Acest lucru se datorează caracteristicilor de exploatare a cauciucului – teren accidentat, noroi adînc sau, dimpotrivă, sol stîncos, dur și neuniform, care complică foarte mult capacitatea de manevrare. În centrul de anvelope MasterLUX, manageri cu experiență vă vor oferi toate detaliile privind alegerea anvelopelor pentru un SUV, tot noi vă vom oferi un scurt program de instruire  cu privire la tipurile lor de bază.

Patru tipuri principale de pneuri pentru SUV-uri

Pneurile de teren, precum cele de tip High Performance, nu pot fi pe deplin considerate ca fiind destinate conducerii pe un teren accidentat – mai degrabă acestea sînt anvelope destinate şoselelor, dar cu posibilitatea de a merge pe drumuri cu sol natural și pe terenuri uşor accidentate. Banda de rulare a unui astfel de pneu nu este adîncă și este netedă, lamelele sînt mici, elementele mari lipsesc. Datorită acestui fapt, pe ele poţi dezvolta o viteză bună pe autostradă și parcurge porţiuni mici de sol natural și asfalt spart. Sînt potrivite pentru jeepurile cu transmisie integrală, exploatate, preponderent, în oraș.

Highway Terrain – tip de cauciuc pentru SUV-uri, destinat, în primul rînd, pentru suprafețe dure – autostrăzi sau terenuri cu accidentare uşoară. Stau cam prost pe drumuri cu sol natural umede, nerecomandat spre folosire pe drumuri de ţară cu poteci adînci. Dacă intenționați să călătoriți frecvent pe drumuri pietroase, este mai bine să cumpărați anvelope pentru un SUV cu perete lateral ranforsat.

All Terrain – cauciucuri universale, cu care puteți merge pe terenuri cu o accidentare moderată. Lamelele benzii de rulare profunde și relieful specific asigură o aderență excelentă la diferite tipuri de sol, astfel încît anvelopele se ţin bine şi pe iarba umedă, și pe nisip. Partea laterală are o protecție suplimentară împotriva pietrelor ascuțite din noroi. Cu toate acestea, exploatarea pe drumuri lutoase este nedorită, deoarece anvelopele nu asigură o aderenţă sigură. Viteza de deplasare pe şosea, cu astfel de anvelope este, de asemenea, redusă.

Mud Terrain – anvelope potrivite la maximum pentru conducere prin noroi. Cauciucul are o construcţie rigidă, dotată cu pereți laterali durabili cu dispozitive de aderenţă la sol. Profilul benzii de rulare este pronunțat și, în general, este similar cu cel al anvelopelor agricole. Suprafața cu capacitate de autocurăţare. Potrivit pentru zone mlăştinoase și noroi adînc, dar nu funcționează pe gheață și nu funcționează bine pe asfalt. Datorită caracteristicilor benzii de rulare, conducerea pe şosele auto, folosind anvelopele de teren Mud Terrain, va fi incomodă și periculoasă, iar însăşi anvelopele se vor uza repede.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load