Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Obiecte care au aparţinut jurnalistului de modă Andre Leon Talley, scoase la licitaţie

26 ian. 06:00   Business
1437 0

Caftane din mătase, pardesie exotice din piele şi un set de valize Louis Vuitton se numără printre obiectele care au aparţinut jurnalistului de modă american Andre Leon Talley, decedat în 2022, şi care vor fi scoase la licitaţie săptămîna aceasta de Christie's în New York, potrivit agerpres.ro.

''Era o forţă impresionantă'', a spus la Paris Elizabeth Seigel, responsabilă de colecţii private şi emblematice la casa de licitaţii Christie's din New York, cu prilejul unei expoziţii care reuneşte o parte din piese.

''Articolele lui aveau puterea de a consacra sau de a distruge orice creator de modă'', a adăugat Seigel.

Aproape 400 de loturi vor fi scoase la licitaţie de vineri pînă pe 16 februarie, ilustrînd stilul excentric şi personal al lui Talley, precum şi dragostea lui pentru modă. Colecţia include desene, fotografii şi obiecte de vestimentaţie dobîndite din legăturile de prietenie cu personalităţi din industrie, cum ar fi designerii Karl Lagerfeld şi Diane von Furstenber sau redactorul-şef al revistei Vogue, Anna Wintour.

Casa de licitaţii estimează că loturile se vor vinde pentru o sumă care va depăşi un milion de dolari, fonduri ce vor ajunge la două biserici baptiste, care au jucat un rol important în viaţa lui Talley.

Talley, fost editor şi director de creaţie al ediţiei americane a revistei Vogue, a murit pe 18 ianuarie 2022, la vîrsta de 73 de ani.

''Era mîna dreaptă a Annei Wintour deschizînd totodată calea pentru o nouă generaţie care i-a călcat pe urme cum ar fi Edward Enninful (redactor-şef al ediţiei britanice a Vogue)'', a spus Seigel, care a menţionat şi rolul lui de mentor al noii generaţii de designeri şi jurnalişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?