COVID-19 în MOLDOVA

Oare este necesar de investit în aur? ©

Oare este necesar de investit în aur?

Directorul partenerului oficial Alparidin Chișinău Marina Smirnova despre necesitatea investiției în aur și ce opțiuni există pentru aceasta.

În ziua de azi, în condițiile instabilității economice tot mai mulți oameni își convertează capitalul într-o valoare materială reală. O astfel de valoare reprezintă metalele prețioase, cel mai des — aurul. Despre modul de achiziționare a acestui metal pentru păstrarea și creșterea capitalului citiți într-un interviu cu directorul partenerului oficial Alpari din Chișinău Marina Smirnova.

– Marina, din ce motiv în ultimul timp cererea față de aur crește?

– Aurul devine tot mai popular datorită creșterii valorii sale. Crește și cererea, însă rezervele sale sunt limitate. Aurul este procurat de băncile centrale, corporații private și persoane fizice pentru asigurarea stabilității. La urma urmei, valutele naționale se pot deprecia, dar cu aurul aceasta nu se va întîmpla. Numai în ultimii 10 ani aurul a crescut în preț în dolari SUA cu aproape 170%. Instabilitatea politică influențează asupra cererii acesteia. Actualmente conflictul comercial dintre SUA și China împinge prețul aurului în sus.

Oare acum e momentul potrivit pentru achiziționarea aurului? Și de ce?

– Din păcate, la ziua de azi, nu toate instrumentele investiționale ne inspiră încredere în planul creșterii capitalului, dar și în planul păstrării acestuia. Unicul instrument sigur, care vă poate proteja împotriva oricărui risc în condițiile creșterii în continuu a inflației și scăderii ratelor dobînzii este aurul. Cu cât sunt mai multe riscuri, cu atât mai mulți investitori își alocă fondurile în acest metal prețios. Anume acum există multe riscuri.

Dacă în anul 2016 aurul putea fi procurat cu 1 250 de dolari/uncie, deja astăzi costul lui este de 1 496 de dolari/uncie. Potrivit experților, într-un an prețul poate crește pînă la 1 700 de dolari/uncie. Astfel, dacă nu cumpărați aurul astăzi, atunci mîine va putea costa mai mult.

Care este modul de a investi în aur?

–Adesea, investitorii începători dau preferință bijuteriilor. În acest caz, trebuie de ținut cont, că procurați aur proba 750, în cel mai bun caz. De asemenea, va trebui să achitați și pentru lucrul bijutierului. Dar el poate constitui până la jumătate din costul articolului. Bijuteriile sunt vizual plăcute, dar în calitate de investiții nu este cea mai bună opțiune. Mai profitabil e să procurați lingouri de aur. În acest caz, Dvs. procurați aur pur la prețul apropiat cu cel de pe bursă. Lingourile sunt confecționate din metal prețios proba 999, dar nu 750 ca bijuteriile. O altă opțiune — efectuarea tranzacțiilor cu aur pe piața Forex. Investitorii preferă să lucreze cu perechea XAUUSD din cauza lipsei fluctuațiilor bruște și vânzării profitabile. Însă, în acest caz, trebuie de luat în vedere că pentru aceasta trebuie de ales o strategie potrivită. Puteți afla cum să obțineți profit din tranzacționarea cu aur pe site-ul companiei Alpari.

Dar Dvs. personal ați alege investiția în aur?

– Evident. Trebuie de investit în aur, deoarece este un activ stabil care de-a lungul existenței sale numai crește în preț.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load