Negocierea Salariului: Câștigă mai mulți bani și mai multă apreciere! ©

Negocierea Salariului: Câștigă mai mulți bani și mai multă apreciere!

Nu știm să ne negociam salariu astfel încât să reflecte valoarea noastră. În general, ne supraevaluăm sau ne subevaluam calitățile, dar, cea mai gravă eroare este aceea că suntem dispuși să acceptăm anumite condiții de muncă doar de dragul de a avea un venit.

De multe ori citim diverse sfaturi pe această temă, despre cum să negociem într-un mod cât mai favorabil, doar că, acele sfaturi nu ne sunt de folos, tocmai pentru că fiecare situație de negociere este diferită. Iar dacă acele sfaturi sunt de calitate inferioară, atunci șansele, de a porni la drum cu un salariu pe măsura valorii noastre, sunt nule.

În fapt, orice negociere adevărată durează cam cinci minute. Haide să vedem ce putem face pentru ca negocierea salariului tău să fie una care să-ți ofere un plus de bani, dar și de alte avantaje. Negocierea salariului - care, în mod obișnuit, durează mai puțin de 5 minute pentru ajunge la o concluzie favorabilă - are o influență esențială asupra compensației tale bănești. Aceasta poate include bani sau alte elemente care sunt înlocuitori mai mult sau mai puțin fungibili pentru bani, printre acestea numărându-se „mai mult timp cu familia” sau „oportunități de a executa sarcini care îți pot aduce diverse avantaje” sau "beneficii specifice, care reprezintă o diferență semnificativă în ceea ce privește calitatea vieții tale de zi cu zi.”

Aceste aspecte transformă cele cinci minute de negociere într-unele dintre cele mai importante momente ale vieții tale. Ține cont, totuși, de faptul că negocierea salariului depinde și de munca prestată, de dimensiunea companiei și posibilitățile acesteia de a le oferi angajaților diverse pachete salariale individualizate. Și, mai ales, nu te aștepta ca în 5 minute să primești 50000 MDL în plus, la salariu.

În momentul în care mergi la negocierea salarială trebuie să te pregătești cât de bine poți și să încerci să negociezi cât mai favorabil. Dar, dacă nu merge așa cum ți-ai planificat și pleci la fel cum ai intrat - având nevoie de mai mulți bani pentru ceva mai important, cum ar fi petrecerea specială de ziua de naștere a copilului tău, atunci nu dispera. Ia în considerare alte opțiuni care pot oferi fericire familiei tale. Iar dacă ai nevoie de bani chiar acum, atunci poți încerca serviciile creditorului Kreddy.md care oferă credite online în Chișinău, Tiraspol, Bălți și în alte orașe din toată Moldova.

Gândește-te la asocierea cuvântului "târguială":  în minte îți vine o persoană care se bucură de succes și care vorbește despre sume de mii de Lei, în timp ce stă într-un birou spațios? Nu, cel mai probabil te gândești la o bătrână care încearcă să "rămână" cu câțiva bănuți în plus atunci când face piața.

Realitatea este că oamenii bogați și care se bucură de succes, negociază. (Acesta este unul dintre modurile importante prin intermediul cărora ajung - și se mențin - bogați). Și este o chestie care se întâmplă zi de zi în lumea marilor afaceri, de unde oamenii bogați își obțin banii. Practic, orice sumă de bani pe care o soliciți la negociere, nu are o valoare atât de mare pentru potențialul tău angajator (mai ales dacă discutăm de o companie mare). În niciun caz angajatorul nu ar trebui să se  simtă jignit dacă i-o soliciți.

Atunci când vorbim despre un angajator o facem într-un mod abstract, dar o putem face și prin referire la o persoană reală. Haide să îi spunem Andrei. Treaba lui Andrei este să te facă să semnezi cu compania pe un salariu cât mai redus; dar Andrei nu este super motivat să facă acest lucru, pentru că Andrei nu cheltuie banii lui Andrei pentru a te angaja. Andrei cheltuiește bugetul lui Andrei.

Acesta, în general, nu primește stimulente mari de performanță pentru economisirea banilor prevăzuți în bugetul de angajare. În cazul tău, orice sumă de bani obținută în plus poate însemna un computer sau un televizor nou, dacă îl convingi pe Andrei să-ți ofere 50000 MDL în plus, dar Andrei primește (dacă este super norocos) doar o cină la Grill House, în cazul în care te convinge să iei cu 50000 MDL mai puțin.

Ceea ce înseamnă că trebuie să îți ceri drepturile în fața lui Andrei (a angajatorului) știind că acesta a prevăzut un buget de salarii mai ridicat pentru acei angajați care merită. Convinge-l că tu meriți acești bani, ca o formă de apreciere a valorii tale și o să pleci de la Andrei cu bani în plus la salariul tău!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load