COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Muzeul Național de Artă al Moldovei și Mobiasbanca – OTP Group în parteneriat pentru valorificarea artei ©

Marian Preda spunea „Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare.” În contextul ultimelor întâmplări, cultura a devenit nu doar o exprimare a forței, ci chiar sursa ei de creștere. Aflați în izolare, am simțit cu toții lipsa hranei spirituale, iar o vizită la muzeu este remediul potrivit de recuperare emoțională.

Conform tradiției, lunile septembrie și octombrie cuprind în ele celebrarea Zilelor Europene ale Patrimoniului. Pentru a încuraja pașii vizitatorilor către sălile de muzeu, Muzeului Național de Artă al Moldovei organizează, pe 21 septembrie, vernisajul expoziției Achiziții și donații 2018-2020. În cadrul acesteia vor fi expuse lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă.

Relația de prietenie dintre Mobiasbanca – OTP Group și Muzeul Național de Arte al Moldovei are o continuitate fermă. În cadrul conferinței de celebrare a Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediția 2020, directorul muzeului, Tudor Zbârnea, a decernat Mobiasbanca – OTP Group cu trofeul ARTMUSEUM, pentru colaborarea permanentă și promovarea patrimoniului cultural.

„Este o onoare pentru noi, nu doar acest gest de recunoștință, dar în mod special productivitatea și rezultatele reale ale colaborării noastre. Mobiasbanca – OTP Group împarte cu MNAM prețuirea față de artă. Ne bucurăm că avem un partener responsabil de găzduirea artei și aprecierea pe care aceasta o merită. Cultura și arta este de 30 de ani, o investiție pentru mai multe generații, în care banca își concentrează eforturile și energia.” declară Stela Ciobanu, Vicepreședinte al Comitetului Executiv – Secretar General.

De-a lungul activității sale de 80 de ani de la fondare, Muzeul Național de Artă a contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural național găzduind mii de expoziții și artiști de valoare. În cadrul colaborării cu Mobiasbanca - OTP Group, Muzeul au fost organizate evenimente precum Noaptea Europeană a Muzeelor și Bienala Internațională de Pictură.

Zilele Europene ale Patrimoniului reprezintă o iniţiativă a Consiliului Europei începând cu anul 1985. Evenimentele organizate în acest scop pun în valoare monumentele istorice, siturile arheologice, colecțiile de artă, spectacolele de teatru, meșteșugurile tradiționale etc., oferindu-le ocazia vizitatorilor să cunoască patrimoniul cultural comun și să se implice activ în salvgardarea acestuia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load