Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Leagănul unor rare revelații ©

25 mai. 2023,, 08:00   Business
1656 0

Aflat în inima Indiei, statul Chhattisgarh este înzestrat cu o moștenire culturală neprețuită și cu minuni arheologice, cele mai potrivite pentru călătorii în căutare de un farmec neobișnuit. Dacă există un stat ale cărui pietre prețioase sunt încă neexplorate și încântătoare în starea lor brută, alături de teritorii neatinse, acesta este sigur Chhattisgarh.

Identitățile sale culturale și ecologice unice, monumentele atemporale, fauna sălbatică extraordinară, templele cioplite cu pricepere, siturile budiste, fortărețele, cascadele, peșterile și picturile pe stâncă îl fac ca niciun alt teritoriu pentru călătorul cu scop. Cu 44% din suprafață acoperită de pădure și cu 32% din populație de tip tribal, statul atrage iubitorii de natură din întreaga lume. Având 3 parcuri naționale și 11 sanctuare ale faunei sălbatice, strălucitoare și pline de bogăție naturală în floră și faună, statul își marchează importanța pentru a fi o destinație pe harta turistică a Indiei în ceea ce privește fauna sălbatică. Mai mult, siturile și templele sale arheologice se pot lauda cu o bogată moștenire de săpături și sculpturi, iar statul a fost cândva un centru înfloritor pentru budism – o moștenire care continuă să strălucească și astăzi.

Ruinele satului Tala - Situate într-un singur complex și adiacente unul celuilalt, rămășițele legendarelor temple Devrani și Jethani de pe malurile râului Maniyari sunt o priveliște de văzut. Acestea sunt pe jumătate ruinate iar rămășițele sunt alcătuite din cărămidă roșie, stil arheologic predominant Guptan.

Cascada Chitrakote - Mai bine cunoscută sub numele de Cascada Niagara din India, Cascada Chitrakote cade de la aproximativ 100 de metri și se lărgește până la 150 de metri în timpul musonului. Sursa acestei cascade în formă de potcoavă, situată lângă Jagdalpur în districtul Bastar, este râul Indravati, un afluent al râului Godavari. Căderea de apă poate fi văzută și experimentată cel mai bine în timpul și după lunile de muson, iulie și octombrie, iar opțiunea bună de ședere din apropiere o reprezintă cabanele de lux Dandami.

Templul Bhoramdeo – La fel de impunător și popular ca și Khajuraho din Chhattisgarh, Templul Bhoramdeo este renumit pentru captivantul Templu Lord Shiva din secolul al XI-lea, de pe malurile râului Sakri. Templul, situat la Bhoramdev, la 21 km de Kawardha, a fost construit de regele Ramchandra al dinastiei Nagar.

Mănăstirea budistă Teevardeo - se crede că aceasta, după cum au relevat excavațiile, datează de pe vremea regelui Somavasi, Teevardeo. Poarta către mănăstire înfățișează în piatră capitole din viața lui Buddha și povești din Panchatantra. Templul Lakshmana : dedicat Lordului Vishnu, se crede că templul a fost construit în jurul anilor 625-650 d.Hr. Istoricii sugerează că a fost construit de regina Vasata, văduva regelui Harshgupta, și stă pe o platformă, în interiorul unui pavilion cu stâlpi.

Satul Champaran - este situat la aproximativ 60 km de Raipur, este sărbătorit ca locul de naștere al sfântului Vallabhacharya, fondatorul sectei Vallabh. Un templu maiestuos a fost construit aici ca semn de reverență pentru înțelept. Templul Champakeshwara Mahadeva este o altă destinație de vizitat.

Peșterile Kutumsar și Kailash Gufa - Districtul Bastar, cu Peșterile Kutumsar și Kailash Gufa din Valea Kanger, sunt înzestrate cu o deosebită frumusețe naturală. Au formațiuni splendide de stalactite și stalagmite, Peșterile Kutumsar au o lungime de aproximativ 1.327 m și se regăsesc la 35 m sub nivelul solului. Kailash Gufa se află pe vârful unui mic deal și seamănă cu Peșterile Kutumsar. Descoperit în 1993, Kailash Gufa are o lungime de 100 m și impresionează cu stalactitele și stalagmitele sale din belșug. Ecourile din acestea sunt curios de muzicale, iar întunericul interioarelor face experiența una misteriosă și captivantă.

Rezervația de viață sălbatică din Barnawapara – Sanctuarul de viață sălbatică Barnawapara este o zonă mică, dar semnificativă a vieții sălbatice, care se întinde pe 245 km pătrați în districtul Mahasamund. Plantele se cuprind în principal din pădurea tropicală uscată de foioase de tec, sal, bambus și terminalia. Animalele includ tigri, urși, veverițe, șacali, antilope cu patru coarne, leoparzi, gazele chinkara, antilope blackbuck, pisici de junglă, căprioare, porci-spinoși, maimuțe, bizoni, hiene dungate, câini sălbatici, chital, sambar, nilgai, gaur (bizon indian), muntjac, mistreți, cobre și pitoni. Sanctuarul are o populație mare de păsări cu cele majore fiind vulturi cu crupă albă și avadavat verde. Sirpur Heritage Walk și Walk With The Tribe de la Chhattisgarh Tourism Board facilitează călătoriile în regiune. Într-un acord cu India City Walks, cu sediul în New Delhi, consiliul de turism promovează și sporturile de apă, ciclismul pe dealuri, locurile de camping, tururile cu bicicleta și turismul cu rulota.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?