COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iconic House – linii laconice în armonie cu mediul înconjurător ©

Iconic House – linii laconice în armonie cu mediul înconjurător

Nu este o misiune ușoară să construiești locuințe durabile și, în același timp, să ții cont de ocrotirea mediului înconjurător. În acest sens, sustenabilitatea este aspectul de care trebuie să țină cont proiectele de arhitectură.

Astfel, utilizarea resurselor naturale disponibile, fără a distruge mediul natural, este mecanismul principal în îndeplinirea construcțiilor. Respectarea aspectului de sustenabilitate a fost prioritatea de bază în realizarea proiectului Iconic House de către echipa de arhitecți AB+Partners. Aici, s-a mizat pe resursele alternative de construcție și detaliile regândite din punctul de vedere al eficienței energetice, materialele ECO utilizate jucând un rol important în protecția mediului.

Design architectural sustenabil

Proiectul Iconic House reprezintă un adevărat refugiu în natură, datorită localizării sale. Fiind situat într-o zonă rurală, în nord-estul Republicii Moldova, la 150 km de capitală, acesta este un loc perfect pentru evadare de zgomotul orașului. Cu o suprafață totală de 310 metri pătrați, locuința a fost concepută în 2 niveluri. Terenul proiectului constituie 8206 metri pătrați. Pentru a permite luminii naturale să inunde locuința, s-a optat pentru ferestre largi. Liniile laconice, care formează arhitectura casei contemporane, scoate în evidență mediul natural în care a fost realizat proiectul. Peisajele extraordinare, care se văd din cele 3 dormitoare, bucătărie și sufragerie, constituie unul dintre avantajele acestui proiect arhitectural, iar cinematograful și sala de forță, situate în subsol, sunt o soluție optimă pentru un spațiu destinat modului sănătos de viață și distracției.

Suprafața mare a terenului a permis instalarea terasei, copertinei pentru automobile și a unei piscine fără parapeți. Datorită amplasării cu vedere spre râul Nistru, vizualizarea din interior a panoramei creează iluzia că bazinul din curte se contopește cu apa Nistrului, formând o piscină „infinită”. Toate aceste elemente exterioare au fost gândite concis, respectând stilul laconic al întregii construcții.

Degradarea crescândă a mediului a provocat echipa biroului de design interior și arhitectură AB+Partners să se gândească la sustenabilitatea proiectului. Finisajul de lemn îmbinat cu elemente de metal se potrivește perfect cu designul de landșaft al curții. Pentru a ține cont de misiunea proiectului, au fost utilizate materialele ECO de cea mai înaltă calitate. Astfel, s-a obținut o construcție cu o eficiență energetică mai mare, aceasta consumând mai puține resurse atât pentru încălzire, cât și pentru iluminat.

Astfel, cele 2 mecanisme ale sustenabilității (cel economic și de mediu) au fost luate în considerare de către echipa de arhitecți a proiectului Iconic House. Datorită misiunii sale pe termen lung, acest proiect reprezintă baza succesului în menținerea echilibrului dintre utilizarea resurselor și protecția mediului înconjurător.

În acest context, serviciile de arhitectură prestate de către biroul de design interior și arhitectură AB+Partners au căpătat o altă imagine. Echipa s-a angajat în realizarea unui proiect ce ar cuprinde atât satisfacerea nevoilor clienților săi, cât și implementarea conceptului de sustenabilitate. Prin Iconic House, echipa de arhitecți au reușit să facă față acestei provocări.

Dacă dorești și tu să beneficiezi de servicii calitative în materie de arhitectură și, în același timp, să deții o locuință prietenoasă mediului, sună la +373 68 13 33 37 sau vino la adresa Alexandru Bernardazzi 97 și fii sigur că proiectul casei tale este în mâini bune.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load