COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Iahtingul ca o alternativă pentru turismul hotelier ©

18 mai. 2019,, 09:55   Business
2348 0

Imaginați-vă că fiecare zi a vacanței dvs. este o aventură de neuitat într-un loc nou.

Cînd vă treziți dimineața, redescoperiți lumea din jurul vostru: un golf pitoresc sau un oraș portuar confortabil, sau poate întîlniți răsăritul soarelui în mare, departe de țărm și de gălăgia orașului, singuri cu gîndurile și dorințele voastre. Seara, în leagănul valurilor moi, beți șampanie rece și admirați cerul înstelat de la bordul iahtului.

Mult timp se credea că odihna pe un iaht este o plăcere scumpă și inaccesibilă. Odată cu dezvoltarea infrastructurii de iahturi, acestea au devenit nu mai scumpe decît sejurul la un hotel, iar, în unele cazuri, chiar mai ieftine. De exemplu, puteți petrece o săptămînă în Insulele Baleare, trăind într-un iaht confortabil, la doar 490 de euro.

Nu este o coincidență faptul că piața călătoriilor cu iahturile se dublează în fiecare an. Nu sînteți legat de un singur loc, aveți la dispoziție toată libertatea de mișcare. Îți stabilești de unul singur traseul, faci opriri în cele mai interesante locuri. Nu vei avea probleme cu așteptarea transportului, blocarea în trafic sau lipsa unui loc de parcare. Iar excursiile sînt deja incluse în prețul călătorie.

Iahturile moderne cu pînze sînt complet echipate pentru o ședere confortabilă la bord. Bucătărie echipată, toaletă, duș cald, cabine duble confortabile. Puteți sta la ancoră în mijlocul naturii sălbatice sau în portul de agrement pentru a merge la o plimbare prin oraș și a merge la un restaurant local sau club.

Puteți participa la o croazieră cu iahtul chiar și de unul singur, fără a avea vreo experiență. Multe companii de charter oferă participarea la în grupul echipajului atunci cînd cumpărați doar un loc în cabină. Dar dacă și prietenii tăi preferă să-și petreacă în mod activ concediul, atunci 6-8 persoane sînt suficiente pentru a închiria un iaht cu un căpitan doar pentru tine. Prețul ar putea fi chiar mai mic.

Ce destinații să alegi pentru a naviga?

Desigur, de pe iaht este interesant să descoperim orice oraș și țară. De un interes deosebit se bucură Spania, cea mai accesibilă dintre țările Uniunii Europene. Aici este dezvoltată atît infrastructura turistică, cît și cea a iahturilor. Numărul turiștilor din Spania depășește 80 de milioane de persoane pe an.

Vara, călătorii sînt atrasi de natura foarte frumoasă a Insulelor Baleare: Ibiza, Formentera, Mallorca. Acesta este un loc unic care combină plajele albe, natura pitorească, istoria așezărilor vechi și cele mai memorabile petreceri din lume cu cei mai buni DJ. Sezonul începe în luna mai și se încheie în octombrie.

Programul croazierei pe iaht include un program intens pe litoral și pe mare. Timp de o săptămînă în Ibiza, puteți vizita cele mai frumoase golfuri ale insulei, plajele insulei învecineate Formentera, recunoscute nu o singură dată ca fiind cele mai bune din Marea Mediterană, stînca misterioasă Es Vedra, puteți întîlni legendarul apus în Café Del Mar și să vizitați Hippie Market. Discotecile incendiare vor completa programul de croazieră.

Mallorca este cea mai mare și mai uimitoare insulă a arhipelagului Baleare din Marea Mediterană. Natură neobișnuită, un număr mare de rezervații naționale și golfuri pitorești. În adîncurile insulei există copaci roditori de măsline și migdale, mori de vînt și sate vechi. Pe insula-rezervație Cabrerra pot fi întîlniți delfini în habitatul lor natural.

Iarna, din noiembrie pînă în martie, este cea mai bună perioadă pentru croaziere în Insulele Canare, deoarece aici este vară tot anul. Pe aceste insule de origine vulcanică s-a păstrat o floră și o faună unică. Temperatura oceanului nu scade sub 20 °C, iar temperatura aerului este de aproximativ 25 °C, chiar și în lunile de iarnă.

Ca cadrul unei excursii de o săptămînă pe iaht, puteți vizita 2-3 insule, iar în două săptămîni, sub pînze, veți putea merge pe toate cele 7 insule. În Oceanul Atlantic există șanse mari să întîlniți balene, țestoase mari, delfini și să obțineți emoții incredibile de la yachting-ul în ocean.

Alegînd o vacanță pe un iaht nu trebuie să plătiți suplimentar pentru vedere la mare, să depindeți de orarul autobuzelor sau excursii. Planificați-vă din timp traseul și petreceți în fiecare loc atîta timp cît doriți. Puteți ancora în mare și să vă bucurați de singurătate sau să mergeți la țărm pentru a descoperi un oraș nou.

Cum să rezervați o călătorie pe un iaht?

Odată cu dezvoltarea infrastructurii iahturilor, pe piața turistică au apărut numeroase propuneri. Costul unei croaziere poate începe de la 400 pînă la cîteva mii de euro. Diferența de preț nu se datorează întotdeauna confortului mai mare, de cele mai multe ori el este stabilit din comisia agenției.

Compania Sail Me efectuează croaziere pe iahturi în Spania de mai mulți ani și are flota proprie. Un personal experimentat de căpitani, programe bine concepute și prețuri rezonabile. Puteți alege un iaht nu prea mare pentru 6-8 persoane sau un catamaran spațios și confortabil.

În timpul verii, flota SAILME se bazează pe Insulele Baleare, iar iarna se îndreaptă spre Insulele Canare. Există programe nu numai pentru începători, ci și pentru yachtsmeni cu experiență: regate, expediții, traversări ale Atlanticului cu o lungime de cîteva săptămîni. Echipajele și căpitanii sînt vorbitori de limbă rusă.

O săptămînă de trai și de călătorie la bordul unui iaht va fi plină de evenimente și aventuri. Nici un alt hotel din lume nu vă va oferi astfel de emoții și experiență unică. Alăturați-vă acum! Programul curent de croazieră a sailme.eu/trips

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽