Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Consultațiile noastre merită încrederea ta ©

31 ian. 2018,, 09:35   Business
5459 0

O boală este mai ușor de prevenit decât de vindecat. Renumitul savant Hippocrate a fost primul, care a ajuns la această concluzie, și de două mii de ani încoace, de această regulă de aur a medicinii se conduc toți cei care adoptă un mod sănătos de viață și conștientizează importanța fortificării constante a sănătății.

Paradoxal sau nu, dar într-o societate modernă, în care accesul la informație este practic nelimitat, această regulă a lui Hippocrate poate avea un efect secundar neașteptat. Tot mai mulți oameni aleg azi să-și întremeze sănătatea de unii singuri, fără a apela la un specialist, mizând doar pe faptul că se pot documenta pe Internet. Astfel, automedicația a devenit un fenomen de neignorat. Iar această interpretare eronată a renumitei fraze a lui Hippocrate, are astăzi la bază mai mulți factori de ordin social. Odată cu accelerarea ritmului vieții, când tot mai puțin timp ne rămâne pentru noi și pentru propria sănătate, iar vizita la medic ne solicită la maxim, situația se complică și mai mult. Iar în contextul în care medicamentele sunt tot mai disponibile, fenomenul poate lua amploare.

Potrivit datelor statistice, în jur de 44% dintre oameni sunt adepți ai automedicației. Încă 10% apelează la sfaturile celor apropiați sau cunoscuți pentru a găsi la ei sau în spațiul virtual un răspuns în materie de simptome și metode de tratare ale bolilor cu care se confruntă, fără a se întreba cât de autentică și veridică este informația obținută astfel. Și doar 26% dintre bolnavi își fac o programare la medic. Restul 20 la sută dintre pacienți preferă să meargă pentru un sfat sau recomandare la cea mai apropiată farmacie.

Cu toate acestea, o mare parte dintre noi nu cunoaște, că rolul farmaciilor în sistemul de ocrotire a sănătății populației se rezumă nu doar la asigurarea cu produse medicale. O obligație importantă a sistemului farmaceutic este acordarea asistenței medicale calificate pre-spitalicești. În cazul în care un pacient are o problemă de sănătate, care necesită o consultație primară sau urgentă, iar bolnavul nu are posibilitatea să ajungă imediat la medic, cei care își pot asuma rolul de a-i oferi acestuia o consultație pre-spitalicească și a-i recomanda un tratament pur simptomatic sunt farmaciștii. În funcție de circumstanțe,în cazul în care pacientul se află într-o stare mai gravă, farmacistul este obligat să-l direcționeze spre cel mai apropiat punct medical specializat pentru investigații și asistență calificată.

Anume astfel funcționează sistemul modern de asistență medicală în Republica Moldova. Tocmai de aceea, din momentul fondării sale, rețeaua de farmacii «Hippocrates» a conștientizat rolul social pe care îl are în sistemul de sănătate actual și a ținut cont de cerințele consumatorilor săi. Astfel a parvenit necesitatea stringentă a unui serviciu gratuit de consultare, care este oferit în toate farmaciile «Hippocrates». Consultațiile țin de alegerea corectă a medicamentelor (în primul rând a celor care se eliberează fără rețete medicale), dar și de prevenirea și soluționarea problemelor care apar pe parcursul tratamentului și, nu în ultimul rând, de recomandarea celor mai potrivite produse cosmetice și de întreținere.

Farmaciștii noștri, care vin la solicitare cu recomandările și consultațiile respective, merită toată încrederea D-voastră. Ei sunt la curent cu cele mai noi informații pentru că se află în continuă și permanentă aprofundare și perfecționare a cunoștințelor obținute pe parcursul studiilor. Este vorba de informații ce țin de metodele de combatere a bolilor în perioada epidemiilor sezoniere, dar și referitor la cele mai noi și moderne metode de medicație, cele mai recente preparate medicale și cele mai eficiente reguli de menținere a sănătății și de adoptare a unui mod de viață sănătos.

Aveți grijă de voi și de cei dragi și păstrați sănătatea, că-i mai bună decât toate! Și nu uitați – puteți conta pe noi, pentru că «Hippocrates» este mereu alături, mereu cu grijă!

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?