X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

«Gedeon Richter»: 120 de ani de inovații ©

27 sep. 2021,, 09:40   Business
2917 0

Această companie a fost fondată la Budapesta în 1901 de către farmacistul inovator Gedeon Richter. În decurs de 120 de ani, compania este implicată în furnizarea de medicamente în întreaga lume. Personalul său depășește 12,5 mii de persoane, dintre care peste 50% lucrează în afara Ungariei. Gedeon Richter este prezentă în 50 de țări, unde există 8 fabrici proprii, 29 de reprezentanțe oficiale, precum și 40 de companii comerciale și de marketing.

În 2020, Gedeon Richter a înregistrat vânzări de 1,614 miliarde EUR, dintre care 90% proveneau de pe piețele de export. În multe cazuri, acești indicatori sunt asociați cu un sistem special de lucru. Producătorul ungar a reușit să creeze o structură verticală integrată a proceselor de afaceri: cercetare - dezvoltare - producere - marketing și vânzări, aceasta este cheia de a fi lider în regiune.

Începând cu 1996, Gedeon Richter a deschis și a achiziționat întreprinderi, Reprezentanțe și companii de marketing în străinatate, peste hotarele Ungariei (fabricile Gedeon Richter sunt prezente în următoarele țări: Germania, Rusia, România, Polonia, India). Medicamentele producătorului ungar sunt disponibile pe cinci continente în mai mult de 100 de țări.

Compania acordă o atenție specială cercetărilor științifice, fiind lider regional în acest domeniu. Cel puțin 10% din cifra de vânzări este alocată anual cercetării și dezvoltării. Centrul de cercetare al producătorului are peste o mie de angajați care sunt implicați în căutarea de noilor formule originale. Acest fapt a permis companiei Gedeon Richter să devină cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare (după numărul de angajați) din întreaga regiune (Europa de Est).

Portofoliul uzinei ungare conține aproximativ 200 de produse de înaltă calitate în mai mult de 400 de forme medicamentoase utilizate în toate domeniile medicinei. Cu toate acestea, cea mai mare prioritate pentru companie este dezvoltarea medicamentelor în urmatoarele direcții: ginecologie, neuropsihiatrie și cardiologie, precum și proiecte biosimilare în alte arii terapeutice.

Strategia actuală Gedeon Richter se bazează pe trei piloni: crearea noilor forme medicamentoase originale, biotehnologie și produse pentru sănătatea femeilor.

Tradiția producerii de medicamente originale a fost stabilită la începutul secolului trecut, când fondatorul companiei a creat două medicamente inovative - Tonogen și Kalmopyrin. De atunci, această listă a fost completată cu astfel de medicamente originale precum Cavinton, Mydocalm, Arduan, Curiosin, Esmya. Ultima moleculă originală de la Gedeon Richter a fost preparatul cu substanța activă cariprazină. Din 2016 este prezent pe piața SUA sub numele de Vraylar, iar din 2017 - în Europa, sub numele de Reagila.

Pentru dezvoltarea biotehnologiei, compania a construit o bază de cercetare și producere modernă în Debrecen, care dezvoltă medicamente noi pentru tratamentul cancerului, osteoporozei, sănătății femeilor și a bolilor orfane. In anul 2019 a fost produs primul medicament biosimilar Terrosa, care este indicat pentru tratamentul osteoporozei.

În domeniul sănătății femeilor, producătorul ungar a dezvoltat și continuă să dezvolte produse noi pentru contracepția planică și de urgență (Belara, Midiana, Dimia, Donasert, Escapelle, Postinor etc.), tratamentul fibromului uterin (Esmya), tratamentul endometriozei (Sawis), tratamentul hormonal menopauzal (Lenzetto), fertilitate (Bemfola) și infecții vaginale (Mycosyst).

În Moldova, produsele companiei sunt prezente mai mult de peste 50 de ani. Dar mai activ lucrul a început în 1996, când a fost fondată întreprinderea mixtă moldo-ungară RihPanGalFarma IM la Chișinău, iar un an mai târziu a fost deschisă filiala sa în Bălți. Incepand cu Iulie a. 2021 distribuitor exlusiv a productiei Gedeon Richter in Moldova este RihPanGalFarma SRL.

În 1997, a apărut reprezentanța oficială Gedeon Richter în Moldova, care a devenit prima reprezentanță oficială a unei companii farmaceutice străine din țară.

Conform companiei independente Pharmaceutical Marketing Group (PMG), în ultimii 20 de ani, Gedeon Richter se menține printre liderii pe piața farmaceutică din Moldova. In anul 2021, cota parte a companiei ungare s-a ridicat la 4,88% dintre mai mult de 900 producătorii farmaceutici prezenți pe piata.

Compania Gedeon Richter participă activ în viața socială a țării. Diferite proiecte sociale în Moldova fac parte din programul de responsabilitate socială al companiei. Scopul programului rezidă în a cunoaște necesitatea de medicamente în țările în care compania își desfășoară activitatea, precum și în a ajuta oamenii oferindu-le suport medicamentos. In anul 2018 Gedeon Richter a oferit gratuit Azilului de bătrîni medicamentele sale: 4312 cutii de Ekvator și 5710 cutii de Ostalon Calci-D, în valoare de peste 2,6 milioane lei. Scopul acestui proiect a fost de a asigura populația din Moldova, în special persoanele vârstnice din zonele rurale cu medicamente gratuite.

Proiectul dat nu a fost unicul – într-o manieră similară, în 2010 către instituțiile medicale din Moldova a fost alocat gratis un lot de medicamente antihipertensive Normodipin care se estima la peste 1 milion lei destinat pentru 25 mii pacienți. Deasemenea, în 2012 producătorul a oferit aproximativ 200 mii lei pentru deschiderea băncii de sânge în cadrul Institutului National de Oncologie. În vara anului 2013, a fost livrat medicamentul cardiologic extrem de eficient din grupul beta-blocatorilor Bidop in valoare de peste 1,7 milioane lei. Alt proiect social petrecut de Gedeon Richter s-a produs în 2016, când Compania a livrat gratis către Ministerul Sănătății din Moldova 14000 cutii de Normodipin și 33615 cutii de Decaris, cu o valoare totală de 1,685 milioane lei.

De câțiva ani deja, în parteneriat cu Centrul de Marketing și Informare ,,Procurier Media”, Gedeon Richter a lansat o campanie de informare și educare, obiectivul principal al căreia este de a spori gradul de conștientizare a tinerilor despre importanța modului sănătos de viață, sănătatea reproductivă și metodele moderne de contracepție. În cadrul acestor ședințe participă medici ginecologi, specialiști în domeniul sănătății adolescenților și tinerilor.

In perioda grea de pandemie COVID-19 compania Gedeon Richter nu a fost indiferenta de situatia creata, si a transmis ca ajutor umanitar 2000 de viziere de protectie in adresa Ministerului Sanatatii care ulterior au fost distribuite printre institutiile medicale ale tarii.

Ca prioritate în planurile pe viitor a activitații companiei este crearea și producerea noilor medicamente de calitate și eficacitate înaltă pentru îmbunătățirea calității vieții populatiei.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?