TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Economisește pe facturi și alege un cazan de gaz econom pentru sezonul rece ©

Suntem în plin sezon de încălzire, iar facturile vin din ce în ce mai „generoase”? Poate că este momentul potrivit să îți schimbi sistemul de încălzire și să te bucuri de economie? Magazinul Eurosanteh vine cu cinci recomandări, care te vor ajuta să treci cu succes (dar cel mai important, cu cheltuieli minime) peste sezonul de încălzire.

Optează pentru un cazan pe gaz cu sistem de condensare

Comparativ cu cazanele pe gaz clasice, care au la bază un sistem de convecție, cele cu condensare au următoarele avantaje evidente:

  1. Cazanul cu sistem de condensare consumă cu circa 35% gaz mai puțin decât cel clasic. Acest funcțional reprezintă un beneficiu incomensurabil, mai ales în condițiile unei politici de prețuri variabile la agentul termic.
  2. Un alt avantaj evident față de cazanele pe gaz este randamentul energetic eficient. Conform statisticilor, centralele termice cu condensare ating un randament de 109% față de 94%, cum este în cazul celor clasice.
  3. Durata de viață sau longevitatea funcțională a centralelor termice cu condesare ajunge până la 15 de ani, față de media uzuală de 10 ani a cazanelor clasice. Cu toate acestea, o exploatare corectă îi poate prelungi existența funcțională până la 25 de ani.
  4. Impactul asupra mediului, în cazul centralelor cu condensare este mult mai mic, eliminările reziduale fiind la limita normei.

Dacă nu te poți decide ce model ți se potrivește, specialiștii Eurosanteh îți recomandă mărci de cazane, precum Bosch Condens 2300w, Buderus GB122, Buderus GB062, DAIKIN Digifel Premix 24kW. Pentru consumatorii care nu au un buget prea mare, există posibilitatea achiziției unui cazan de la Vaillant TurboTec Pro 242/5-3, Bosch Gaz 6000W sau Buderu U072.

Nu uita, alegerea unui cazan este o primă etapă în pregătirea de sezonul rece al anului, iar consultația unui specialist este vitală, mai ales dacă vrei să ai parte de căldură și economie la buzunar în același timp.

Verifică starea sistemului de încălzire

Acest lucru poate suna extrem de banal, dar crede-ne pe cuvânt, un radiator care nu a fost curățat la timp sau un termostat care nu funcționează cum trebuie sunt doar câteva elemente care la final de lună îți vor aduce niște sume astronomice în facturi. Atunci când decizi că este momentul oportun să îți revizui sistemul de încălzire, ia următoarele măsuri:

  • Alege radiatoare economice, care sunt dotate cu robinete de dozare a agentului termic, astfel încât să poți regla nivelul temperaturii în dependență de propriile necesități.
  • Ai grijă de întreținerea tehnică a acestora. Apelează la specialiști care se ocupă de curățarea sistemului de căldură și fă o revizie în fiecare an.
  • Montează un termostat și reglează temperatura în spațiul locativ, în dependență de modificarea temperaturii în mediul extern, astfel încât toți membrii familiei să se simtă confortabil.

Toate aceste elemente inerente ale sistemului de încălzire sunt indispensabile pentru confortul casei tale și necesită o atenție deosebită față de detalii. Respectiv, este momentul oportun să apelezi la specialiștii de profil de la Eurosanteh, care te vor ajuta să-ți pregătești casa pentru sezonul rece și să-ți economisești finanțele fără prea multe bătăi de cap. E suficient să faci o vizită pe adresa șos. Hâncești 142 ori să apelezi la nr. (022) 022-560 sau (068) 272-991, iar specialiștii îți vor oferi consultanță și suport tehnic pe măsura așteptărilor tale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load