COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Din cauza crizei politice, climatul investițional în Moldova este neatractiv

Din cauza crizei politice, climatul investițional în Moldova este neatractiv

Peste 1500 de oameni de afaceri din 24 de țări ale lumii și-au dat întîlnire la Chișinău, pentru a participa la Moldova Business Week. Cei prezenți s-au arătat îngrijorați de situația politică instabilă din țară, mai ales că evenimentul a coincis cu demisia Guvernului. Investitorii străini spun că și-ar dori să inițieze afaceri în Republica Moldova, pe care o văd destul de atractivă, însă criza politică îi face să nu se grăbească. Potrivit autorităților, anul trecut valoarea totală a investițiilor a depășit 180 de milioane de dolari, în creștere cu 30 la sută, scrie tv8.md.

Experții naționali și oficialii europeni consideră că investițiile vor continua să vină în Moldova, doar dacă noul Guvern va continua reformele în domeniul economic și juridic, pentru a apăra și securiza mediul de afaceri.

„Moldova are șanse să înceapă perioada de cea mai mare dezvoltare și prosperitate. Noi vom cere de la orice guvern să continue să implementeze aceste reforme”, a precizat ambasadorul UE, Peter Michalko.


Conform datelor Agenției de Investiții din Moldova, anul trecut fluxul investițiilor în țara noastră a crescut cu peste 30 la sută, majoritatea provenind din Uniunea Europeană, fiind investite peste 180 de milioane de dolari. Evenimentul Moldova Business Week va dura patru zile, iar la el participă 1500 de antreprenori din 24 de țări ale lumii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load