X 
Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Cum să ai grijă de părul tău vara? ©

28 iun. 12:35   Business
1839

Tratamente intensive pentru a proteja părul de soare

Vara pune podoaba noastră capilară la încercări dure din cauza alterării proteinelor firului, fapt ce duce la pierderea keratinei. Acest fenomen determină ridicarea cuticulelor, astfel crescând porozitatea, rugozitatea și opacitatea firului de păr. Soarele reduce capacitatea de absorbție a apei, firul de la tulpină începe să se subțieze, devine mai uscat și mai fragil, astfel formându-se noduri și fire despicate.

Printre produsele pentru protejarea șuvițelor noastre de soare găsim seruri și fiole care acționează în profunzime, contracarând căderea fiziologică a firelor din perioada de vară.

Tratamente pentru păr eficiente - sunt măștile pentru păr (o gamă variată găsiți accesând link-ul https://makeup.md/categorys/22812/, care trebuie folosite de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, mai ales la început, iar în continuare de 1-2 ori. Măștile au rezultate încântătoare: hrănesc firele din interior, adaugă volum, netezesc structura de la rădăcină până la capete.

Vrei să obții un stil natural fără a folosi o placă de îndreptat sau un uscător? Undă verde la spray-urile cu sare de mare. Gama beach waves este, de asemenea, cea mai la modă pentru coafurile din părul lung și mediu: doar pulverizați cu spray-ul dvs de texturare și lăsați firele să se usuce la aer pentru a obține șuvițe super cool.

Uleiurile esențiale pot fi folosite și pentru a proteja părul, a-i da o nouă vigoare, a reconstrui microfilmul capilar și a reda volum și formă în caz de deteriorare, profitând de eficacitatea vitaminelor, colagenului și mineralelor.

Prevenirea este mai bună decât tratarea

Soare, vânt, aer de mare, sare și clor, un inamic mai nemilos decât celălalt pentru părul nostru, rezultând după 3 luni de căldură uscat, fragil și fără să crească. La sfârșitul verii este necesar să-i faci o tunsoare, întrucât este atât de deteriorat. Însă, înainte de a te repezi la frizer, sprijinul poate fi găsit în produsele de restructurare și bunele obiceiuri de îngrijirea părului zilnică.

1. Fără tratamente excesive

În primul rând, trebuie să eviți să-ți stresezi părul chiar înainte de a ajunge la plajă. Tratamentele cu efect permanent nu sunt recomandate: aceste proceduri cosmetice dăunează și riscă să expună firele la factorii de mediu.

2. Alegeți coafura potrivită

Înainte de a pleca, alege o tunsoare care nu necesită o coafare specială, astfel încât să poți lăsa buclele tale să se usuce în aer liber. Părul scurt, de exemplu, poate fi modelat cu ulei și lăsat să se usuce așa cum este. La fel și șuvițele de lungime medie, care poate fi aranjat și cu coafuri semi adunate. Dacă, în schimb, părul este lung, sfatul este să-l legați cu accesorii moi, evitând cozile prea înguste și înalte, care trag în jos riscând să deterioreze.

3. Evitați șocul termic

Înainte și în timpul verii este recomandat să renunți la placa de îndreptat și uscătorul, acestea fiind instrumente care provoacă un șoc termic părului. Situația se poate schimba ușor în funcție de tipul de păr: dacă este gros, îți poți permite să folosești placa de îndreptat din când în când, dacă este normal, totuși, riști să-l deteriorezi.

4. Protejați-vă părul de razele UV

Scalpul este partea corpului cea mai expusă radiațiilor solare și, dacă nu este protejată corespunzător, s-ar putea arde și se poate confrunta cu afecțiuni mai mult sau mai puțin grave. Prin urmare, puteți folosi un ulei sau un produs gel sau spray, care să fie distribuit pe toată lungimea părului. Același produs trebuie să ajungă și la scalp.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав