Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum îți pregătești organismul pentru perioada rece a anului ©

25 oct. 2019,, 15:40   Business
1994 0

Vin frigurile, la pachet cu ele vin răcelile, disconfortul termic, scăderea imunității și alte problemele ale sistemului imunitar. E ceva obișnuit, nu? Ei bine, există o serie de măsuri pe care le poți lua, ca să îți menții organismul în formă, chiar și atunci când peste tot bântuie virușii. Ce trebuie să faci?

Regimul alimentar echilibrat – primul pas spre o viață sănătoasă

Știi bine că trebuie să consumi multe vitamine, iar acest lucru se referă, mai ales, la perioada rece a anului. Natura îți oferă medicamentele cele mai bune pentru afecțiunile de sezon și îți pune în farfurie tot de ce ai nevoie pentru o imunitate puternică, chiar și toamna, când rezervele naturale de fructe și legume scad. Te întrebi ce alimente să consumi? Îți dăm noi câteva sfaturi de ce și cât să consumi pentru a ține piept iernii care vine:

Nuci. Nucile și semințele sunt o sursă perfectă de vitamine și grăsimi naturale. Specialiștii spun că aproximativ 200 de grame de nuci pe săptămână asigură aportul necesar de vitamine esențiale pentru organism. Totodată, nucile și semințele conțin acizi Omega 3, care sunt în stare să scadă nivelul de colesterol și „zahărul” din sânge, având efect de curățare a organismului.

Fructe și legume. În perioada rece a anului organismul este secătuit. Îți crapă mâinile, pielea feței devine deshidratată. Tocmai din acest motiv este foarte important să asiguri organismul cu doza necesară de substanțe utile. Deci, pune-ți în farfurie castraveți, roșii, țelină, broccoli, grapefruit. Acestea sunt fructele și legumele cu un conținut mare de apă, care vor „hidrata” organismul.

Și strugurii trebuie să fie nelipsiți de pe masa ta, în perioada rece. Ei sunt doza de energie de care ai nevoie pentru perioada în care plictiseala și apatia pun stăpânire pe tot.

Nu uita de fructele uscate. Acestea întăresc sistemul imunitar și sunt o sursă bună de fibre, atât de necesare corpului tău.

Sfat. Îți poți cumpăra un mix de fructe uscate și semințe pentru a beneficia de toată gama de vitamine necesare. Le poți amesteca în cerealele de dimineață ori le poți ronțăi în fața televizorului. Gustos și sănătos!

Pește. Să știi că peștele și produsele din pește au efecte miraculoase asupra organismului. Încearcă somonul. Deși această plăcere e un pic mai costisitoare, iată motivele pentru care poți scoate banii fără părere de rău:

  • Somonul este unul dintre cele mai sănătoase și delicioase tipuri de pește.
  • În general, se consideră că peștele de captură este cel mai folositor. Recunoști somonul sălbatic după nuanța vie, puternică și aspectul proaspăt.

Iată și beneficiile pe care le are asupra organismului tău:

  • Acizii grași care se găsesc în peștele proaspăt sunt în stare să încetinească evoluția bolii, iar în unele cazuri chiar s-o stopeze.
  • Peștele conține vitaminele A, D, E, tot complexul B, precum și potasiu, calciu, iod, fosfor, seleniu.

Încearcă și peștele Dorada, care se găsește pe larg în Moldova și are un preț destul de accesibil, comparativ cu tonul sau același somon. Acesta conține o doză mare de vitamina B6, necesară pentru a combate orice tip de inflamație.

Poți opta pentru pește înghețat (macrou, cod, hering, merluciu) ori te poți delecta cu soiuri mai rare de pește, proaspete, pe gheață (ton, biban).

Fructe de mare. Midiile, de exemplu, ori creveții de mare au un conținut ridicat de fier și protejează organismul de anemie, care se face simțită în perioada rece.

Sfat. Un aport necesar de grăsimi în perioada rece va menține stabilă temperatura corpului, așa că mănâncă pește și fructe de mare de două ori pe săptămână. Încearcă să gătești pește la cuptorul electric, pe care-l găsești în magazinele METRO. Îți va ieși o bunătate!

Păstrează un regim termic confortabil

Mulți se înfofolesc pentru a se apăra de frig, dar comit o mare greșeală. Corpul nu trebuie să fie supraîncălzit, pentru că astfel creează un mediu prielnic pentru viruși și bacterii. Hainele nu trebuie să fie foarte groase, ci suficient de călduroase pentru a te simți confortabil. Dacă ai un aparat de aer condiționat acasă, fii foarte atent la diferența de temperatură din exterior și interior.

Sfat. Indiferent de cât de frig este afară, încearcă să nu setezi aparatul de aer condiționat la o temperatură mai mare de 20-22 grade.

Dacă ne referim la modul de păstrare al hainelor:

  • Ai grijă ce pui pe tine în perioada rece. Depozitează aparte hainele de vară și cele de iarnă.
  • Nu păstra îmbrăcămintea în sertare reci și în zone cu umiditate crescută. Acest lucru se referă mai ales la ciorapi, căciuli și fulare, deoarece anume extremitățile sunt cele care resimt temperatura cel mai puternic și trimit semnale către celelalte părți ale corpului.

Sfat. Încearcă să folosești cutiile și lăzile de depozitare de la magazinele METRO, care îți asigură atât ordinea cuvenită, cât și temperatura optimă.

Nu ai nevoie decât de un card METRO pentru a fi pregătit pe deplin de perioada rece!

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?