X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Concediul la mare este mai avantajos în extrasezon decât în timpul sezonului de vârf? Top avantaje pentru turiști ©

13 sep. 2023,, 15:21   Business
2689 0

Venirea toamnei înseamnă prețuri reduse pentru cazarea pe litoralul românesc. Operatorii de turism aplică discounturi considerabile prin intermediul programelor speciale, precum “Litoralul pentru toți”. Însă acesta este doar unul dintre avantajele vacanței la mare în extrasezon.

Magazinele online și terestre aplică reduceri considerabile, oferind coduri promoționale, cupoane și vouchere, precum cele disponibile pe promo-codes.ro, ceea ce înseamnă costuri mult mai mici decât în timpul sezonului de vârf.

Top avantaje concediu la mare în extrasezon

Hotelurile de pe litoralul românesc oferă discounturi pentru cazare care ajung până la 70% în luna septembrie. La fel se întâmplă și în cazul operatorilor de turism din Turcia, Grecia și Bulgaria, care vin cu oferte cu prețuri reduse cu până la 40%. Procentajul reducerilor ajunge la 50% în luna octombrie, iar unii dintre operatori oferă discount-uri și mai mari pentru rezervările pe o perioadă mai lungă de 7 zile.

Reducerea prețurilor la cazare și rezervările de avion nu este singurul beneficiu pentru cei care vor să își petreacă vacanța în extrasezon. Magazinele oferă cele mai mari reduceri la produsele de protecție corporală, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru plajă la finalul verii. Astfel că, turiștii care optează pentru un concediu în lunile septembrie și octombrie pot să obțină discounturi de până la 95% la aceste categorii de produse.

În ultimii ani, perioada septembrie-octombrie s-a caracterizat prin temperaturi la fel de ridicate ca în timpul intervalului iunie – august. În medie, temperatura în aer ajunge la 30 de grade, iar apa marii înregistrează valori medii de 23-24 de grade. Un alt beneficiu este legat de scăderea numărului de turiști în comparație cu lunile de vară. Prețurile pentru șezlonguri sunt mult mai mici, acesta fiind un alt avantaj pentru cei care merg la mare în extrasezon.

Activitatea solară este mai puțin nocivă în timpul lunilor de extrasezon, acesta fiind un beneficiu pentru sănătatea turiștilor. Prețurile în magazinele de pe litoral care oferă suveniuri este mult mai scăzut față de lunile de vârf. Mai mult decât atât, turiștilor le este mai ușor să intre în contact cu cultura locală decât în timpul sezonului.

Industria turismului își revine în 2023

La nivel global, pentru anul 2023 este așteptată o creștere a încasărilor de până la 1.4 trilioane de dolari. Deja s-a atins un nivel de 80% din procentul de turiști dinainte de anul 2019. Destinațiile din Europa au ajuns la un nivel de 90%, Africa la 88%, America de Nord și America de Sud la 86%, Asia la 54%, în timp ce Orientul Mijlociu și-a revenit complet, la 100%.

În general, în lunile septembrie și octombrie, categoria de vârstă predominantă printre turiști este cea de 65 de ani. Cu toate acestea, aceste luni sunt avantajoase pentru orice categorie de vârstă, atât timp cât este posibilă programarea concediului în această perioadă.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав