X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 142
Transnistria stiri: 1412

Cineva a avut noroc: Un suvenir de 8 dolari s-a dovedit a fi o raritate de colecție valoroasă

14 iun. 03:00   Business
3494 0

Vînătoarea de antichități Laura Feger din Melbourne (Australia) a fost șocată să găsească în magazin un suvenir ceramic rar, în valoare de sute de dolari, care era vîndut cu cîțiva bănuți (aproximativ 8 dolari).

Despre aceasta scrie publicația Daily Mail.

După cum s-a dovedit, femeia a dat peste o statuie în formă de pisică, realizată de compania italiană producătoare de ceramică de elită Bitossi Ceramiche (fondată la Florența în 1867). Produsele lor realizate manual costă predominant cîteva sute de dolari, piesele individuale de designer fiind evaluate la peste 1000 de dolari.

Doamnei Feger, care a văzut piesa alături de ceștile vechi de cafea de pe raft, nu i-a venit să creadă ochilor la început. "M-am întors și am văzut pisica uitîndu-se la mine. Cînd am luat-o în mîini, am fost șocată, pentru că am recunoscut imediat modelele Bitossi, dar nu mai văzusem niciodată această formă", spune femeia. Australianca și-a descris în detaliu descoperirea pe rețelele de socializare, ceea ce a atras atenția altor vînători de antichități.

"Nu am mai văzut niciodată acest stil, frumoasă descoperire Laura", a scris un utilizator online.


Alții au pus la îndoială autenticitatea piesei Bitossi Ceramiche și au speculat că ar putea fi o replică.

"Mie nu mi se pare că arată ca o pisică", a scris un sceptic.

Ulterior, Feger a dus suvenirul la un colecționar specializat în produse Bitossi, iar acesta a confirmat că figurina este reală. Expertul a evaluat piesa între 500 și 1.000 de dolari.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав