X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Căsuțe confortabile în apropierea coastei italiene, vîndute pentru o sumă de nimic

14 iun. 02:00   Business
3558 0

În pitorescul oraș Sambuca di Sicilia, care se află pe insula Sicilia (Italia), s-au scos la licitație mai multe case abandonate pentru doar 3 dolari.

Totuși, există o nuanță în această afacere, scrie The Sun.

Oficialii locali au pus la cale o schemă, grație căreia oameni din toată lumea vin de ani de zile aici pentru a cumpăra proprietăți ieftine. Două vînzări similare au fost organizate în 2019 și 2021 - și au ajuns la știri internaționale.

Casele sînt scoase la licitație la prețuri incredibil de mici - există oferte chiar și pentru 1 dolar. Cu toate acestea, proprietățile abandonate au nevoie de renovări majore după o lungă perioadă de stagnare pentru a le face locuibile. "Străinii vin aici să ne cumpere casele - este un adevărat succes. Probabil că vor fi mai multe astfel de tranzacții în anii următori", spune cu speranță primarul nou ales Giuseppe Cacioppo.

El spune că turiștii care vizitează Italia în această vară își pot face timp pentru a vedea aceste proprietăți, situate la doar o jumătate de oră de mers cu mașina de coastă. De exemplu, Masood Ahmadi, în vîrstă de 70 de ani, și soția sa Shelley, în vîrstă de 60 de ani, și-au cumpărat casa de oraș abandonată în ianuarie 2019 pentru 10.700 de dolari, după ce au cheltuit alți 204.000 de dolari pentru renovări majore.


Casa lor din secolul al XVIII-lea se prăbușea din interior spre exterior, iar camerele erau pline de obiecte vechi, în special scaune cu rotile retro. Cu toate acestea, astăzi, clădirea abandonată cu trei etaje s-a transformat într-un conac plin de farmec - visul a milioane de oameni. Și nu sînt singurii. Americanca Meredith Tubbone a cumpărat casa de alături cu 34,5 mii de dolari și timp de cinci ani a schimbat-o pînă la nerecunoaștere: acum are patru dormitoare, cinci băi, bucătărie deschisă, sală de sport și un loc pentru petreceri.

"Acum sînt 250 de case care au fost vîndute și care au aparținut primăriei. Acest lucru a revitalizat vizibil sectorul proprietăților private", spune Giuseppe Cacioppo, primarul orașului, precizînd că acțiuni similare vor fi organizate în viitor.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?