Care sector din Chișinău este cel mai potrivit pentru locuit? ©

Care sector din Chișinău este cel mai potrivit pentru locuit?

Răspunsul cinstit la această întrebare depinde de multe lucruri - date concrete, poze, prețuri actuale și informații corecte despre dezvoltatori și dovezile pe care le găsiți pe site-ul Flatfy.md.

 La o concluzie corectă sa venim după examinarea fiecărui sector al capitalei.

Începem examinarea de la Botanica. În sectorul Botanica sunt multe parcuri pitorești: Grădina Botanică, Parcul Trandafirilor, Grădina Zoologică. la Botanica se afla numeroase centre comerciale și supermarkete, instituții de învățământ, colegii. Aici se construiesc multe Complexurile Locative cu concepții inovative în diferite stiluri arhitecturale. La Botanica puteți să alegeți apartamentele de clasa lux și de basic, locuințe pentru familii mici și numeroase. De exemplu, unul din cele mai ieftine complexe rezidențiale este „Metropolis”, unde un metru pătrat costă de la 413 euro. Dezvoltatorul proiectului „Metropolis” este compania „Kirsan”, care a fost înființata în anul 2000. „Kirsan” se află amplasat pe Bulevardul Dacia, 59. La fel, nu prea scumpe apartamente la Botanica puteți găsi în Ansamblul Rezidențial „Vavilon” pe bulevardul Dacia, nr. 49/16. Cele mai scumpe imobiliarele noi unde un metru pătrat costă de la 660-715 euro se află în Complexul locativ „Sarmizegetusa”, „Botanic Star” și „Panoramic”.

În cartierul Telecentru , în comparație cu prețurile de la Botanica, apartamentele sunt mai ieftine. De exemplu, în Complexul locativ „Anima” de pe Șoseaua Hâncești, nr. 142, Prețul pentru un metru pătrat începe de la 400 euro. În Ansamblurile Rezidențiale „Casa de Sud”, „Miorița”, „Sprâncenoaia, 1”, „Drumul Viilor, 12” prețul pentru un metru pătrat este până la 560 euro. La Telecentru Compania "Kirsan" se construiește Complexul locativ „Pan Halippa” în care prețul unui metru pătrat este de 575 euro. Соmраnіа “Lagmar Impex” aici dezvolta un complex mixt, locativ și comercial „Toro Centrer”, unde un metru pătrat costă de la 650 euro. Mai înalte prețuri sunt observate în Ansamblul Locativ „Valea morilor” de pe strada Ciocârliei din apropiere de parcul Valea Morilor. Aici un metru pătrat costă de la 800-850 euro. Telecentru este un cartier unde sunt căi directe cu acces facil către toate punctele de interes din centrul capitalei. La Telecentru se află TeleRadioMoldova, Complexul Memorial „Eternitate” și Gara auto de Sud.

https://lh5.googleusercontent.com/1nzZ3t63oTW-4iRfr3t028735_7hS-AAfgeshdW9SZarICJ7DUh0LsbsTTgteCyMy0gvPJ-mL4B72mkZohkq6IhpmAlPqxjTnsf0iviiGal9uCGoQJCOVs-Pgen7zbMCdZODxTug

Sectorul Buiucani învecinează cu sectorul Centru și Telecentru. Aici se află Parcul Dendrarium, Parcul de la Sculeanca „La izvor”, Parcul Valea Morilor. Anume la Buiucani se află Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă. La sectorul Buiucani se construiesc multe imobiliare noi. Pe străzile, Vasile Lupu, Alba Iulia și Ion Creangă se afla Complexe Locative „Gheorghe Codreani, 21”, „Nicolae Costin, 44/1”, „Green Park Residence”, unde prețul unui metru pătrat costă de la 500-650 euro în sus. Cele mai scumpe și prestigioase apartamente de la Buiucani se afla în Complexul locativ "O. Ghibu" cu prețul de la 710 euro, în ansamblul rezidențial „Dendrarium Park Residence" -  prețul de la 800 euro și „Constantin Stere”,  -  de la 1 000 euro pentru un metru pătrat.

https://lh3.googleusercontent.com/OzZPLZ1LKopyll47LgxC3p1l0G78q8vBLSJean5cPtroHJwIegFMj8cUEw4YnguEpMFNwMxK5OjSAg15kSRavrObCe_VDGCBbb1-BbY40d1t8sJS4u2hDgLb6ZuDwpLNLFp2aAyK

Sectorul Râșcani se învecinează cu sectorul Centru, Ciocana și Poșta Veche. Anume sectorul Râșcani este considerat ca un sector al tineretului, plin de viață, unde locuiesc mulți studenți și unde sunt destul de multe instituții de învățământ. La Râșcani sunt multe locurile de relaxare, cluburi de noapte și centre comerciale.  În Complexele locative „Academia”, în blocul locativ Ceucari 1/1 prețul unui metru pătrat costă de la 460 - 475 euro. În „Florilor Residence”, „Tudor Vladimirescu”, „Basarab Residence”, „Cosmopolis”, „Nica Park Apartments”, „Spartacus Residence” și „Horus Paradice” -  un metru pătrat costa de la 500 - 620 euro .  De la 620 -  până la 950 euro costa un metru patrat în „Park House”, „Villa Cramei Apartments”, „Carierei Residence”. Cel mai scump este complexul „Premium Apartments Petru Rareș”, care deja este finalizat.
 

https://lh5.googleusercontent.com/twS1T8rEo7at0l9dJ1YwmbXhSMCuGYjN1RmQoRCIhuG50msdbqImwOI0xHrlqLlSaiH6m1fG4wz71GYP40Juftq8-sJNKTsgq1wD72TysPOrRreS3fIN3Kh7QC_mKvQCsuqHvhq2


Sectorul Ciocana este un sector nou din Chișinău. Sectorul se află în plină dezvoltare, aici locuiesc multe familii tinere cu copii. La Ciocana se construiesc Complexe locative cu multe apartamente și cu multe locuri de joacă pentru copii și locuri de relaxare pentru părinții. Complexele rezidențiale de la Ciocana de pe Bulevardul Mircea cel Bătrân au prețurile pentru un metru patrat de la 520 euro până la 700 euro. Complexul locativ „Eco Moldova” include 22 de blocuri locative și oferă apartamente cu prețul pentru un metru pătrat de la 580 de euro în sus. Ansamblu Rezidențial „Dolphin House” este unul dintre cele mai scumpe Complexe la Ciocana, aici prețul pentru un metru pătrat este de 720 euro.

https://lh6.googleusercontent.com/znJEQDsuyj7btLMmf-g2JNkS6yrWS5G8x1qHMLaqV4M7-xbtGHGaSvhOYvacpYz1XeEY0sDCi6ArIHZ7Y0UGlPjXHo0m3Tv-EXtDMWmH4ZDYXu787BGkpgEBUaYz0OFy0QoOkmS8

Bine înțeles că cel mai prestigios și  scump loc de trai este la sectorul Centru. În Centru se află multe monumente istorice, Catedrala Mitropolitană, Monumentul lui Ștefan Cel Mare. Aici sunt multe locuri culturale: teatre, Palațul național, Piața Marii Adunări Național. Cele mai scumpe apartamente din Chișinău sunt oferite spre vânzare anume în Centru. Prețul pentru un metru patrat începe de 1 100 euro, de exemplu în Ansamblurile Rezidențiale „Perla Residence”, „Midtown”,  „Bernardazzi Residence”. Puțin mai ieftine sunt Ansambluri ”Old Town Residence”, „Lev Tolstoi”, Ion Nistor”, „Estate Tower”, „Moara Roșie”, „N. Starostenco”, „Grigore Ureche” - aici un metru patrat costa de la 700 până la 1000 euro. Cele mai ieftine imobiliare din Centru sunt „Gheorghe Cașu” (450 €/mp) și „Nova Star” (600 €/mp).

Deci alegerea este după Dumneavoastră! 

Unde în Chișinău este bine de locuit?

Cel mai bun loc de trai este acolo unde locuiește fericită familia Dumneavostră!

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load