X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Antreprenorul Dermenji Andrei și 50 de hectare de culturi legumicole în s. Negureni ©

27 iun. 14:21   Business
2751

Astăzi, continuăm campania „#FinComBusiness - preţuim oameni, încurajăm afaceri!” și vi-l prezentăm pe Dermenji Andrei, clientul FinComBank și noul erou al campaniei, care de 12 ani practică legumicultura în s. Negureni, raionul Telenești.

Vă invităm să urmăriți reportajul realizat de Agro TV Moldova, unde veți afla mai multe detalii despre cheia succesului unei afaceri profitabile pe termen lung, prin ce etape a trecut antreprenorul până a-și lansa propria afacere, ce culturi sunt crescute pe cele 50 de hectare de teren agricol și cât de mult contează sprijinul familiei în lansarea unui business în legumicultură.

Afacerile în agricultură sunt profitabile pe termen lung, mai ales dacă ai în posesie un teren agricol. De acest lucru a ținut cont și Andrei Dermenji, care, acum, se poate mândri cu o suprafață impunătoare de culturi legumicole, printre care: ceapă, ardei, vinete, roșii, gogoșari, varză și morcov. Iar terenul este muncit de cei 25 de angajați, care fac munca de antreprenor mai ușoară.

Ca să începi o afacere, cel mai bine este să capeți înainte de toate cunoștințe și experiență în domeniu. Astfel, antreprenorul a obținut studii în horticultură, finisând facultatea în 1995. Ulterior, a activat în calitate de agronom de protecție într-o gospodărie țărănească, iar după ce a obținut mai multă experiență, a decis să-ți deschidă propria afacere.

De-a lungul anilor a obținut mai multe succese cu care se mândrește acum, însă, cum orice afacere presupune nu doar rezultate, dar și rateuri, a trecut mai ușor peste acestea având sprijinul celor apropiați, pentru că la acest capitol familia joacă un rol important. „Dacă nu era sprijinul familiei, eu cred că nu ajungeam unde am ajuns,” ne-a relatat Andrei Dermenji.

Pentru cei interesați să investească în agricultură, antreprenorul are o sugestie testată în timp: „Sfatul meu este ca atunci când omul vrea să lanseze o afacere, trebuie să fie sigur că știe de ce se apucă și cum să o ducă mai departe”.

Iar dacă și voi sunteți în căutarea legumelor numai bune de o salată sau alte bunătăți, puteți găsi cele mai bune ingrediente în satul Negureni, raionul Telenești, unde familia Dermenji vă așteaptă cu drag!

Vă invităm să urmăriți campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!” şi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

Urmărește pagina fincombusiness pe Facebook – o platformă destinată mediului de afaceri din țară și fii la curent cu: ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii create pentru afaceri, life hacks, sfaturi şi business case-uri; promoții şi oferte speciale; interviuri cu experții; afaceri de succes şi poveștile antreprenorilor din Moldova precum şi multe altele.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав