X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

ANSA a elaborat recomandări pentru evitarea produselor neconforme

21 ian. 02:00   Business
1322 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a lansat ieri un ghid cu unele recomandări pentru a evita procurarea produselor neconforme, transmite moldpres.md.

„Ai dreptul la returnarea acestuia sau preschimbarea pe un alt produs similar conform, prezentînd un bon fiscal, dovada procurării produsului; ai dreptul la restituirea contravalorii produsului; ai dreptul la depunerea reclamației în Registrul de reclamații, pe care operatorul din domeniul alimentar este obligat să-l dețină, care trebuie să fie afișat la vizorul și locul accesibil pentru consumatori”, explică ANSA. De asemenea, Agenţia a amintit şi despre dreptul consumatorului de a depune o reclamație pe https://ansa.gov.md/ro/content/petitii.

Conform sursei citate, la procurarea unui produs alimentar, cumpărătorul trebuie să se asigure că prețul de la raft trebuie să corespundă cu cel din bonul de casă. „Evitați comerțul stradal - de pe trotuare, în portbagajele autoturismelor etc. Chiar dacă sînt comercializate la un preţ mai mic, acestea pot prezenta un risc pentru sănătatea dvs., contribuind la apariția toxiinfecțiilor alimentare”, explică ANSA.

În caz că au fost depistate produse neconforme, cumpărătorii sînt îndemnați să sesizeze Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor la numărul de telefon 022-26-46-43, Viber - 067675544 sau la adresa de e-mail: info@ansa.gov.md.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?