Anatol Stati va recăpăta 525 milioane de dolari

15 noi. 2018,, 18:10   Business
5609 0

Pe 13 noiembrie 2018, Curtea Districtuală Columbia din SUA a decis în favoarea lui Anatol Stati şi părțile în litigiul contra Kazahstanului, respingînd din nou încercările Kazahstanului de a refuza să-și onoreze obligațiile care îi revin în temeiul Tratatului privind Carta Energiei de a plăti despăgubiri de 525 de milioane de dolari, relatează mold-street.com.

Autorităţile kazahe nu au comentat deocamdată decizia. Hotărîrea în favoarea lui Anatol Stati vine după ce în luna martie a acestui an, instanța americană s-a pronunţat şi asupra hotărîrii arbitrale emise încă în decembrie 2013 la Stockholm, în conformitate cu prevederile Convenției de la New York privind recunoașterea și executarea hotărîrilor arbitrale străine, respingînd cererile Kazahstanului ca aceasta să nu fie recunoscută în SUA.

Potrivit unui comunicat de presă al grupului Ascom, în decizia din 13 noiembrie, „instanța americană a autorizat în mod expres Părțile Stati să ia măsuri pentru executarea hotărîrii în valoare de 525 de milioane de dolari din contul oricăror active ale statului kazah din SUA”.

„În special, instanța a respins cererea Kazahstanului de a suspenda aceste eforturi de executare și a decis că executarea poate avansa, cu excepția cazului în care Kazahstanul plasează o garanție pentru valoarea deplină a hotărîrii. De asemenea, instanța a autorizat Părțile Stati să își continue eforturile de solicitare a dezvăluirii în SUA a oricăror și tuturor activelor kazahe, pe care s-ar putea aplica sechestru”, se mai spune în comunicatul Ascom, potrivit mold-street.com.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?