Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

20 designeri au celebrat creația vestimentară autohtonă împreună cu ambasadoarele fidele ale acestora, pe podiumul de la Fashion Soiree. ©

29 iun. 10:02   Business
1531

Pe 25 și 26 iunie, designerii locali si ambasadoarele de modă au celebrat creația vestimentară autohtonă, în cadrul evenimentului Fashion Soireee. În minunata grădină a Muzeului Național de Istorie, 20 de branduri locale, cele mai apreciate din țara noastră, au prezentat noile colecții de vară în acest eveniment special de comunitate. O atmosferă minunată, cu muzică live a adunat peste 500 de spectatori, inclusiv guest star-uri și personalități publice.

Ediția din acest an a Fashion Soiree a fost despre responsabilitate, coeziune socială și grija pentru viitor în designul vestimentar. Sâmbătă, iubitorii de modă au admirat un catwalk, prezentat pe podium de actrițe, bloggerițe, femei de afaceri și oameni creativi.

„Am trăit o experiență fashion formidabilă, în compania brandului autohton Georgette, la Fashion Soiree. La ediția din acest an, am avut onoarea să prezint două ținute superbe”, a povestit cântăreața Natalia Gordienko.

„N-am crezut vreodată că o rochie poate să îți dea atâtea emoții. O îmbraci, dar ea parcă e vie și nu vrei deloc să o mai scoți de pe tine. Eu așa ceva nu am mai întâlnit. Să faci lucrurile așa ca oamenii să aibă fiori la propriu. Rochiile Kasandruta parcă-s vrăjite. Felicitări!”, a spus jurnalista și producătoarea TV Dina Zaiaț.

În acest an ne-au bucurat cu creații noi brandurile: Florii, Rodica Nicov, Tricon & My Revival, Alina Bradu, Irene Vitali, Anastasia Posh, Duca, March Again, Yulia Efros, Ramuri, Damiane, Julie Anne Millenary, Evadeya, Kasandruța, Nicole Storm, Ionel, Etnopera, Julia Alert și Georgette.

Despre caracterele gingașe, dar puternice ale moldovencelor au vorbit ținutele cu inspirație tradițională și stilisică originală. Ii care au luat forma unei salopete sau rochii asortate cu catrințe îndrăznețe.

”Veşminte, care sunt un infinit de iubire, frumuseţe şi inspiraţie, timpul sporindu-le farmecul si desăvârşindu-le, pentru că ele nu sunt despre tendinţe sau momente trecătoare, ci sunt despre valori si lucruri care durează”, a menționat Angela Guțu, designera brandului Florii.

Ne-au oferit acea puritate feminină de nedescris rochiile din stofe naturale și dantelă artizanală cu istorie, în nuanțe de alb sau bej pal. Acele rochii care pot fi purtate azi și lăsate mâine moștenire.

Alți designeri au scos în evidență simplitatea, reușind să transforme stilistica minimalistă într-o estetică îndrăzneață, artistică. A fost prezentat pe podium și stilul elegant, de mână cu cel casual sau sport, prin costume clasice inedite sau rochii care curg pe siluetă precum izvoarele.

Coasem absolut tot, începând de la costume și terminând cu rochii de seară, rochii de fiecare zi. Avem o piață cu branduri autohtone demne de podiumurile din lumea mare”, a menționat Ion Duca, creatorul brandului cu același nume.

Culori multe, valori, identitate și haine cu povești - toate sunt despre ediția Fashion Soiree din acest an. Cele două seri au fost acompaniate de muzică live, de vocea melodioasă a cântăreței Felicia Dunaf și de băuturile savuroase oferite de Campari, brand care a avut rolul de partener al evenimentului.

Ținutele noastre de zi cu zi sunt haina personalității noastre. Acest subiect a fost descusut în cadrul workshopului „Frumusețea vine din interior”, de către doctorul de suflete Lorina Buga și Life & NLP Coach-ul Felicia Cheibaș.

Și pentru că vara este despre mult soare și, deci, despre cum ne protejăm ochii cu stil, în ajutor ne-a venit Nathaniel Kowalsky, cu accesoriile deosebite by Felicia Optic Center.

Duminică, Fashion Soiree a organizat, în premieră, un pop-up shop – un târg de modă cu branduri autohtone și reduceri speciale pentru toți iubitorii de fashion.

”Este o tradiție de vară ca să avem acest eveniment de fashion. În perioada pandemică a fost mai dificil, dar iată că din nou am revenit într-o atmosferă foarte frumoasă, în aer liber, mai ales că avem și o locație deosebită, grădina Muzeului de Istorie.” a menționat Marcela Lozovanu, director executiv APIUS.

Alături de evenimentul fashion a fost partenerul general Moldindconbank, banca cu cea mai înaltă eficiență financiară în sistemul bancar autohton. Și totul a fost pus pe roate datorită DIN INIMA și Berlizzo Events.

Șirul de evenimente anuale Moldova Fashion Days are drept scop promovarea producătorilor autohtoni de modă și este organizat de Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS) cu susținerea proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia.

Continuăm să transformăm Chișinăul în capitala designului moldovenesc. Contribuim la promovarea industriilor creative din țara noastră!

Paginele de Facebook ale brandurilor prezente pot fi gasite mai jos:

Georgette: https://www.facebook.com/search/top?q=georgette
Julia Allert: https://www.facebook.com/julia.allert.92
Anastasia Posh: https://www.facebook.com/AnastasiaPosh
Kasandruta: https://www.facebook.com/Kasandruta-456163304420401
Tricon&My Revival: https://www.facebook.com/Tricon.Revival
Duca: https://www.facebook.com/DucaClothing
Flori: https://www.facebook.com/Florii.shop
Etnopera: https://www.facebook.com/traditiinoi
Ionel: https://www.facebook.com/ionel.md
Irene Vitali: https://www.facebook.com/storepointirene
Rodica Nicov: https://www.facebook.com/NicovRodica
Evadeya: https://www.facebook.com/EVADEYA.md
Nicole Storm: https://www.facebook.com/nicolestorm.brand
Alina Bradu: https://www.facebook.com/alina.bradu.3

March Again: https://www.facebook.com/MarchAgain
Ramuri: https://www.facebook.com/ramuriclothes
Yulia Efros: https://www.facebook.com/yuliaefrosbrand

Damiane: https://www.facebook.com/cornerleatheraccessories

Julie Anne Millenary: https://www.facebook.com/julieannemillinery

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав