X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 930

10 Idei de cursuri utile care vor fi o investiție bună în copilul tău ©

21 mai. 2021,, 18:24   Business
1150

Activitățile extrașcolare pentru copii sunt o metodă foarte bună de a petrece timpul liber, acestea dezvoltă interese, sprijină talente și stimulează creativitatea. Frecventând diferite cursuri, copiii își pot face prieteni noi și învață despre ei înșiși. Activitățile petrecute în afara casei au o multitudine de avantaje, dar este foarte important să nu exagerezi, prin înscrierea copilului la prea multe cursuri.

Atunci când urmează să alegi activitățile pentru copilul tău, este foarte important să ai grijă ca acestea să poată contribui în egală măsură, atât la dezvoltarea sa intelectuală, cât și la cea motorie.

Printre ocupațiile preferate de copii sunt activitățile sportive, iar o școală sportivă din Chișinău performantă poate oferi posibilitatea copilului tău să frecventeze cercuri precum: artele marțiale, diverse jocuri de echipă, dans, înot etc.

Oferta activităților extrașcolare este foarte bogată, de aceea este foarte important să fii atent la direcțiile pentru care copilul tău prezintă interes, să discuți cu el și împreună să alegeți activitățile care îi sunt pe plac. Vezi mai jos câteva idei de cercuri de care ar putea fi interesat copilul tău:

  1. Actorie. Dacă copilul tău are un spirit artistic, atunci cu siguranță că merită sa participe la cursuri de actorie. Chiar dacă nu va face o carieră în actorie, datorită acestor cursuri, în viitor copilul tău nu va avea nicio problemă în a apărea în faţa unui public numeros.
  2. Muzică. Pentru a merge la astfel de cursuri, piciul tău nu are nevoie de un supertalent, este suficient să-și dorească să meargă și să vină fericit de acolo. Lecțiile de chitară sau pian ajută la dezvoltarea creierului, îi fac pe copii sensibili la muzică, îi învață emoții și atitudini creative.
  3. Limbi străine. Învățarea limbilor străine este probabil cea mai comună activitate extrașcolară. Aceste cursuri sunt o mare investiţie în viitorul copilului – dezvoltă abilităţi lingvistice şi îmbunătăţesc memoria.
  4. Balet. Baletul ajută la dobândirea abilităților de concentrare şi coordonare. Pe lângă impactul fizic, baletul are şi un efect foarte bun asupra psihicului copilului. În primul rând, copilul devine încrezător în sine şi îi este mai uşor să-şi depăşească timiditatea.

  1. Înotul. Înotul pentru copii este o activitate populară, pe care mulți părinți o aleg pentru copiii lor. În timpul înotului, un număr mare de muşchi sunt puşi să lucreze. Apa îi distrează mereu pe copii, astfel încât aceştia vor fi fericiţi să participe la curs. În plus, copiii învaţă rapid şi uşor să înoate.
  2. Lupte și arte marţiale. Practicarea unuia dintre aceste sporturi este o pregătire excelentă pentru disciplină. În cadrul cursurilor de taekwondo pentru copii se învaţă perseverenţa, depăşirea dificultăţilor, sistematizarea şi tratarea agresiunii. Aceste cursuri ajută la dezvoltarea motricităţii şi la corectarea defectelor de postură. Părinţii se tem adesea că cel mic va fi rănit în timpul cursurilor de kickboxing pentru copii. Dar dacă alegi o şcoală acreditată, cu instructori profesionişti, aceştia vor avea grijă de siguranţa copilului tău.

  1. Robotică și programare. Aceste cursuri pot conduce copiii în lumea tehnologiilor, aceștia vor învăța programarea, vor învăța să creeze algoritmi simpli, ceea ce îi va ajuta să înțeleagă esența științei informaticii.
  2. Fotografie. În cadrul acestor cursuri copilul nu numai că învaţă să folosească echipamentul, dar învaţă regulile de compoziţie, încadrare, controlul expunerii. El va afla ce să facă pentru a nu face fotografii la întâmplare, dar ce fotografii frumoase de familie veți avea mai apoi!
  3. Ciclismul. Mersul pe bicicletă stimulează sistemul cardiovascular şi respirator şi este o modalitate excelentă de a folosi energia. Contribuie la îmbunătăţirea funcţiei corporale, în general. Pentru copii, cel mai important lucru este că mersul pe bicicletă este foarte distractiv.
  4. Cursuri de gătit. Prin gătit și lecții de nutriție, copii învață să aibă dexteritate și să se coordoneze mult mai bine, în timp ce experimentează cu ingredientele. O metodă bună de-a învăța să își pregătească singur mâncarea sănătoasă, dar și să devină un mic chef creativ care să te impresioneze inclusiv pe tine, de ce nu!

Activităţile extrașcolare ale copiilor nu ar trebui să fie nici monotone, nici epuizante. Dimpotrivă, ar trebui să fie cât mai atractive pentru copii şi bineînţeles cât mai distractive. Numai în acest fel activitatea respectivă poate fi un proces fericit şi eficient, care să susţină dezvoltarea normală a copiilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав