Femeia care transformă orice vis în realitate (VIDEO)

Audio
Femeia care transformă orice vis în realitate (VIDEO)

Istoria eroinei noastre de astăzi începe în satul Stolniceni, raionul Hîncești, acolo unde a văzut lumina zilei și unde a învățat de la părinții săi măiestria de a fi om.

A absolvit Facultatea de Psihologie a Universității de Stat din Moldova, știință care i-a deschis orizontul vieții, după cum susține ea.

Vă invităm să o cunoașteți pe Ludmila Posilețcaia. Ea muncește și trăiește la Roma, Italia, și este fondatoarea Aster Club, agenție ce oferă servicii turistice și de organizare a evenimentelor.

 

La Roma a ajuns în 1998, atunci s-a și îndrăgostit de acest oraș, ulterior decizînd chiar să se mute cu traiul acolo.

„M-am pornit într-o călătorie turistică în Italia și, odată ajunsă la Roma, în acele locuri ilustrate în cărțile de istorie, am zis că vreau să trăiesc aici. Și a doua parte din viața mea începe din acel moment. Sînt aproape 20 de ani de cînd trăiesc la Roma. Sînt îndrăgostită de acest oraș, îl consider a doua mea casă, dar totuși, cînd mă întorc la baștină, simt acel fior al amintirilor din copilărie, despre care vorbea și Ion Creangă”, ne-a povestit Ludmila.

Italia a primit-o foarte călduros, acolo a cunoscut oameni cu inimă mare, care în timp i-au devenit prieteni. A fost angajată a Ambasadei Republicii Moldova în Italia, iar peste ani a început să organizeze evenimente pentru moldovenii din Italia, dar și să îi familiarizeze pe italieni cu cultura și tradițiile moldovenești.

„Nu am rupt niciodată firul care m-a legat de țara mea. Am început să lucrez în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Roma și, în acel moment, legătura mea s-a accentuat și mai mult. La un moment dat, am decis să creez activitatea mea proprie. Mi-am ales o meserie nouă care m-ar ajuta să cunosc lumea. Propun serviciile mele destinate clienților din estul Europei, mai ales că Moldova începe a-și dezvolta rapid ramura turismului”, a menționat Ludmila.

Împreună cu o bună prietenă, a decis să creeze Asociația Antreprenorilor Moldoveni din Italia, în care a avut posibilitatea să cunoască cetățeni ai țării noastre care au reușit să obțină succese pe tărîmul italian.

Un alt proiect ambițios, care va fi realizat în noiembrie, este turul „Cartea de aur”, scrisă de Denis Roșca, despre 1800 de personalități marcante din Moldova care au lăsat o urmă nu doar în istoria țării, dar și a lumii.

„Ne bucurăm că Denis Roșca este într-adevăr un ambasador al țării noastre și ne dorim să îl prezentăm în Italia atît diasporei noastre, cît și poporului italian. Vrem ca italienii să ne cunoască și dintr-un alt punct de vedere, nu doar ca o țară care oferă o forță de muncă ieftină, dar și ca una care are multe alte realizări și în alte domenii”, a povestit eroina noastră de astăzi.

Ludmila Posilețcaia mai oferă posibilitatea celor ce vizitează Italia să o descopere dintr-un alt punct de vedere, propunîndu-le să aleagă itinerare turistice mai neobișnuite.

„În această listă de servicii, se regăsesc atît organizarea evenimentelor de nivel înalt, cum ar fi și cele de business, cît și cele de familie”, a menționat Ludmila Posilețcaia.

Cert este că orice lucru de care se apucă iese într-un final perfect, iar asta pentru că în tot ce face pune suflet. Altfel, probabil, nici nu ar putea fi, pentru că atunci cînd faci ceea ce îți place, nu ai cum să dai greș.

Deși a contribuit la organizarea mai multor evenimente de importanță internațională, precum show-ul floristic care l-a adus la Chișinău pe cel mai cunoscut florist al lumii, Arayk Galstyan, protagonista de astăzi mărturisește că unul dintre cele mai emoționante momente din experiența sa este legată de un cuplu pentru care a organizat o vacanță de vin în Roma. Aceasta mărturisește că adesea lucrurile mici ne pot face cu adevărat fericiți și împliniți în plan profesional.

„Am avut în această vară ca oaspete un cuplu din Franța, mire și mireasă, care urmau să se căsătorească peste două luni. Le-am organizat o vacanță la Roma, iar cea mai emoționantă zi a fost cea a plecării în care ei plîngeau pentru că nu voiau să se despartă de mine”, ne-a împărtășit emoționată eroina noastră.

Modul de viață și activitatea pe care o desfășoară îi permite să revină acasă ori de cîte ori o sufocă dorul de casă. Adesea, de baștină o despart doar două ore de zbor. Ca și oricare alt om, își dorește fericirea extremă, cea în care să poată obține echilibrul mult rîvnit. Își dorește să avanseze și în plan profesional și va lupta zi de zi pentru ca să crească. 

Dacă vrei să fii protagonistul campaniei noastre și să scoți din anonimat lucrurile frumoase sau istoria ta irepetabilă, te îndemnăm să trimiți un mesaj pe adresa electronică a portalului de știri NOI.md: info@noi.md.

Iar noi, în fiecare zi de duminică, te invităm să citești file din istoria unor moldoveni, adevărați urmași ai lui Ștefan.

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load