Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Vînătoarea de vrăjitoare. Cine are nevoie de izolarea Rusiei? Partea 1

21 mar. 2021,, 09:59   Analitică
8403 15

De ce liderii occidentali încearcă să facă un dușman din Rusia - cel mai mare stat din lume? S-ar părea, pentru ei este mult mai avantajos să aibă un asemenea aliat , cum este Rusia. Însă aceasta este doar o aparență.

Nu toată lumea este mulțumită

În trecutul recent, cu efortul ”coloanei a cincea” sovietice și a unei anumite părți a elitelor occidentale, a fost distrus unul dintre cele mai grandioase proiecte din istoria omenirii. Acum treizeci de ani a căzut URSS. A căzut, fiind lovit de cei care tindeau să deconecteze puternicul stat, să-i distorsioneze menirea istorică și să vlăguiască poporul, care îl unea și călăuzea spre viitorul progresist. Pe ruinele acestei țări au fost create state independente, iar Rusia, fiind o forță generatoare a sistemului, pentru ani în șir a fost trimisă într-un knockdown economic și politic , în haosul social din care au ieșit anii 90, de tristă pomină.

Dar țara a știut să iasă din acest țarc geopolitic și să înceapă un nou proiect civilizațional. A știut să pornească pe calea renașterii economiei, a societății, a culturii, științei, spiritualității. Și-a refăcut vechile valori tradiționale și a pus în frunte ideea conservatismului social, ca prioritate politică, socială și culturală. Acest fapt a trezit o înverșunare nemaivăzută în anumite cercuri occidentale. Mai exact, în pseudo-elitele care-s foarte departe de aspirațiile adevăraților europeni și nord-americani.

În spatele acestui proces stătea guvernarea mondială și elitele financiare ale lumii occidentale. Uneori, noi îi numim cei din spatele cortinei mondiale. Astăzi devine evident, că ei au pus în funcțiune un plan serios și de proporțiicatastrofale, care precede divizarea omenirii în spații geopolitice mari și ciocnirea acestor spații social-politice înde ele.


Dar în acest Joc geopolitic există și vectori, și direcții mai semnificative, care ne vorbesc despre aceea că jocurile potentaților acestei lumi se pot solda cu o catastrofă globală. Vom menționa în acest context ceea ce este deosebit de actual pentru studiul nostru: confruntarea dintre Rusia și Occident și, respectiv, confruntarea dintre Rusia și Uniunea Europeană, confruntarea dintre Rusia și noua administrație a Statelor Unite ale Americii.

Cel mai probabil, Rusia va rezista, da Occidentul?

Cunoaștem că au existat și alte planuri ale elitelor intelectuale din Occident și ale Rusiei. Știm că forțele conservatoare sănătoase din Europa și Rusia ani în șir au implementat planul de edificare a Nordului alb unic. Însă azi el este distrus, și această lume gigantică și unită altă dată s-a destrămat în America de Nord, America de Sud, Europa și Rusia.

Pe fondalul acestei rupturi geopolitice, situația se agravează sub ochii noștri. Pe parcursul ultimilor ani are loc o asmuțire artificială a comunității occidentale asupra Rusiei, pentru a o prezenta ca pe un imperiu al răului, a o izola la nivel mondial și a o contrapune restului omenirii.

Toate aceste procese intenționate, modelate în cluburile intelectuale și conspirologice ale occidentului, nu pot să nu ne alarmeze. Pentru un om inteligent, este absolut clar, că aceste planuri profund destructive pot duce la o nouă confruntare militară pe întreaga Eurasie, și poate – la o catastrofă globală. Este clar că această confruntare geopolitică se va solda cu procese ireparabile și de neuitat. Ea va deveni punctul final a tot ce a fost pozitiv, acumulat de civilizația umană după cel de-al doilea Război Mondial.

De fapt, această confruntare artificială și opoziție față de Rusia este azi linia politică declarată a multor elite occidentale. În acest nod politic excepția o fac doar partidele conservatoare și naționale de dreapta ale Europei, și cercurile conservatoare din SUA. Da, numai în aceste cercuri se mai încearcă construirea unor relații mai mult ori mai puțin bune cu Federația Rusă, cu conducerea ei și cu elitele ei intelectuale și politcie. Azi numai în aceste cercuri Rusia este privită ca parte a civilizației europene, doar acolo mai înțeleg încă, că L.Tolstoi, F.Dostoievschii, A.Cehov, N.Gogol, P.Ceaicovschii au făcut și mai fac parte din marele patrimoniu cultural european. Și deși Rusia poate fi privită ca stat euro-asiatic de sine stătător, chiar ca o civilizație euro-asiatică de sine stătătoare, ca un continent geopolitic de sine stătător, totuși această confruntare artificială dirijată de sus, care s-a conturat azi între țările Occidentului și Rusia, lasă un gust amar.

În acest context, noi credem că izolarea artificială a Rusiei, la nivel geopolitic mondial va duce doar la urmări catastrofale. Că Rusia puternică, care se ridică din genunchi, va rezista și va supraviețui în această confruntare, iar Occidentul politic se va pomeni fără materie primă, fără resurse și fără un aliat militar puternic, care pe viitor ar putea fi de folos ca apărător al lumii occidentale, un fel de grănicer și amortizor între civilizația europeană și cea asiată. Pentru orice european zdravăn la cap azi este clar, că dacă nu era Rusia, dacă nu era această țară unită, puternică, chiar dacă europenii o concep ca imperiu, lumea asiată ar fi fost deja la hotarul Uralului, da poate și mult mai la vest.

Dacă adăugăm la acestea strămutarea artificială a emigranților, care în scurt timp vor acapara orașele europene, dacă plusăm și mișcările extrem de liberale anti-sistemice și de gen din Europa, finanțate din gros de sus, devine clar că este vorba despre un suicid, extins în timp, al civilizației europene.

Ce-i cu această orbire politică?

Este deprimantă orbirea politică a elitelor occidentale, ne-dorința lor de a vedea în Rusia un aliat și de a încerca să înțeleagă interesele rusești. Mai ales, este deprimantă politica noii administrații americane, care tinde să-și construiască relațiile cu Rusia în baza unei critici dure și a unei confruntări dure, învinuind-o de toate nenorocirile care au loc în lume. Este foarte clar, că Rusia de azi, spre deosebire de Uniunea Sovietică, ca și structură social - economică și politică este mult mai aproape de Occident, ca China continentală. În ciuda acestui fapt, anumite forțe din Occident continuă să investească bani în China. Cum continuă să izoleze intens, planificat și sistematic, Rusia de restul lumii, gonind-o în capcana unei uniuni cu China continentală și a confruntării cu Occidentul .

Orice persoană care se descurcă puțin în realitățile politice și economice, înțelege perfect că Rusia, respinsă de Occident, se va întoarce spre Orient, și acest lucru va fi ceva ireparabil și pentru civilizația europeană, și pentru cea nord-americană. Conducerea noii administrații americane conștientizează perfect, că confruntarea cu Rusia nu este doar una economică. Astăzi este evidentă autosuficiența politică și economică a Rusiei. Noi credem, că și la Washington, și la Bruxelles este cunoscută puterea militară și geopolitică a Rusiei în acest moment. Liderii de acolo și analiștii cunosc, că Rusia are în mînecă numeroși ași și cărți puternice. Avem în vedere și rolul serviciilor speciale rusești în lume, și influența ei în domeniul culturii, literaturii, cinematografiei, științei, limbii ruse în lumea întreagă. Depășind zdruncinările catastrofale de la finele sec. XX, încă nu pe deplin refăcută, Rusia este tot printre lideri în cosmos, în regiunile arctice și antarctice, în cercetarea fundului Oceanului Global, în explorarea mineralelor, în multe domenii ale medicinii și, în general, în sfera științelor fundamentale.

Și acum să ne întrebăm: cum se poate ca o țară așa de puternică să fie supusă unei izolări geopolitice? Ce cred liderii lumii occidentale? Ce fel de orbire politică a dat peste centrele de analiză ale cluburilor Bilderberg și cel al Romei? După care să mai punem o întrebare actuală. Cum văd elitele Occidentului ieșirea din acest zugzwang, în care au intrat conștient? Subliniem, conștient! Răspunsul este evident. Dar îl vom sonoriza mai încolo, acum vom menționa doar ceea ce știe multă lume. Desigur, pentru un om informat este clar, că în spatele lor stau anumite cercuri de elite supra-naționale. Cunoaștem aceste familii și dinastii, care încearcă să dirijeze lumea occidentală prin dezindustrializare, desocializare și desacralizare.

Aceste forțe demult realizează un plan bine pus la punct. Încă în a doua jumătate a sec. ХХ ele distrugeau occidentul tradițional, creștin și umanist. Ele distrugeau patrimoniul acelei Europe vechi, care a format civilizația modernă, care la începutul sec. XX a format lumea noastră. Prin nimicirea Occidentului vechi, ele au transferat o mare parte a economiei în China, au pompat în această țară bani, industrie. Astăzi ele își continuă politica, încearcă să distrugă toate institutele naționale conservatoare ale Rusiei, toate temeliile tradiționale ale societății, toate valorile vechi, care nu se înscriu în închipuirea lor despre progresul omenirii.

Noi înțelegem că, la fel ca și orice altă țară mare, Rusia are multe probleme. În economie, viața socială, sfera drepturilor omului, etc. În același timp, în prezent în Rusia au loc multe schimbări progresiste. Ele țin și de nivelul de trai al rușilor, și de relațiile interetnice, și de sfera spirituală, și de păstrarea tradițiilor naționale și religioase. Este foarte clar, că azi Rusia este un avanpost în combaterea lipsei totale de spiritualitate și a dezmățului atacurilor anticreștine asupra omenirii. .

«Arma este încărcată»

Să analizăm ce spun mulți lideri occidentali despre Rusia și cum provoacă ei confruntarea. Cum gonesc Rusia într-o confruntare profundă, căci nu există o țară, mai ales așa de mare și în prezent, dar și în trecut, care să înghită aceste insulte în tăcere și supunere.

De bine - de rău, administrația președintelui SUA Donald Trump încerca să mențină relații bune cu Federația Rusă. Desigur, nu putem spune că președintele Rusiei Vladimir Putin mergea în ospeție la Trump, cum a făcut-o altă dată la ferma familie Bush, totuși nu au existat atacuri dure, cu excepția celor impuse de situația politică internă din SUA, asupra Federației Ruse, și pe parcursul celor patru ani au fost stabilite relații economice și politice normale cu Rusia.

Apropo, aceasta era și în favoarea SUA, care au putut începe renașterea potențialului lor industrial, a transformării structurii lor sociale și de stat și formarea propriei viziuni asupra lumii înconjurătoare , renașterea elitelor conservatoare în această țară. Da, administrația președintelui Trump era unică în lumea occidentală modernă. După căderea lui Donald Trump, care încă se va mai face auzit pe viitor, noua administrație în frunte cu Joe Biden a început escaladarea tensiunilor și confruntarea cu Rusia.

O asemenea stare de lucruri nu poate să nu ne amărască, căci aceste două state mari reprezintă elemente generatoare de sistem în formarea spațiului politic global și în menținerea păcii în întreaga lume. De aceste două state, plus China, India, UE depinde cum va fi viitorul omenirii. Deci, tensiunile care cresc între aceste state mari provoacă nu doar neliniște, ci și groază.

Despre aceasta scriu în lucrările lor așa analiști ca Alexandr Dughin, Andrei Fursov, Serghei Curghinean și mulți alți politologe de frunte și publiciști ruși. Li se pot alătura vocile adevăratului Occident conservator - Patrick Buchanan, regretatul Lindon Laroushe, Alain de Benua, Marin le Pen, Matteo Salvini, Robert Stoikers, Norbert Hofer și chiar celebra actriță Bridget Bordeaux și mulți alții.

Straniu, dar elita de extremă stînga din SUA, care ar trebui să găsească limbă comună cu Federația Rusă, vede în ea un dușman.

Și ce vedem acum, în timp ce în SUA se formează nu doar un nou guvern, dar și un nou regim politic, social, economic? Administrația noului președinte Joe Biden din start vorbește despre politica conducerii Federației Ruse în tonul cel mai iritat și negativ. Se creează impresia, că se lucrează asupra unui program concret, impus de sus. Esența lui este formarea unei sperietori politice, care va fi cauza tuturor nenorocirilor din lume, spre care Occidentul va merge în deceniile imediat următoare. Cea, care va deveni obiectul nu a criticii, ci a războiului fără contact. De facto, este justificarea vechii formule: «politica începe cu identificarea dușmanului ». Și acest dușman, spre mirarea oamenilor care nu-s versați în tainele lumii din spatele culisei, a fost găsit. Scopurile au fost numite, mai trebuie reîncărcată arma, care se știe, dacă la începutul piesei este agățată pe perete, spre final trebuie să împuște. În închipuirile psihologice, arhetipice ale lui Joe Biden și ale echipei sale arma este prezentă demult, degrabă va răsuna împușcătura, cel puțin la nivel ideologic și politic.

Așa dar, niște concluzii intermediare. Ceva mai înainte, la etapa alegerilor și a luptei electorale, candidatul Partidului democrat din SUA Joe Biden și echipa sa declarau, că venind la putere vor tinde să potolească Rusia, să o pună la locul ei, să o întoarcă în ieslea liberală – acolo, unde locuitorii Occidentului deja se descompun moral. Să o întoarcă în lumea, care nu ține cont de faptul că majoritatea americanilor și a europenilor vor să mențină familia tradițională, valorile spirituale tradiționale, drepturile lor civice și economice. Actualul președinte al SUA a declarat în mod repetat, că Rusia este un pericol pentru toată lumea civilizată, că Moscova și Kremlinul «duc Rusia pe calea unui stat totalitar, că distrug drepturile omului ».

Asta în timp ce el și echipa sa uitau, că aceleași drepturi ale omului, cetățeanului, familistului, ale tatălui și mamei se distrug anume în Occident, unde reformele de gen au condus la denaturarea oricărui chip uman, a oricărui stat social normal. Ei au uitat că aceste a.n. valori sunt străine majorității oamenilor, că aceste valori se opun tradițiilor neamului omenesc. Toate acestea au fost în mod repetat subliniate și confirmate de Joe Biden, un politician destul de inteligent și cult, poate și un om cumsecade, care a nimerit el însuși sub influența forțelor întunecate, destructive, sau poate chiar satanice ale lumii. Despre ce fel de structuri este vorba, vom încerca să ne dumerim în următoarele părți ale studiului nostru.

Veaceslav Matveev

(va urma)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?