TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic. Partea 3

În SUA nu scade confruntarea dintre principalele forțe politice: dreapta conservatoare, care unește vechii republicani, noua dreaptă, naționaliștii, trumpiștii-populiști, și grupul socio-politic care-i unește în jurul său pe democrați, radicalii de stînga, globaliști și pe reprezentanții minorităților rasiale, sexuale, și guvernul tenebru din spatele lor, numit statul periferic.

Cum are loc combaterea valorilor tradiționale

Pierderea suferită de Trump în alegerile din a.2020 a devenit un eșec grav al cercurilor conservatoare de dreapta și al tradiționaliștilor din lumea întreagă. El nu va fi lipsit de urmări, deoarece pe tot spațiul geopolitic mondial au loc procese deprimante, care vorbesc despre aceea că împotriva tradiționalei lumi conservatoare, libere, împotriva valorilor și ideilor tradiționale se va da o luptă aprigă. În plus, victoria democratului Joe Biden , probabil, va duce la tensionarea continuă a relațiilor ruso-americane. Este opinia exprimată de Gregory Ioffe, profesor de geografie politică la Universitatea Radford.

Vorbind despre Biden, politologul a constatat: «În jurul lui s-au consolidat neoconservatorii, inclusiv cei republicani, dar și intervenționiștii liberali, care pe timpul președintelui Trump rămaseră pe dinafară». Expertul crede că printre persoanele care fac parte din acest grup este și David Fram, cel care scria discursurile fostului președinte SUA George Bush-juniorul, politologul Robert Kagan și Michael Karpenter, fostul asistent - adjunct al șefului Pentagonului.

Dar situația devine mai proastă nu numai în SUA, dar și în Occident în general, unde are loc un atac grav asupra valorilor tradiționale.


Spre exemplu, evenimente «interesante» au loc în Suedia. Martha Stenevi, reprezentanta Partidului suedez al verzilor, a declarat că nu doar bărbații suedezi trebuie să renunțe la putere,dar și suedezele băștinașe albe : «Dacă femeile de altă origine doresc să obțină puterea, femeile albe născute în țară vor trebui să se mute ».

Dar să revenim la SUA.

Această știre a fost puțin reflectată de mass-media, vom înțelege îndată de ce. Chiar la 2 aprilie, complexul Capitol din SUA a fost blocat după ce un automobil a încercat să spargă baricada și în rezultat un ofițer a fost ucis, iar altul rănit. Atacatorul a fost împușcat de poliție. Evenimentul este interesant prin faptul, că mass-media nu a făcut publică apartenența de rasă a teroristului și esența sa ideologică, iar el era un afroamerican , membru al unei organizații radicale a rasiștilor negri din SUA - «națiunea islamului». Este straniu, că despre aceasta s-a scăpat cu vorba însuși președintele Biden, însă el nu l-a învinuit pe atacator, care pe rețelele sociale s-a autoproclamat urmașul lui Louis Farrakhan, liderul Națiunii islamului. Biden a spus că a fost «zdrobit de durere», după ce a aflat că în rezultatul atacului a fost ucis ofițerul William Evans, și al doilea ofițer a fost grav rănit. Dar președintele nu a pomenit nimic despre ideologia care, probabil, l-a inspirat pe atacator.

Mergem mai departe. În ajunul alegerilor, în America s-a dezlănțuit un scandal, care ținea de deciziile federației de baseball și legile statului Georgia. Donald Trump a chemat să fie boicotată Liga superioară de baseball (MLB) după ce ei au anulat Meciul tuturor starurilor anului 2021 în Atlanta, în semn de protest împotriva noii legi privind alegerile în Georgia. «Boicotați baseball-ul și toate companiile care împiedică alegerile libere și corecte », - a scris Trump. El a adăugat, că baseball-ul pierde ”un număr enorm” de fani deoarece ei se tem de radicalii de stînga.

«Ei se tem de democrații radicali de stînga, care nuvor ca identificarea alegătorului, care este foarte necesară, să aibă o legătură cu alegerile noastre», -a scris Trump. Noua lege a Georgiei, semnată de guvernatorul Brian Kemp, cere prezența buletinului de identitate pentru a obține certificatul de absență și interzice expedierea buletinelor de vot prin poștă. Cum vedem, statul Georgia este unul dintre ultimele bastioane ale forțelor conservatoare, care se împotrivesc revoluției latente din SUA și rebeliunii forțelor de extremă stîngă în această țară. La acest stat aderă și poziția conducerii din Texas, principalul stat în sistemul economic american. Tot în acest context e bine să amintim despre discuția dură din Texas cu privire la legea privind păstrarea vieții, adoptată acolo. Dacă copilului, fătului i s-a depistat bătaia inimii, avortul este interzis. Desigur, aceasta va provocat opoziția dură a tuturor cercurilor ultra-democrate și de stînga din SUA, de la mass-media la democrați, iar guvernatorul Texasului a fost stigmatizat la toate nivelurile.

Serviciul cetățenie și imigrare din SUA, loial președintelui Joe Biden, exclude termenul «străin» din descrierea cetățenilor străini din SUA, în locul lui va fi folosit ”un limbaj mai incluziv”. Este deja al doilea act de stimulare a imigrării ilegale în SUA. Primul s-a produs în ianuarie, curent, atunci un grup de democrați din Camera reprezentanților în frunte cu Joaquin Castro (statul Texas) a înaintat o lege care interzice utilizarea termenilor «străin ilegal» și «străin» în descrierea străinilor sau a celor care dețin cetățenie străină sau.

Libertatea conștiinței este în pericol

Nici cu biserica Biden nu are relații bune. La finele lunii martie Bill Donoghue, președintele Ligii catolice, a declarat că președintele Biden are o problemă gravă cu episcopii SUA. «E timpul ca președintele Biden să nu mai trăiască în minciună», - a menționat Donoghue, cu referire la participarea lui Biden la misteriile catolice, în timp ce promova deschis avorturile și alte vicii. Donoghue citează un șir de episcopi SUA, care l-ai criticat dur pe Biden, unii insistau pe aceea, ca președintele să nu se mai împărtășească la liturghie, dacă nu se căiește pentru poziția sa privind avorturile. Donoghue face trimitere la cardinalul Raymond Burke, fost președinte al Judecătoriei supreme a Vaticanului, care a spus că Biden nu trebuie să primească împărtășania deoarece nu este un catolic «cu reputație bună». Și arhiepiscopul Jose Gomez , președintele Conferinței episcopilor SUA, a prevenit că Biden sprijină politica care «atacă niște valori fundamentale, la care noi ținem ». Din spusele lui Gomez, președintele «a promis să promoveze o anumită politică, care ar promova răul moral și va amenința viața și demnitatea omului, în special în domenii ca avorturile, contracepția, căsătoria și sexul. «Ne îngrijorează libertatea bisericii și libertatea credincioșilor de a trăi conform conștiinței lor ».

Charles Chaput, ex-arhiepiscop de Philadelphia, crede că sprijinul acordat de Biden avorturilor și căsătoriilor între persoane de același sex, înseamnă că el «trebuie să nu se mai numească catolic evlavios » și «să nu primească împărtășania ».

Într-un interviu recent, Chaput a menționat că în SUA libertatea religioasă este în pericol pentru că a scăzut recunoașterea importanței credinței. «Statele Unite au fost fondate de europenii care căutau libertate religioasă », - a spus el. «Pentru ei era o problemă foarte importantă, chiar și în ciuda faptului că ei nu recunoșteau libertatea catolicilor la început sau libertatea robilor în primele decenii de existență a țării noastre. Se pare, acum și în țara noastră există un pericol real pentru libertatea cultelor, - în fond, pentru că oamenii nu au o atitudine serioasă față de religie și libertatea conștiinței », - a menționat el. În opinia arhiepiscopului, recunoașterea și apărarea libertății religioase înseamnă recunoașterea demnității fiecărei persoane, precum și a ordinii creației lui Dumnezeu.

«Nu avem motive să îngenunchem »

Dar să nu credem că în Occident această tensionare, acest antagonism rasial este aprobat de toată lumea, - există și opunere. Spre exemplu, selecționata de fotbal a Poloniei a refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu Black Lives Matter înainte de meciul cu Anglia, iar jucătorii englezi, ca de obicei, au îngenuncheat. Incidentul a avut loc pe stadionul Wembley din Londra, în cadrul meciului de calificare a campionatului mondial la fotbal. În loc să îngenuncheze alături de jucătorii englezi, polonezii au arătat insignele «Respect» de pe uniformă.

Jan Tomaszewzki , fostul portar al selecționatei Poloniei, a criticat încercările de a-i pune pe fotbaliști în genunchi: «Pot spune cu toată responsabilitatea , că nu voi îngenunchea. În istoria noastră nu au existat motive pentru aceasta, de ce ar trebui să o facem acum?»

În ajunul acestui incident, și reprezentanții selecționatei Cehiei аu refuzat să îngenuncheze înainte de meciul de calificare cu San Marino. Sbignev Bonek, președintele asociațirei de fotbal a Poloniei, a comentat astfel acestă decizie: «Categoric nu accept asemenea acțiuni. Este un populism, pentru că nu urmează nimic. Uneori fotbaliștii îngenunchează , dar dacă cineva îi întreabă de ce, nu știu ce să răspundă ».

Și ultima știre importantă a acestui martie și aprilie, caracterizează clar intensitatea luptei în lume. Iată ce scrie ziarul rusesc «Завтра»: «Surse din Paris susțin că are loc «curățarea» ramurii franceze a Rothchilzilor. Următoarea figură «eliminată de pe tablă», după Benjamin de Rothchild (15 ianuarie, atac de cord) și Olivier Dassault (7 martie, accident de elicopter în Franța ), a fost cel mai bogat om din Cehia Piotr Kellner (27 martie, accident de elicopter în munții Alaska). Se menționează în mod deliberat, că în Cehia ramura franceză a Rothchilzilor are poziții istorice puternice (inclusiv istoria legiunii Cehoslovace în Rusia, în anii Războiului civil și crearea Cehoslovaciei), iar șirul deceselor pomenite trebuie să împingă UE, Parisul oficial și personal președintele Emmanuel Macron spre fortificarea acuzațiilor tradițional nefondate și confruntarea cu Moscova …».

Piramida sacră

Anume pe acest fundal are loc confruntarea dintre Donald Trump și forțele statului periferic. Potrivit lui Mike Lofgren, statul periferic SUA este o fuziune a oficialilor și finanțatorilor și industriașilor de rang înalt, care administrează pe ascuns țara fără a-i întreba pe alegători, și astfel încalcă procesul politic. Studiul acestor procese a început încă în anii 50- ai sec. ХХ. În a.1956, în cartea «Elita de la putere» Charles Wright Mills a identificat puterea americană ca pe un rezultat al guvernării celor trei structuri ale societății și administrației americane. Este vorba despre CMI, Wall Street și Pentagon. Dar de fapt totul este mult mai profund și mai complicat.

Cele descrise de politologi și analiști se referă la cel de-al doilea sau chiar al treilea eșalon al establișmentului american, căci înșiși oamenii despre care este vorba au devenit favoriții unor elite sociale și mai profunde.

În opinia noastră, adevăratul stat periferic în formează globaliștii supranaționali, elitele care de facto construiesc sacra piramidă mondială a puterii, controlului total și suprimării maselor. Aici eșalonul superior îl formează preoțimea neagră și cercurile misteriilor profunde, care depind de ea. Este ceva mai mare ca simplele cercuri conspirologice. Structura acestei piramide este următoarea. Misteriile superioare (dar nu lojele profane, create pentru masele largi), apoi bancherii și industriașii, după care - o parte a aparatului de suprimare a maselor, devenite deja o structură executivă, urmează congresmenii, senatorii și demnitarii care depind de ei și fac lobby în interesul statului periferic și în SUA, și în lumea întreagă.

Restul este o masă oarbă de cercuri sociale, care servesc elitelor superioare drept o plastilină, praf de pușcă și îngrășăminte pentru dezvoltarea ideilor lor infernale și pentru a face lobby programelor politice și economice ale lor. Dar principalul, - a demonstrat-o încă în sec .XX filozoful Max Veber în lucrarea «Nașterea capitalismului din spiritul eticii protestante », - constă în faptul că la bază stau nu programele economice și politice, la bază stă motivarea religioasă, etica, ideile religioase sacre de construire a piramidei mondiale, în care societatea va fi divizată în profani și în persoanele inițiate în taina supremă a vieții.

Să ne amintim de geniala lucrare a compatriotului nostru Mircea Eliade «Sacral și profan», în care au fost descrise două lumi: lumea sacrului și cea a profanului, oameni inițiați în tainele vieții și profanii veșnic ghidați și care tind doar spre senzualitate și plăceri. Pentru ei doar banii vor fi esențiali, statutul social și posibilitatea de a trăi și procrea. Iar cei de sus vor crea viitorul, vor crea formațiuni social-economice, vor face lobby ideilor și vor sacraliza această lume și această societate. Anume acești oameni fac parte din statul periferic.

Nu banii formează interesul suprem al potentaților lumii. Banii, finanțele – un simplu mijloc. Pîrghia lui Arhimede. Principalul - motivațiile profund sacrale, care au la bază ordinea apocaliptică, era mesianică și construirea piramidei încununate de noul feudalism, care începe cu mesia, Împăratul lumii.

Anume acest proiect este edificat de elita lumii noastre, care creează temelia pentru venirea lui mesia și a noilor realități ale lumii noastre.

Veaceslav Matveev

(va urma)

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load