COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Poate avea vaccinarea consecințe necunoscute (VIDEO)

27 iun. 10:00   Analitică
7857 3

Potrivit oamenilor de știință, folosirea unor vaccinuri experimentale împotriva COVID-19, dezvoltate în grabă, fără suficient timp pentru studii clinice, poate provoca o scădere globală a imunității la oameni, precum și pot duce la diverse complicații, inclusiv sub formă de miocardită, infertilitate etc.

În special, vestitul vaccinolog Geert Vanden Bossche, care a lucrat anterior pentru Bill Gates Corporation, în scrisoarea sa deschisă către liderii țărilor i-a avertizat despre posibilele consecințe pe termen lung pe care le vor avea vaccinurile anti-coronavirus și le-a propus să oprească cît mai curînd posibil campania de vaccinare în masă.

În adresarea sa se spune că utilizarea vaccinului la nivel privat și pe termen scurt are un potențial și o eficacitate ridicată. Cu toate acestea, utilizarea acestui tip de vaccinuri preventive este impracticabilă și periculoasă în timpul unei pandemii virale.

"Cu cît folosim mai mult aceste vaccinuri pentru a imuniza oamenii în toiul unei pandemii, cu atît virusul va deveni mai contagios, omenirea va plăti un preț ridicat pentru eliberarea unui "monstru necontrolat", a spus Geert Vanden Bossche.

Potrivit acestuia, mutațiile circulante ale virusului care apar în timpul unei pandemii pot provoca apariția unor tulpini mult mai periculoase ale virusului.


La rîndul său, biologul molecular Elena Kalle a menționat că vaccinurile împotriva coronavirusului sînt suspensii modificate genetic, iar persoana care primit un astfel de vaccin devine prin definiție OMG (modificat genetic).

Vitalii Zverev, vaccinolog rus, directorul științific al Institutului de cercetare pentru vaccinuri și seruri Mecinikov, a avertizat cetățenii despre faptul că este prea devreme de vaccinat împotriva infecției cu coronavirus atît timp cît nu există o garanție a siguranței și eficacității ca urmare a testării acestor seruri.

Virusologul Albert Rizvanov a menționat că vaccinarea obligatorie nu va schimba nimic acum.

"Vor apărea tulpini noi, vor apărea amestecuri cu alte gripe. Și totul va fi ca la început. Trebuie de schimbat complet atitudinea față de calitatea organizației și a managementului medical", a spus el.

"Am făcut o mare greșeală", așa a descris rezultatele studiilor vaccinării cu noile vaccinuri mRNA împotriva coronavirusului Byram Bridle, imunolog viral și profesor asociat la Universitatea din Guelph din Ontario.

În același timp, Dr. Roger Hodkinson, care locuiește în Canada, președintele unei companii americane specializată în diagnosticare moleculară, secvențierea ADN-ului pentru diagnosticarea timpurie a cancerului, consideră că vaccinare pe scară largă ar trebui să fie oprită imediat, deoarece vaccinurile împotriva coronavirusului sînt experimentale, s-au dezvoltat în grabă, fără suficient timp pentru studii clinice, și pot duce la complicații sub formă de miocardită și infertilitate.

Studiile efectuate în Israel arată deja frecvența miocarditei la bărbații tineri, inclusiv la adolescenți.

Roger Hodkinson a explicat că miocardita înseamnă o inflamație generală a mușchiului cardiac, cînd celulele mușchilor inimii pot muri și nu pot fi recuperate.

"Miocardita este absolut imprevizibilă, în ceea ce privește consecințele pe termen lung. Problemele pot apărea chiar și peste 20 de ani. Vorbim aici despre aritmie cardiacă, bătăi anormale ale inimii, insuficiență cardiacă și așa mai departe. Aceasta este cea mai îngrijorătoare evoluție a evenimentelor. Și, desigur, acesta este exact acel tip de complicații care s-ar manifesta într-un studiu clinic normal al vaccinului, care durează de obicei cîțiva ani", a subliniat medicul.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că, atunci cînd studiile clinice ale vaccinurilor sînt efectuate doar 4-6 luni, în cadrul acestora nu au fost incluse femeile însărcinate, cu excepția celor care au rămas însărcinate în timpul studiului și acestea au fost doar 40. Și există ipoteze foarte serioase bazate științific cu privire la o posibilă infertilitate pe termen lung.

Roger Hodkinson, a spus că nu trebuie de riscat cu sănătatea a miliarde de oameni pentru cele mai nesemnificative motive și că vaccinare pe scară largă ar trebui oprită imediat, pentru că niciodată în istorie nu a existat un program de vaccinare de o astfel de amploare care să implice miliarde de oameni cu o atît de mică atenție asupra consecințelor pe termen lung.

"Ne putem confrunta cu consecințe grave pe termen lung. Cheagurile de sînge care se află în creier și în picioare, problemele legate de fertilitate, miocardita – toate acestea sînt posibile complicații grave pe termen lung, în ciuda faptului că coronavirusul este doar o gripă sezonieră rea, de la care, din păcate, mor mai mulți vîrstnici decît din cauza gripei și asta este tot!", a subliniat medicul.

În opinia sa, medicii care spun că vaccinurile sînt sigure și îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze sînt vinovați de neglijență medicală extremă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X