COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 397 151   INFECTAȚI 256 187(+47)   TRATAȚI 249 216     DECESE 6173(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1204
Preşedintele stiri: 2783

Nuanțele de culoare ale restructurării americane. Rasismul anti-alb în Occident

11 mai. 09:12 (reactualizat 11 mai. 18:08)   Analitică
3186 0

Occidentul tot mai mult și tot mai repede își pierde identitatea și titlul de cea mai democratică, liberală și armonioasă societate din lume. Se distruge sistemul secular al relațiilor în societate. Lumea occidentală pare întoarsă pe dos. În multe țări, considerate prospere, în special în SUA, a început o veritabilă confuzie civilă.

O destabilizare programată

Confruntarea civilă în SUA are în prezent un subtext rasial evident, ea pătrunde în toate păturile societății. Practic, orice ciocnire a unui polițist cu un reprezentant al afroamericanilor este prezentată ca manifestare a urii rasiale, dar se uită faptul că mulți reprezentanți ai populației afroamericane, care are un nivel al criminalității mult mai înalt ca alte grupuri etnice și rasiale, au un trecut criminal. Ținem minte, cum anul trecut au avut loc ciocniri masive ale reprezentanților mișcării afroamericane black Lives matter cu organele de drept și garda națională. S-ar părea, că autoritățile SUA au reușit să țină sub control aceste manifestații în masă, care puteau trece în adevărate dezordini în țară, de fapt însă nu totul este așa de simplu.

O analiză profundă a acestei confruntări, care poate duce la un veritabil război civil, ne permite să facem niște concluzii. În această țară mare au loc evenimente destructive, care nu permit să vorbim despre un consens social și despre coexistența pașnică a minorităților rasiale, etnice, etc. În aceste evenimente se întrevede și o anumită ordine și determinism.

De unde concluzionăm, că în spatele lor se află anumite cercuri ascunse de masele largi. Tot ce-i posibil, că este vorba despre reprezentanți ai așa numitului stat periferic. Probabil, ei tind să destabilizeze situația și să restricționeze drepturile și libertățile cetățenilor americani. Ei tind să rescrie istoria, să distrugă patrimoniul istoric, cultural și civic al Statelor Unite ale Americii, să distrugă temeliile reale ale statului, create de părinții-fondatori , însăși esența istorică și geostrategică a acestui stat.


În spatele acestor procese sociale stau politicieni influenți, analiști și, desigur, finanțatori. Spre exemplu, în multe țări occidentale asemenea procese distructive le reglementează fondul Soros. Amintiți-vă, cine a subvenționat procesele de migrație în Europa, care au dus la confruntarea religioasă și rasială pe vechiul continent, la terorism, fundamentalism și violență asupra populației europene autohtone. Putem presupune, că acum acest subiect subvenționează instabilitatea și dezordinea în SUA.

Un verdict corect?

Iată un exemplu caracteristic al acestei isterii dirijate. În SUA instanța l-a găsit vinovat pe fostul polițist Derek Chauvin, acțiunile căruia la reținerea americanului de culoare George Floyd s-au soldat cu moartea acestuia. Jurații din Minneapolis (Minneapolis), după zece ore de dezbateri, l-au condamnat pe ex-polițistul de 45 de ani, acuzat de moartea lui George Floyd. Chauvin a fost unanim recunoscut vinovat în trei capete de acuzare: omor premeditat de gradul doi (fără circumstanțe agravante), omor nepremeditat și lipsă de respect față de viața unui om, care s-a soldat cu moartea acestuia. Acum Chauvin riscă 40 de ani de detenție. În același timp, pentru că Chauvin nu are antecedente penale, cel mai probabil, el va fi condamnat la detenție pentru un termen de 11 - 15 ani, prognozează ziarul The Wall Street Journal. Judecătorul va pronunța sentința la 16 iunie. Președintele SUA Joe Biden a apreciat ca echitabil verdictul juraților. A spus-o în cadrul discuției telefonice cu familia decedatului (conținutul ei l-a publicat pe Twitter avocatul familiei, Ben Krump ). «Nimic nu poate corecta aceasta, totuși este o oarecare echitate », — a spus președintele SUA.

Iar agenția conservatoare anglo-americană News Network anunță, că dispune de informații cum că totul este mult mai grav. Conform Breitbart, angajații ministerului justiției au pregătit un plan de acțiuni de siguranță pentru cazuri neprevăzute: dacă Chauvin ar fi fost achitat pe toate capetele de acuzare sau cazul s-ar fi încheiat cu un proces defectuos, ei l-ar fi arestat în incinta judecătoriei.

Această știre a apărut după ce Kate Ellison, procurorul general din Minnesota, a declarat că nu există dovezi că George Floyd a devenit victima «unei crime provocate de ură » sau de părtinire rasială din partea lui Chauvin.

«Eu nu pot numi asta în acest fel, deoarece crimele provocate de ură reprezintă crime în care există un motiv și o părtinite clară », - a declarat Ellison. «Noi nu avem dovezi că Derek Chauvin a ținut cont de rasa lui George Floyd. Recunosc, mi-a fost milă de inculpat. Cred că a meritat o pedeapsă. Dar este un om », - a concluzionat Ellison. Alți trei polițiști, care au participat la arestarea lui Floyd, J.Alexander Kung, Thomas Lane și Tou Tao, vor primi acuzațiile juriului spre a fi examinate în instanța federală pentru încălcarea drepturilor civile.

Polițistul Derek Chauvin nu este rasist, chiar dacă se încearcă o atare etichetare a lui și a întregii poliții, în care într-adevăr există multă populație albă. Dar trebuie să ținem minte, că afroamericanii în SUA formează doar 13% din populație. Adică, totul se face proporțional reprezentanței rasial-naționale.

De aici (și nu numai) putem concluziona, că în SUA este realizat un plan de discreditare și neutralizare a forțelor de ordine. Polițistul american va cugeta de o sută de ori înainte să îndrăznească a se implica într-o situație criminogenă. Probabil, același plan a fost parțial realizat și în Moldova în a. 2009 – ofițeri de rang înalt au fost urmăriți penal pentru dorința de a chema la respect huliganii în timpul evenimentelor din 7 aprilie. Și același plan, însă mult mai reușit, a fost realizat în Ucraina în a. 2014 – lunetiști «necunoscuți» au ucis peste 100 de persoane, iar vina a fost pusă pe ostașii forțelor speciale «Bercut» - o subdiviziune bine pregătită a miliției, capabilă să lupte eficient contra dezordinilor.

A fost oareun «înger»?

Dacă revenim la cazul lui George Floyd , e de menționat că se fac uitate unele circumstanțe ale acestui caz sensibil și neunivoc. Unu – Floyd a încercat să plătească cu o bancnotă falsă. Doi – a încercat să opună rezistență în momentul arestării. Trei – în asemenea circumstanțe polițiștii au obligația să facă uz de forță. Dacă cineva achită cumpărătura cu o bancnotă falsă, în orice țară normală el din start este un infractor. Iar dacă opune rezistență poliției, el încalcă legea de două ori. Există și alte circumstanțe. Spre exemplu, informația cum că polițistul a presat umărul lui Floyd, și nu gîtul. Sau următoarea circumstanță importantă – Floyd a stat la pușcărie în mod repetat, acuzat fiind de infracțiuni deloc inofensive.

În acest context, nu-l putem numi un înger . În special, reputației de ”înger” îi dăunează atacul asupra unei femei, comis în a. 2007. Apropo, în instanță Floyd și-a recunoscut pe deplin vina. A fost în felul următor. Împreună cu un tovarăș, au pus la cale un jaf și s-au deghizat în instalatori. Însă femeia care le-a deschis ușa a bănuit ceva rău, și a refuzat să le permită să intre. După ce a înțeles că nu va putea intra ușor, Floyd a pus pistolul la burta femeii și a obligat-o să le permită intrarea în casă. În această clipă a sosit o mașină în care se aflau cinci persoane. Rămasă în casă, în compania unui grup de bărbați necunoscuți și agresivi, femeia a încercat să țipe și să ceară ajutor. Atunci Floyd a lovit-o cu pistolul în cap.

Este oare important, că femeia era albă, sau în asemenea situația de rasism nu se pomenește? Cel mai trist este faptul, că informația s-a dovedit a fi «deșartă»: în afară de ceva podoabe și un telefon mobil în acea casă nu era nimic de luat. Bandiții au plecat, însă vecinul victimei a văzut prin geam automobilul și a transmis poliției numărul de înregistrare. Floyd a primit atunci cinci ani de pușcărie. Anterior, timp de mai mulți ani a tot trecut dintr-o celulă în alta pentru păstrarea și comercializarea drogurilor. «Păstrare în scopul comercializării» - iată formula care a figurat în toate dosarele sale. Toate au început în anii 90. Pe atunci Floyd și-a luat primele condamnări pentru furtul și comercializarea substanțelor interzise. Iar în vara lui 1998 a fost arestat pentru furt cu arme de foc. În a.2014 a ieșit din închisoare, s-a mutat la Minneapolis și a decis să înceapă o viață nouă. N-a reușit, cum am văzut.

Situația creată în jurul procesului judiciar a caracterizat-o foarte corect și exact politicianul și politologul rus Alexei Pușcov în emisiunea sa televizată «Постскриптум». Acest specialist, extrem de competent în sfera relațiilor internaționale și a geopoliticii, a caracterizat acest proces judiciar ca pe începutul isteriei anti-albe, în care orice conflict cu un afroamerican va fi caracterizat, în mod deliberat și direct, ca o manifestare a urii rasiale. Această apreciere are toate temeiurile să fie corectă.

Un fapt curios: dintr-o stranie coincidență, numele polițistului Derek Chauvin ține de termenul francez chauvine, de la care provine șovinismul – politica mizantropă față de alte națiuni. Este ideologia, esența căreia constă în propovăduirea supremației naționale în scopul justificării dreptului la discriminarea, exploatarea și asuprirea altor popoare. Șovinismul contribuie la apariția și extinderea ostilității și chiar a urii față de străini, oameni de altă credință, conform principiului «este altfel – străin - dușman ». Acest termen deseori este folosit și cu sens figurat, denumind niște stereotipuri, convingeri și credințe sociale, etnice, religioase, de orientare sexuală, de vîrstă, etc., care afirmă «inferioritatea» unui tip de oameni comparativ cu ceilalți. Șovinismul provine de la numele lui Nikola Chauvin – un ostaș semi-mitic din armata lui Napoleon Bonaparte, care ar fi participat la revoluția franceză și războaiele lui Napoleon (1799—1815). Ce ironie a sorții…

Programul secret

Cel mai uimitor în ceea ce se petrece azi în SUA este faptul, că persoane încă nu demult adecvate și rezonabile peste noapte devin nebune, surde la orice argumente raționale, lipsite de aptitudinea cugetării critice și care își duc propria țară spre pierzanie. Însă multe lucruri devin clare, dacă ne amintim că de pe la mijlocul anilor 70 ai secolului trecut în America a fost lansat proiectul МКULTRA — numele de cod al programului secret al CIA de modificare a conștiinței omului. De aceea, faptul că oameni sănătoși și adecvați încep să aplice armele în școli, în piețe, pe stadioane ne vorbește despre aceea, că în spatele acestor cazuri stă o formă gravă de influență asupra persoanei, asupra unei persoane programate, orientate spre fapte și infracțiuni criminale.

Este foarte evident, că mișcarea black Lives matter este finanțată de anumite cercuri, care acționează conștient, consecvent, în scopuri clar definite de sporire a tensiunilor inter-rasiale în SUA, de subminare a armoniei și păcii inter-rasiale și de creare a bazelor viitorului război civil în această țară.

Cum se vede, pentru cineva America stabilă, pașnică și înfloritoare a devenit total inutilă.

Veaceslav Matveev

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?