X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Moartea generalului, Catedrala Notre Dame și misterul viitoarelor zguduiri

12 sep. 10:00 (reactualizat 12 sep. 18:00)   Analitică
4477 0

Istoria este un mister colosal, extins în timp. Tainele ei nu devin cunoscute imediat, însă cu anii își arată adevărata față. Se referă și la prezent, care adesea ni se pare obișnuit și profan, tragic și momentan.

Noi nu trebuie să uităm, că Europa este continentul, pe care secole în șir s-au decis destinele omenirii. În ultimii 500 de ani aceste evenimente și destine au fost formatoare de sistem pentru Eurasia, apoi și pentru întreaga emisferă de vest. Și chiar dacă azi influența vechiului continent descrește, ea este totuși destul de actuală.

O pierdere irecuperabilă

Așa dar, s-a produs o tragedie: a decedat un general de armată francez, un veteran al armatei, dar nu un general simplu. Vom aminti cititorilor evenimentele recente.

Procuratura orașului Foix (departamentul Ariege) a anunțat, că plutonul de jandarmerie montană a descoperit pe versantul piscului Mont-Valier cadavrul unui bărbat, identificat ca generalul Georgelin. Reprezentantul procuraturii a menționat, că versiunea de bază a acestui caz este accidentul. France Télévisions, cu trimitere la jandarmerie, anunță că generalul a decedat în rezultatul căderii.


Semnalul de alarmă i-a fost dat jandarmeriei la 18 august, de către reprezentantul bazei montane Les Estagnous, care a anunțat că turistul nu a revenit din excursie. Conform datelor preliminare ale anchetei, generalul Georgelin a mers într-o excursie montană de unul singur. În august, Jean-Louis Georgelin urma să împlinească 75 de ani.

Ce știm noi despre acest general al Franței? Jean-Louis Georgelin - un general francez de cinci stele, absolvent al școlii militare Saint-Cyr. În a.2006 a fost numit șef al statului major al forțelor armate franceze, trecut în rezervă în a.2010. În perioada anilor 2010 – 2016 a ocupat funcția de Mare cancelar al ordinului Legiunii de Onoare. Este un fapt destul de grăitor, căci acest ordin este cel mai important pentru republica franceză, ca statut este analogic Ordinului Jartierei în Britania.

Dar ce anume este deosebit de interesant pentru noi? Emmanuel Macron, președintele Franței, l-a numit pe Jean-Louis Georgelin epitrop al restaurării Catedralei Notre Dame de Paris, după incendiul din aprilie, 2019.

«Cu decesul generalului Jean-Louis Georgelin națiunea pierde unul dintre marii săi soldați. Franța — pe unul dintre marii săi slujitori. Catedrala Notre Dame de Paris – pe principalul creator al renașterii », — a scris Emmanuel Macron.

Sebastien Lecoru, ministrul forțelor armate, a subliniat că Jean-Louis Georgelin și-a consacrat viața slujirii Franței. Mai știm, că a fost un catolic zelos, creștin, burlac, că avea caracter foarte ascet.

Dar principalul - el restaura cea mai măreață catedrală europeană, cea mai importantă pentru Franța și creștinătatea franceză. Dar care este actualitatea acestor evenimente?

9/11 European

Actualitatea constă în faptul că această catedrală este simbolul lumii catolice, și distrugerea ei – un eveniment semnificativ pentru întregul spațiu european în general, și pentru Franța în special. Însemnătatea ei poate fi comparată cu catedrala ortodoxă Hristos Mîntuitorul în Rusia sau catedrala Sfintei Sofia în Bizanț. Distrugerea lor a însemnat punct de reper în istoria creștinismului ortodox, semne pe corpul acestor popoare și pe soarta civilizației ortodoxe.

Același lucru – în cazul Catedralei Notre dame de Paris, baștina catolicismului francez și a statalității franceze. Să ne amintim despre acest eveniment și acest sanctuar.

Scriam în articolul consacrat acestui eveniment, cum la 15 aprilie, 2019 întreaga lume urmărea îngrozită cum arde unul dintre principalele sanctuare creștine din Europa. În partea de sus, catedrala a fost nimicită practic, drept că s-a reușit salvarea principalei părți a ei. Noi scriam, că incendiul a fost unul intenționat, căci catedrala are puține construcții din lemn, totul este construit din piatră, iar iconostas și icoane bisericile catolice au puține. Era o incendiere intenționată și/sau un act terorist. Scopul - nimicirea simbolică a vechii lumi creștine în Franța și începutul marilor vremi escatologice ale sfîrșitului Europei, care au venit peste o jumătate de an în timpul pandemiei artificiale și iscusite.

Reacția noastră la aceste evenimente tragice era o încercare de a deconspira esența evenimentelor. După dispariția moralei, pe care o parte dintre filozofii nihiliști o credeau ultima manifestare a idolatriei și păgînismului, Europa pierde atracția pentru adevăratele sanctuare și merge spre o sinucidere colectivă. Desigur, într-o astfel de lume vechiul continent este sortit pieirii, căci azi el este terenul de luptă între bine și rău, ultima cetate a lumii, create de titanii Renașterii. Incendiul din Catedrala Notre Dame de Paris este cu adevărat un 9/11 european. Este ultimatumul pus de anumite forțe ale ordinii mondiale rămășițelor lumii creștine. Este și un ultimatum, și un semn pentru cei inițiați, că au început alte vremuri. Vremuri, în care toleranța va ceda locul soluționării forțate a problemei, și dacă vechea Europă nu va ridica mănușa aruncată de guvernul mondial, ea și omul european vor avea rolul unui izgonit în propria casă. Tot ce a urmat a confirmat cele spuse, și ce va mai fi, căci procesul abia a început și antihristul, apocalipsa lui este aproape, în prag.

Așa dar, vedem că incendiul Catedralei Notre Dame de Paris este un simbol, care semnifică începutul vremurilor noi, foarte tragice pentru lumea creștină occidentală . Decesul generalului Goergelin , epitropul restabilirii catedralei, patriot al Franței și mare cancelar al ordinului francez al Legiunii de Onoare este și el un simbol. Ce-i asta? Curățarea ultimelor bastioane? Că doar ne amintim de recenta declarație a generalilor și amiralilor francezi despre distrugerea identității franceze și europene de către noua elită de la Bruxelles și Paris.

Înseamnă că este un răspuns? Și da, și nu! Este distrugerea simbolică a unei figuri-cheie. Un om în etate, fie el și un general, la 74 de ani nu va merge în Pirinei de unul singur. Cel care a fost acolo și cunoaște acești munți, va confirma că-s locuri sălbatice, de netrecut.

Și trebuie să spunem, locuri sacral-simbolice. Pirineii nu-s un simplu sistem montan, ci un mister! Centrul catarismului și templarismului, ce să facă acolo un moșneag? Chiar dacă e general și mare cancelar al unui ordin măreț. Să ne închipuim, că prințul Michael de Kent (Winsor), șeful Arcei Regale, șeful masoneriei britanice, ar merge în Alpi de unul singur și fără pază. Ar părea ridicol și de neînțeles. Nu știm ce a fost acolo de fapt, dar știm una: o persoană cu acest statut social și de această vîrstă nu rătăcește în munți în singurătate!

Da poate, nu a fost o călătorie, ci un pelerinaj? Atunci e și mai complicat, atunci există componenta sacră și conspirativă, care ne este ascunsă, unde mai pui că singurătatea familială a generalului amintește mult tradițiile catarilor, al căror centru erau Pirineii.

Un sacrificiu simbolic?

Așa dar, toate acestea, de la incendierea catedralei la decesul generalului, este o acțiuni simbolică, mistică și profund tragică. După incendiu – covidul, războiul, distrugerea sistemului politic mondial, SUA în prag de revoluție și război civil, confruntările rasiale, prăbușirea politicii preelectorale a lui Donald Trump, etc. Și mai departe? O nouă etapă - epurare, ultimatum sau avertizare? În orice caz, urmează ceva escatologic, și Europa va fi centrul evenimentelor, poate chiar principala țintă. Și dat fiind că Franța este fortăreața Europei libere, o fortăreață puternică, spre deosebire de Germania ocupată, toate evenimentele se vor desfășura în jurul destinelor Franței.

Oricum, se impun niște concluzii. Noi trăim într-o lume a provocărilor apocaliptice și mesianice colosale. Filozofia și geopolitica actualei civilizații a Occidentului, adresată cercurilor elitare, păstrează misticismul profund și sacralitatea gîndirii, și este în asta ceva tragic, infernal!

Pe fundalul evenimentelor și provocărilor moderne, apar cugetări inoportune. Spre exemplu, apar reminiscențe interesante cu un șir de evenimente în oculta Olimpiadă ХХХ din Londra anului 2012. Ce am văzut în timpul show-ului consacrat deschiderii Jocurilor Olimpice? Paturi de spital, prezicătoarele viitoarei pandemii. Oameni în robe vechi, dungate. Oameni – robi ai sistemului. Fața lui John Lennon, care privește cerul și reproduce renumita față de pe Marte, din Sydonia. Foarte straniu, Winston Churchill care apare cu țigara dintr-o țeavă (sau un turn?). la ce bun acest ecou al războiului demult uitat? Probabil, nu un ecou și nu al războiului uitat. Așa și s-a dovedit ulterior! Și ce se va dovedi acum în baza faptelor recente? Oare potentații acestei lumi nu pregătesc Europa pentru următoarele mistere satanice ? Nu este oare incendiul de la Catedrala Notre Dame de Paris simbolul următorului incendiu din emisfera nordică, cum a fost arătat la închiderea Olimpiadei din Londra? Să amintim ce a fost acolo.

Finalul acțiunii sau a lucrării inițiatice a fost original. Semisfera aprinsă la închiderea celor Jocuri, care amintea emisfera nordică, era încununată de a.n. pasăre Phoenix. Această vietate mitologică, care se autoincendiază și renaște la fiecare 500 de ani din propria cenușă, a luminat stadionul cu prezența sa. Cel mai probabil, acest simbolism a fost cel mai important din tot ce am văzut la Olimpiada din Londra. Alături de două figuri stranii, foarte asemănătoare cu imaginea ciclopilor (Wenlock și Mandeville)), simbolul Phoenix ridică cele mai multe semne de întrebare.

Da decesul generalului nu este oare un sacrifici simbolic, un simbol al apocalipsei Europei, un sacrificiu făcut pentru ca să nu se îndeplinească predicția Sf. Malahie și cea a lui Nostradamus, Marele magistru al Ordinului Sion, despre Marele Monarh al Franței și Europei? Despre al cincilea prinț care poartă sîngele lui Hristos, Merovingianul la care visau catarii și templierii, și adevărații mistici ai lumii catolice, printre care este și venerabilul general francez, restauratorul Catedralei Notre Dame de Paris, simbolul misticei Franțe libere, simbolul Ordinului Sion!

Veaceslav Matveev

7
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?