COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2821
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7242

Himera. Partea 3

21 iun. 10:00 (reactualizat 21 iun. 18:02)   Analitică
3268 0

(Începutul - 08.06.2021și 18.06.2021)

Documentarul-investigație «Himera» al jurnalistului rus Arcadii Mamontov examinează versiunea originii de laborator a virusului SARS-Cov2. Autorii au aflat în care instituții americane și la care baze militare, cu mult înainte de pandemie, savanții au efectuat experimente cu coronaviruși, privind sporirea impactului acestora. Unul dintre microbiologii care au activat în centrul secret al SUA a povestit cum și în ce scop a fost creat virusul himeric de laborator, compus din virusul pneumoniei atipice și coronavirusul liliecilor, și cine putea elibera himera în lume.

***

Mamontov: Unul dintre cei mai aprigi și mai încăpăținați adversari ai activității lui Fauci este, pe parcursul multor ani, Robert Kennedy Jr. – nepotul președintelui John Kennedy. Robert este politician și un luptător contra farmei globale. El ne-a invitat în casa sa din Los Angeles.

Robert Kennedy Jr.: În general, am certitudinea că coronavirusul a fost creat de om, în condiții de laborator. Lanțul dovezilor în favoarea acestei versiuni poate fi unit într-un tot întreg. Firește, această versiune se confruntă cu multă rezistență. Spre exemplu, Anthony Fauci declară că virusul la sigur este de origine naturală. Dar oricine este dispus să afle adevărul, înțelege că versiunea creării virusului în laborator are mult mai multe dovezi. Anthony Fauci a fost unul dintre principalii promotori ai cercetărilor privind sporirea funcțiilor. În cadrul acestor cercetări au fost studiați și fortificați diverși viruși, inclusiv coronaviruși, era identificată formula infectării și afectării maxim posibile. Această activitate urmărea două scopuri: utilizarea pe post de armă și producerea vaccinurilor.


Mamontov: Cum numai au răsunat îndoieli cu privire la caracterul natural al coronavirusului Covid-19, imediat s-a inclus întreaga mașină globală de propagandă și cenzură. E și de înțeles – dacă se va dovedi că coronavirusul a fost creat artificial, sau că el a «evadat», sau că a fost eliberat intenționat dintre pereții laboratoarelor biologice ale armatei americane, va exista o perspectivă judiciară de amploare. Milioane de oameni din lumea întreagă ar putea intenta procese contra SUA pentru declanșarea pandemiei globale. Iată de ce orice mijloace se potrivesc pentru a închide această temă lunecoasă.

Robert Kennedy Jr.: Nu există dubii, că Anthony Fauci a sponsorizat desfășurarea acestor cercetări și la universitatea din Carolina de Nord, și în toată țara. În a. В 2014 sute de savanți i-au adresat președintelui Obama o petiție cu rugămintea de a-i interzice lui Fauci să efectueze cercetări privind mutațiile expansiunii activității din cauza pericolului apariției unei pandemii. Atunci Obama a dispus ca cercetările în cauză să fie sistate. Anthony Fauci a îndeplinit parțial dispoziția lui Obama, dar a continuat un șir de cercetări la universitatea din Carolina de Nord, apoi a început să sprijine activ cercetările similare la institutul de virologie din Wuhan.

- Cum credeți, de ce el încearcă activ să discrediteze ideea originii de laborator a coronavirusului?

Robert Kennedy Jr.: De ce minte Anthony Fauci, vorbind despre imposibilitatea creării coronavirusului în condiții de laborator? Nu pot pătrunde în capul lui, dar el a participat la cercetarea mutațiilor de sporire a activității virusului, la crearea super-virusului. Este vorba despre cercetările din Wuhan. El a finanțat cu milioane de dolari crearea virușilor. Este un fapt documentat, nu e un secret. El a finanțat savanții care efectuau aceste cercetări. Lui nu-i convine să înceapă aceste investigații.

- Ați spus că el a sprijinit în continuare aceste cercetări, în pofida dispoziției președintelui Obama. Dar este ilegal! Cum e posibil să continui această activitate și să nu ai probleme?

Robert Kennedy Jr.: Întrebarea necesită un răspuns lung. Pe scurt însă, în textul publicat al dispoziției lui Obama era permisă finalizarea cercetărilor care erau necesare și nu prezentau un pericol social. Iar interpretarea finală a documentului urma să o ofere ministerul sănătății și a serviciilor sociale din SUA. Astfel, Fauci putea să decidă el însuși care cercetări prezintă pericol, și care nu. Chiar dacă el era o persoană interesată.

***

Din articolul publicat de revista The Lancet: «Condamnăm ferm teoriile unui complot, care presupun că Covid-19 nu are origine naturală. Savanții din mai multe țări au publicat și analizat genomul agentului patogen al sindromului respirator acut al coronavirusului, și în marea lor majoritate au ajuns la concluzia că acest coronavirus a apărut în natura sălbatică. Teoriile complotului duc numai la teamă, zvonuri și superstiții, care amenință colaborarea noastră globală în lupta cu acest virus».

Nicolai Petrovschii: Evident, savanților care studiază mutațiile de sporire a activității nu le este convenabil ca cercetările lor să fie interzise dacă se va ajunge la concluzia că virusul a fost creat în laborator. Însă petiția a fost publicată în primăvară, și după ce a fost devoalat conținutul unor e-mailuri confidențiale a devenit clar, că scrierea și publicarea petiției a fost organizată de compania Eco Health Alliance, cunoscută pentru cercetările sale în domeniul sporirii funcțiilor virușilor. Devine tot mai evident, că vorbind despre originea naturală a virusului cei care fac asemenea cercetări mint deschis.

Mamontov: Peter Dassak, președintele Eco Health Alliance, a fost cel care a creat, de fapt, această declarație – în așa fel, ca ea să pară un strigăt sincer al savanților de frunte, și nu opera unui grup cu interese financiare și de carieră profunde.

Jonathan Latham: Elita științifică a dat clar de înțeles: noi nu vom permite virusologilor nici măcar să discute posibilitatea originii de laborator. În a.1977, în toiul gripei porcine, la fel apăreau publicații despre o posibilă origine de laborator a virusului, dar atunci nu se considera anormal să vorbești despre această teorie, acum însă, în condițiile noului coronavirus, aceasta este o temă tabu. Într-o publicație din luna februarie revista The Lancet a punctat: dacă pur și simplu vorbești despre teoria posibilei origini de laborator a virusului, ești un conspirolog nenormal.

Mamontov: Însă compania americană «Dreptul de a cunoaște», care investighează încălcările în sfera sănătății, a publicat corespondența savanților în timpul pregătirii acestei scrisori: «Scrisoarea nu conținea careva referințe științifice, care să respingă teoria originii de laborator a virusului ».

Nicolai Petrovschii: Sectorul de dezagregare a acestui virus este asemănător furinei, de aceea el este deosebit de infecțios și poate ataca simultan mai multe organe. Nu este o particularitate obișnuită a virușilor din clasa respectivă. Cum anume a căpătat coronavirusul acest sector de dezagregare asemănător furinei încă nu este clar. Mai există niște particularități – spre exemplu, prezența sectoarelor cu genele infecției HIV. La fel, nu este o trăsătură caracteristică. El este adaptat perfect omului, deoarece n-a avut o vizibilă mutație neașteptată, care să-i permită infectarea oamenilor. Orice virus trebuie să treacă printr-un proces îndelungat și complex de mutații, înainte ca să capete proprietățile care să-i permită să fie transmis de la om la om.

Igori Niculin: Deja din denumire se vede că virusul este unul hibrid. SARS-Cov, în care SARS este virusul uman, iar COV – coronavirusul liliacului chinez. În natură era imposibil să se producă așa ceva – ca mii de nucleotide să sară de la un virus la altul.

Mamontov: Peter Dassak , președintele Eco Health Alliance , a lucrat la Institutul de virusologie din Wuhan timp de 15 ani.

Din interviul lui Peter Dassak : « 80% din finanțarea noastră vine de la stat… Coronavirusul poate fi manipulat în laborator… Poți înțelege consecutivitatea, poți alinia proteina, și noi cu Ralph Barick lucrăm la universitatea din Carolina de Nord, ca să facem asta».

Nicolai Petrovschii: În China, versiunea oficială sună în felul următor : virusul a trecut de la lilieci la un oarecare purtător intermediar, un pangolin, un animal foarte rar, și de la el – la om. Teoretic, asta era posibil, dar e foarte îndoielnic. Noi nu am reușit să găsim dovezile existenței acestei verigi intermediare, de unde coronavirusul a fost transmis omului. Dacă pornim de la faptul că virusul a nimerit la om de la lilieci, toate discuțiile despre veriga intermediară prezintă o speculație goală.

***

Mamontov: Azi americanii vor să-i facă pe chinezi vinovați de pandemie. Chinezii fac totul pentru a se descotorosi de aceste învinuiri. Astfel, savanta Shi Zheng Li, o specialistă de vază în domeniul coronavirusului de la laboratorul din Wuhan, scria: «Noul coronavirus din a. 2019 este natura, care pedepsește rasa umană pentru metodele și deprinderile necivilizate de viață. Eu, Shi Zheng Li, jur pe viața mea că asta nu are nimic în comun cu laboratorul nostru ».

Mamontov: Shi Zheng Li timp de 16 a tot prevenit despre pericolul mutațiilor cauzate de combinarea genelor în natură, dar, din spusele sale, nu se aștepta la izbucnirea unei asemenea pandemii la Wuhan, în centrul Chinei. Reieșind din numeroase studii, cel mai mare risc de transmitere a virusului de la un om viu există în regiunile subtropicale. În China, această regiune se află la o distanță de o mie și jumătate de kilometri de Wuhan, în sudul țării. De aceea mostrele pentru experimentele din cadrul programului Predict au fost colectate anume aici. Toate cele 6 epidemii respiratorii anterioare au început în raioanele tropicale și subtropicale. Și doar actuala pandemie, provocată de virusul Covid, a fost identificată în partea centrală a Chinei, iarna, cu o climă temperată, la mii de kilometri de principalul rezervor de coronaviruși.

Pe acest fondal, versiunea cum că virusul are un caracter de import devine evidentă. Iată încă un fapt ce confirmă această versiune. Peste două săptămîni după apogeul izbucnirii pneumoniei necunoscute printre militari și persoane civile în SUA în octombrie, 2019 la Wuhan s-au deschis Jocurile 7 militare mondiale. China găzduia pentru prima dată turneul acestui eveniment de proporții. Ministerul apărării din RPC a construit satul olimpic, a recrutat 230 mii de voluntari, a organizat 35 de terenuri, 20 mii de militari din 109 țări ale lumii s-au întrecut în 27 genuri sportive. Condițiile ideale pentru extinderea virusului adus erau asigurate. De obicei, militarii americani ocupau în aceste jocuri locurile de frunte, de această dată se împleticeau la coada clasamentului.

Ziarul francez Le Figaro scria, că mulți participanți au acuzat probleme de sănătate: «Și dacă virusul s-a extins mai departe? Dacă el a contaminat sportivii internaționali, participanți la Jocurile militare mondiale de vară, care s-au desfășurat între 17 și 27 octombrie? Dacă această competiție predestinată sportivilor militari a adunat cca 10000 de persoane la Hubei cu cîteva săptămîni înainte ca epidemia să fie declarată oficial? Dacă ulterior ei fără să știe au adus virusul Covid-19 în Franța sau în altă parte?»

În martie, 2020 Zhao Lijian, reprezentant oficial al MAE din RPC, a expus pentru prima oară versiunea despre aceea că epidemia au adus-o militarii americani sosiți la Jocurile mondiale. «America trebuie să asigure transparența, să facă publice datele! America trebuie să ne explice totul!»

Din interviul lui Zhang Hanhui, ambasador RPC în Rusia: «Tehnologiile moderne de stabilire a consecutivității repartizării genelor pot stabili exact trecutul și prezentul genei virusului. Cinci organisme științifice cu autoritate au acumulat datele despre 93 mostre de genom Covid-19, care au fost publicate în baza mondială de date și cuprind 12 țări de pe patru continente. Grație cercetărilor s-a stabilit, că Wuhan este doar unul din multele locuri în care el a fost adus».

Igori Niculin: Iar noi știm perfect unde a fost creat acest virus, în care laborator, dar nu știu de ce nu spunem. Dacă nu este așa, dovediți-ne , prezentați mostra acestor viruși pe care i-ați produs, iar Organizația mondială a sănătății să-i compare cu virușii depistați acolo – în Rusia, SUA, China, Europa, în alte țări. Dar ei nu fac asta!

Din scrisoarea microbiologului militar: «Asta explică de ce în China nu există pacientul cu nr.0, probabil acesta a fost un participant american al jocurilor. După care el a putut merge la o bază militară americană în Vicențe, Italia – primul focar mare de infecție în Europa ».

Igori Niculin: Caracterul extinderii vorbește anume despre aceasta. Deoarece în același Iran el a apărut nu în centrele turistice, da în cartierul guvernamental din Teheran, și în orașul Cum, unde locuiesc ayatollahii, unde se află sanctuarele lor. Puțin probabil să fie ceva întîmplător.

***

Mamontov: Totuși, cel mai mare focar provocat de virus a fost în Italia, în februarie,2020 țara într-o clipă a ajuns pe locul trei la numărul de contaminări, după China și Coreea de Sud. În mod inexplicabil, dintre țările europene Italia a avut cel mai mult de suferit.

Andrea Manjiagalli, medic la spitalul pentru pacienții infectați cu coronavirus (Italia): În Italia, prima dintre țările occidentale, virusul a fost depistat în or. Codonio. Era cam straniu, deoarece Codonio nu este mai mare ca orice alt un oraș mediu din țară. Acolo nu există aeroport, nici relații directe cu alte țări.

Mamontov: În Italia coronavirusul a apărut înainte de izbucnirea focarului epidemiei în China – este opinia lui Giuseppe Remuzzi, savant al Institutului de farmacologie «Merio Negri». Potrivit lui, recent el a obținut informații noi de la medicii din clinici: «Ei țin minte că s-au confruntat cu o pneumonie foarte stranie, cu simptome grave. În decembrie și noiembrie pacienții în etate deja aveau această pneumonie. Înseamnă că pe teritoriul Lombardiei acest virus a început să se extindă încă înainte de izbucnirea epidemiei în China ».

Mamontov: Am mers la Padova, în nord-estul Italiei, care a suferit cel mai mult în urma exploziei de coronavirus, pentru a vorbi cu cei care în acele zile grele încercau să utilizeze metodele eficiente de tratament și să lupte cu farma globală.

Alberto Palamideze, doctor în medicină, profesor: Așa numita pneumonie interstițială deseori este însoțită de schimbări vasculare, se formează trombe pulmonare intravasculare. Acest lucru a fost descoperit după ce în sfîrșit a apărut posibilitatea primelor autopsii. Și asta putea fi o explicație de ce nu ni se permiteau autopsiile. Poate, cineva avea acest interes.

Mamontov: Medicii italieni nici acum nu pot explica scopul acelor instrucțiuni de tratare a coronavirusului, care le parveneau de la conducerea suspusă.

Guido de Simone, politolog: La moment, este important să fie descoperită taina din spatele situației stranii, pe care au creat-o autoritățile - și guvernul, dar și organele de sănătate, care absolut prostește atacau cele mai bune și mai ieftine tratamente găsite de medici, atacau noile metode.

Andrea Madjiagalli: Vedem că majoritatea testelor noilor medicamente le fac companiile din SUA, Marea Britanie și alte țări occidentale. De obicei, noile preparate vin anume de acolo, de cele mai multe ori – scumpe și dificile în producere, din punct de vedere al tehnologiei. Problema mai constă și în faptul, că există un șir de medicamente mult mai ieftine, însă este promovată ideea cum că ele nu funcționează.

Alberto Palamideze: primul meu învățător în medicină îmi spunea: realitatea științifică se termină acolo unde există bani și interese.

***

Mamontov: Cu adevărat, pandemia i-a îmbogățit și mai mult pe cei bogați. Pentru un pericol mai mare – și sprijinul era mai mare. De aceea părțile interesate făceau tot ce puteau pentru ca panica provocată de pandemie să capete dimensiuni impresionante. Institutul național de sănătate împreună cu Fondul soților Bill și Melinda Gates au creat proiectul «Mari provocări în sfera sănătății globale», care recomanda șefilor de stat cum să se comporte în timpul epidemiei. Crearea proiectului a fost anunțată încă în a.2003 la Davos, Elveția. Tot acolo Bill Gates a anunțat că a transferat în acest fond primele 200 mln. de dolari. În mai,2005 fondul a mai alocat încă 250 mln.de dolari pentru această inițiativă. Sume mult mai mari a alocat Institutul național de sănătate al SUA, după care a început un lanț demonstrativ.

Jonathan Latham: Fondul lui Bill Gates este centrul unei constelații de organizații, institute care încearcă să obțină profituri. Fondul lui Bill Gates are, într-un anumit sens, mîini de aur, care pot atrage profiturile. Este înțeleasă dorința de a recupera investițiile făcute în cercetări, vaccinuri, teste. Și toate companiile constelației, businessul mare, startup-urile mici, giganții tehnologici – toți au fost atrași în modelul creat de Fondul Gates. Teoria privind originea de laborator a virusului amenință acest model. În cadrul modelului, Gates a sponsorizat cercetările care într-un final au dus la scurgerea virusului și izbucnirea pandemiei.

Mamontov: În mai, 2010, cu 10 ani înainte de evenimentele curente, din interiorul cunoscutelor organizații – Fondul Rockefeller și Rețeaua globală de business a ieșit un document întitulat «Scenariul viitoarelor tehnologii și a dezvoltării internaționale ». În a.2015, în discursul la conferința TED, Bill Gates a conturat viitorul și mai exact: «Dacă ceva e în stare să nimicească peste 10 mln. de oameni în următorul deceniu, acesta va fi un virus, nu un război. Nu rachete, da microbi». Iar în spatele lui Gates era proiectat nu ceva abstract, ci foarte concret: un coronavirus.

La 10 mai,2018 Centrul de sănătate al Universității John Hopkins a emis un nou raport. Acolo se concretiza, că noua pandemie poate începe din cauza scurgerilor unor agenți patogeni periculoși din laboratoare. Puțin probabil să se găsească vre-odată răspuns univoc la întrebarea despre originea artificială a coronavirusului. Himera sintetică este imposibil de calculat. În procesul mutațiilor, natura se izbăvește singură de adaosurile din laboratoare. Și chiar dacă se fixează careva adaosuri străine, presa occidentală liberă nu poate vorbi despre ele din cauza cenzurii stricte. Dimensiunile experimentelor cu manipularea genetică a coronavirușilor în SUA nu avea analoage în lume. În culisele Occidentului a început din timp pregătirea pentru o asemenea pandemie. Elitele - beneficiarii de profit – se află de ceea parte, iar petele albe-s evidente în versiunea americană a evenimentelor. Pe de altă parte, părțile, legătura dintre data închiderii laboratorului Fort-Detrik și izbucnirea unei maladii pulmonare necunoscute, exercițiile și începutul jocurilor militare în provincia Wuhan este o realitate incontestabilă. Răspunsul la întrebarea retorică – cine a elaborat noul coronavirus, SUA sau China, va sta la suprafață, și să discute sau să se îndoiască de aceasta nimeni nu va putea.

Componenta informațională în reflectarea pandemiei de către occident este un show mediatic clasic. Frica naște panică, panica naște lipsa bunului simț, presiunea societății provoacă alocarea de mijloace. Nivelul sporit al isteriei aduce profituri celor care au înșeuat covidul.

***

La mijlocul lui noiembrie, 2020 revista The Economist a apărut cu o prognoză pentru anul 2021. Aici este arătat un automat de Joc «banditul cu un singur braț», și pe el este arătat ce ne așteaptă în acest an. În ultimul timp, procesele din politică și viața socială amintesc tot mai mult un Joc, victimele căruia devin sorțile oamenilor. Brațul automatului de Joc este încununat de un glob. Globaliștii, favoritul cărora John Biden a devenit președinte al SUA, se află din nou la volan. Ei vor roti toba și vor arunca monede în orificiul « banditului cu un singur braț » cu inscripția «Contribuiți la fondurile de stimulare». Jumătate din ecranul aparatului de Joc este acoperită de o umbră – aceasta a trecut prin Biden și graficul creșterii economice. Victoria lui Biden este umbrită de scandalurile electorale grandioase din SUA. Revista presupune că noul președinte va reinstaura ordinea globală și jandarmul lumii SUA din nou va dicta tuturor condițiile sale. Dar e puțin probabil ca scindarea societății americane să permită acest lucru. Mai ales că pe copertă vedem imaginea drapelului SUA, împărțit în două. Mai vedem și o insignă care semnifică rețelele sociale. Asta înseamnă, că se va înăspri controlul asupra rețelelor sociale. Omul cu mască, în acest caz concret, nu întruchipează o persoană infectată cu coronavirus sau care vrea să se salveze de el. Mai degrabă, este cenzura: taci, nu privi și nu asculta. Mai vedem acolo și coronavirusul – în partea de sus și în cea de jos. Asta ne spune că epidemia va continua și că anul 2021 ne va aduce din nou nenorociri și amărăciune…

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽