COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2821
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7242

Himera. Partea 2

18 iun. 10:00 (reactualizat 18 iun. 17:55)   Analitică
3923 0

(Începutul - 08.06.2021)

Continuăm să le facem cunoștință cititorilor cu documentarul –investigație «Himera» al jurnalistului de origine rusă Arcadii Mamontov. Pelicula examinează versiunea originii de laborator a virusului SARS-Cov2. Autorii au aflat în care instituții americane și baze militare, mult înainte de pandemie, savanții au făcut experimente cu coronaviruși pentru a le spori impactul . Unul dintre microbiologii care au activat într-un centru secret din SUA a povestit cum și în ce scop a fost creat virusul himeric de laborator, format din virusul pneumoniei atipice și coronavirusul liliecilor, și cine ar fi putut elibera himera în lume.

***

Mamontov: Statul Carolina de Nord. Aici se află Institutul în care s-a produs saltul virusologiei sintetice. Aici trăiește savantul Ralf Berik, autorul tehnologiei ieftine de creare a coronavirusului sintetic. Înainte de pandemie, americanii nu-și prea ascundeau experimentele cu coronaviruși. În septembrie, 2015 un colectiv de autori de la Centrul național de informații biotehnologice din SUA a publicat un articol în care spuneau că s-a reușit depistarea acelor mutații, care au dat coronavirusului capacitatea de a trece de la lilieci la om: «Noi am identificat posibila cale evolutivă a apariției coronavirusului sindromului respirator din Orientul Apropiat ca patogen uman ».

După două luni, același grup a publicat în revista medico-biologică Nature medicine au articol cu titlul «Repetarea faptei eroice a naturii vii ». Cercetările savanților au arătat că a fost creat un coronavirus-himeră sintetic: «Prin metoda geneticii inverse SARS-COV - coronavirusul pneumoniei atipice, noi am creat și caracterizat un virus-himeră, cu proteina-spin luată de la coronavirusul SHC014 și baza coronavirusului pneumoniei atipice ».


Grupul de savanți era condus de Ralf Berik , starul coronavirusologiei sintetice. Savanții au luat mostrele obținute în China în cadrul programului Predict și folosind descoperirile grupului Berik a putut crea un virus-hibrid sintetic, capabil să contamineze celulele umane. Mutațiile coronavirusului, care au provocat epidemiile SARS și MERS în anii 2013 și 2012 , s-au produs pe cale naturală, peste ani și secole, prin evoluție. Dar virusul himeric al lui Berik are capacitatea de a se extinde printre oameni și a se împotrivi vaccinurilor. Făcut de om.

Dr. Jonathan Latham, virolog: Institutul de virusologie din Wuhan efectua cercetări privind sporirea activității coronavirusului luat de la lilieci. Esența lor consta în crearea unui coronavirus mai rezistent la anumite condiții, comparativ cu predecesorii lui naturali. De obicei, în cadrul unor asemenea cercetări diverși viruși se amestecă și se unesc, pentru a le spori performanțele.

Andre Loy: O chestiune foarte importantă – destinația acestor cercetări de sporire a funcției. Ei spun că sarcina era să se afle cum se pot schimba virușii naturali și care este impactul lor asupra oamenilor. Ce au făcut ei în cercetările privind sporirea funcțiilor în institutul de virusologie din Wuhan? Au modificat coronavirusul liliecilor, ca el să nu contamineze oamenii. Apoi i-au introdus proteine-spin, care dimpotrivă – i-au permis să ne contamineze. În literatura științifică, ei au publicat destul de multe documente despre aceea cum au făcut-o. Este alarmant faptul, că mass-media refuză să recunoască, că în acest institut au fost efectuate asemenea cercetări. Asta are loc nu doar cu coronavirușii, ci și cu alți viruși – îi modifică pentru a le spori periculozitatea. Cercetătorii spun: o facem pentru a înțelege cum devin ei mai periculoși, ca să putem găsi tratamente și produce vaccinuri. Însă cea mai mare problemă este faptul, că aceste cercetări au loc pe parcursul a 30 de ani, dar un vaccin așa și nu a fost născocit!

Mamontov: Munca asupra creării himerei - coronavirus avea 5 elemente-cheie. Primul – la virusul SARS-COV, care în a.2003 a provocat epidemia de pneumonie atipică, era adăugată proteina-spin, cu care virușii se agață de celulele sănătoase ale omului. Aceasta a fost luată de la coronavirusul liliecilor, găsit în cadrul programului Predict în sudul Chinei.

În cel de-al doilea experiment s-a încercat infectarea celulelor umane cu coronavirus. S-a demonstrat, că virusul-himeră este capabil să contamineze și să se înmulțească în căile respiratorii la fel de reușit, ca și cel sălbatic.

Profesorul Nicolai Petrovschii, specialist în elaborarea vaccinurilor: Cercetările au arătat că virusul se adaptează perfect organismului uman încă în a. 2019 – atunci s-a produs prima infectare. Nu este ceva caracteristic unui virus pandemic. De obicei, virușii de origine animală au nevoie de timp pentru a se adapta organismului uman, numai după aceasta el poate fi transmis de la om la om. Dar acest virus de la bun început era perfect adaptat infectării oamenilor.

Mamontov: În cel de-al treilea experiment, cu virusul-himeră erau contaminați șoarecii de laborator. Ulterior, savanții au încercat să salveze șoarecii de infectarea cu virusul-himeră cu ajutorul vaccinului existent la acel moment. Încercarea a eșuat. S-a demonstrat, că după înlocuirea elementului proteinei-spin, vaccinul bazat pe himeră nu mai funcționa. Reieșea, că schimbarea elementelor virusului, provocată de om, îl face pe acesta imun la vechile vaccinuri. Va trebui elaborată o serie nouă de vaccinuri. Ce perspectivă atrăgătoare pentru companiile farmaceutice!

Jonathan Latham: Există noțiunea complexul industrial anti-virus. Laboratorul de virologie creează produse pentru corporațiile mari interesate, care finanțează aceste cercetări. Aceste corporații produc vaccinuri, teste de diagnosticare, preparate medicamentoase… Pentru aceasta este nevoie de cercetările privind construcția virușilor, contracararea lor, posibilitățile de clonare, etc.

Mamontov: Activitatea de bază privind crearea himerei avea loc la Universitatea din Carolina de Nord, SUA. China era doar un site de resurse.

Jonathan Latham: Publicațiile științifice ne arată, că din asemenea laboratoare au avut loc numeroase scurgeri. Tot de ce este nevoie – spre exemplu, să torni virusul în canalizare. Dacă filtrele funcționează incorect – el este la libertate! Sau se infectează cercetătorul. Există nenumărate cazuri în care savantul s-a infectat de la un șoarece de laborator, care l-a mușcat. Apoi el își infectează familia, alte persoane.

Mamontov: Ralf Berik se afla în fruntea acestor cercetări periculoase. Acum 18 ani el a efectuat o operație de creare a unui virus sintetic, total indistinct de cel natural .

Nicolai Petrovschii: Crearea unui virus fără careva semne ale imixtiunii umane nu este o sarcină foarte complicată. Biologia moleculară modernă este foarte bine dezvoltată. Poți crea gene artificiale, viruși artificiali în așa fel, că va fi imposibil să-i deosebim de cei naturali.

Mamontov: Dar încă în a. 2014 Berik surîdea timid la întrebarea colegului despre posibilele experimente de transmitere a coronavirusului de la om la om.

Din interviul lui Berik: «Dacă cineva ar dori să facă un asemenea experiment, ar trebui să sporească cumva contagiozitatea (infecțiozitatea) virusului pe modelul omului sau al unui primat. Deocamdată, eu nu văd cine s-ar încumeta să o facă. Nimeni nu poate avea ca scop sporirea virulenței și contagiozității coronavirusului, a sindromului respirator din Orientul apropiat sau a pneumoniei atipice ».

Mamontov: Rezultatele nefaste i-au adus glorie șefului de laborator universitar Ralf Berik. Astăzi el este un conferențiar respectat, participant la simpozioanele științifice și oaspete frecvent al prime time-ului american. Dar care evită cu disperare televiziunea rusească. După multe încercări eșuate de a lua legătura cu profesorul Berik, grupul nostru de filmare a decis să-l viziteze acasă. O suburbie liniștită. Pe străzi – nimeni. La geamurile conacului din cărămidă al lui Berik – portiere închise. Întrevederea ne-a fost refuzată fără explicații.

Iar acesta este locul oficial de muncă al lui Berik, laboratorul universității din Carolina de Nord, finanțară și ea de Institutul național de sănătate. Între acești pereți a fost construită himera. În aceste zile laboratoarele-s pustii. Epidemia a lovit și în cei care au participat nemijlocit la crearea himerei Covid-19.

Richard Ebright, savant cu renume, biolog molecular, expert în domeniul armelor biologice la Universitatea Brooklyn, a fost unul dintre adversarii principali ai creării himerelor de laborator. Profesorul a acceptat să răspundă la întrebările noastre doar în scris, pe motiv că există restricții universitare dure privind comunicarea cu jurnaliștii.

Citat din scrisoarea lui Richard Ebright: «De ce un număr mare de experți au fost împotriva experimentelor cu virusul gripei aviare, creat artificial? Virusul cu letalitate sporită, dar cu virulență redusă la mamifere, a fost construit în așa fel, ca să capete o virulență sporită la mamifere și astfel să creeze un nou potențial patogen pandemic. Eliberarea unui asemenea virus ar fi avut un potențial înalt de lansare a unei pandemii globale. Putea oare actualul coronavirus SARS-COV 2 să fie creat artificial? Nu putem exclude posibilitatea, că SARS-COV 2 a fost creat în laboratoare ».

Citat din scrisoarea microbiologului militar din laboratorul armatei SUA: «Laboratorul nostru cu sistem de protecție este proiectat în așa mod, ca în interior să fie păstrată o presiune sub cea atmosferică. Este factorul principal al construcției, care nu permite scurgerea agentului patogen din laborator în mediul ambiant. A doua cale posibilă de scurgere – prin apele reziduale, care înainte de a fi utilizate trebuie prelucrate cum se cuvine. Plus la toate, apăreau complicații cu cuștile pentru maimuțe. Încăperea noastră nu era mare, și trebuia să ținem cont că animalele-s foarte periculoase – toate erau infectate cu virusul herpesului de tip В, care pentru om este fatal în 100% de cazuri. Eram nevoiți să lucrăm în costume duble, cu sistem de menținere a presiunii pozitive în căile respiratorii. Da maimuțele se străduiau să ne muște. Dacă angajatul era infectat și ori nu știa despre aceasta, ori tăinuia acest fapt de teama urmărilor grave, apărea încă o cale de scurgere a virusului din laborator ».

***

Mamontov: După un șir de scandaluri zgomotoase provocate de scurgerile din laboratoarele biologice americane, guvernul SUA s-a văzut nevoit să reacționeze. La 17 octombrie, 2014 Casa Albă a declarat că are nevoie de timp pentru a cugeta.

Din declarația Casei Albe: «Guvernul SUA va declara o pauză în finanțarea oricăror cercetări noi, care includ anumite experimente cu sporirea funcțiilor aferente gripei, infecțiilor virale acute și sindromului Orientului apropiat. Pauza de finanțare va afecta și proiectele care oferă virușilor proprietăți de agenți patogeni sau se transmit prin căile respiratorii ».

Mamontov: Dar la o privire mai atentă s-a dovedit, că în mare parte moratoriul a fost o ficțiune. Lobby-știi companiilor farmaceutice au făcut totul pentru ca interdicția să nu afecteze investițiile private în proiectele secrete.

La începutul a. 2019 unul dintre proiecte a obținut finanțarea Institutului național de alergii și boli infecțioase, altul aștepta alocarea mijloacelor. Era vorba despre reluarea experimentelor de creare a himerelor genetice ale virusului H5N1.

La 20 mai,2020 principalul ziar chinez «Jenmin Jibao» , ca răspuns la acuzațiile SUA în adresa RPC, propunea Statelor să răspundă la următoarea întrebare: «de ce SUA nu prezintă informația proaspătă despre reluarea, în anul trecut, a experimentelor de modificare a virusului gripei aviare ?»

Astfel, în pofida acuzațiilor în adresa Beijingului, rolul laboratorului din Wuhan s-a redus la colectarea și catalogarea mostrelor naturale. Da experimentele erau efectuate pe teritoriul SUA. Și moratoriul nu le încurca deloc. Institutul național de sănătate și personal Antony Fauci, directorul Institutului național de alergii și boli infecțioase, aloca granturi pentru aceste lucrări . Acel Fauci, care a fost consilierul a cinci președinți americani, în probleme de sănătate. Acel Fauci, în timpul căruia numărul vaccinurilor recomandate copiilor din anii 80 încoace a crescut de la 7 la 74. Acel Fauci, care i-a prezis probleme administrației Trump.

Din discursul lui Antony Fauci: «Fără îndoială, viitoarea administrație se va confrunta cu încercări grele. Noi ne vom ciocni nu numai cu amenințări constante la adresa sănătății populației, cu maladii cronice, dar și cu o explozie neașteptată de boli ».

Mamontov: În China începuse epidemia, și dr. Fauci s-a dovedit a fi așa de pregătit pentru urmări, că Grego Rubini, consilierul lui Donald Trump pentru sănătate a publicat pe Twitter niște întrebări, pe care Twutter le-a șters: «Dr. Fauci, ați finanțat cercetările în a. 2015 împreună cu fondul științific al Chinei, pentru a produce coronavirusul mortal? Cum ați aflat, către 13 februarie, că coronavirusul va distruge Wall Street? Pe atunci virusul exista numai în China, în SUA și Europa nu era nimic. De ce i-ați spus asta în secret senatorului Richard Berry, așa ca la 13 februarie el a putut arunca acțiuni în sumă de 1,5 mlrd. dolari? Este oare ”operația virală ” o asigurare a statului periferic pentru cazul în care impeachmentul lui Trump nu se va solda cu succes? Sau o asigurare a statului periferic, pentru a distruge Wall Street și economia, apoi – a-l învinui de toate pe Trump, ca acesta să nu fie reales în noiembrie? »

Scrisoarea microbiologului american: «Se știe, că Fauci personal a finanțat cercetările mutațiilor cu obținerea funcțiilor, lucru interzis de convenția privind arma biologică. De altfel, nu există un contract sau un acord, pe care SUA să nu-l fi încălcat. Institutul național de sănătate din SUA a alocat mijloace pentru ca savanții americani și chinezi să studieze coronavirusul în noul laborator de virusologie din Wuhan. Eu nu am nimic împotriva studierii bolilor zoonotice, care pot fi lesne transmise omului, dar să lucrezi asupra mutațiilor pentru a spori funcțiile este un lucru foarte riscant și prostesc. Conform convenției privind armele biologice, cercetările mutațiilor cu căpătarea unor funcții au fost interzise, și totuși aceste cercetări au fost efectuate cu protecția lui Fauci, a acestui ticălos pe care eu îl disprețuiesc ».

Jonathan Latham: Trebuie să se producă schimbul liderilor de opinie în comunitatea științifică, cu terminarea fiecărui ciclu unul să fie schimbat de altul. În cazul lui Fauci acest lucru nu s-a produs. Acelaș lucru este valabil și pentru Francis Collins, conducătorul institutelor naționale de sănătate din SUA. Apropo, el este bossul lui Fauci. Aceștia doi deservesc aceleași interese ale elitei politice, doar că în teritoriu. Posibil, este vorba despre corupție. Corupții Fauci și Collins șed bine pe locurile lor.

(va urma)

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽