COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Fantoma războiului civil în Franța

30 iul. 10:00 (reactualizat 30 iul. 18:00)   Analitică
3524 1

Palatul Elysee a ales o tactică uimitoare: «Fii gata pentru ce e mai rău». Toate platformele media toarnă peste cetățeni amenințările formulate de funcționarii Republicii V.

Din 15 septembrie se va permite sistarea contractului de muncă cu persoana care nu respectă obligația de a se vaccina.

Amenzi de 45000 de euro pentru restauratori, 1000 euro pentru cei care nu respectă carantina, disponibilizări, blocarea conturilor bancare, interdicții pentru vizite, et ceterà, et ceterà…

«Noi vom introduce în lege o stipulare specială privind sistarea contractului de muncă, deoarece persoana nu poate profesa, dacă nu este vaccinată», – declară senin ministrul (ministra) muncii, deși are ca funcție de bază apărarea oamenilor muncii și a dreptului lor la muncă .

Termenul de vaccinare pentru angajații magazinelor, restaurantelor, centrelor comerciale este 30 august, pentru lucrătorii medicali – 15 septembrie.


Dacă la această dată ei nu vor prezenta certificatul de vaccinare deplină, contractul de muncă va fi imediat (!) sistat și salariul nu va mai fi achitat.

O spune și ministrul transporturilor Djebbari, care cere, din1 august,2021, prezentarea pașaportului sanitar pentru toate genurile de transport. Primul ministrul Jean Castex anunță campania de vaccinare a copiilor care au între 12 și 17 ani.

Olivie Veran, ministrul sănătății, este gata să alunge de la lucru mii de medici calificați numai pentru faptul, că ei respectă bioetica fixată în Codul de la Nurnberg după tribunalul asupra medicilor Germaniei hitleriste.

Agitația guvernului francez este ilustrată ideal în tractatul chinez ”Arta războiului”, cunoscut în toată lumea. Acolo Sun Tzu explică care acțiuni anume duc la prăbușirea statului. Ne faut pas acculer les gens, car un tigre pris dans un piège va se battre à mort, il faut donc toujours laisser une porte de sortie. Nu trebuie să închideți tigrul în cușcă, lăsați ușa deschisă, în caz contrar tigrul va lupta pînă la moarte!.

Pe parcursul istoriei de 2000 mii de ani a Galiei, de la Julius Cezar încoace, nici un rege, împărat, șef de guvern sau președinte al republicii nu a proclamat că intenționează să distrugă viața poporului său și să o facă imposibilă. Da, doritori au fost în toate timpurile, dar să declari așa de arogant despre intențiile tale distrugătoare în ajunul alegerilor… Iar Macron nu ascunde aceste intenții.

«Este un război contra noastră– strigă manifestanții pe străzile orașelor franțuzești mari și mici.

Da, este un război.

Emmanuel Macron a anunțat francezii despre aceasta la 16 martie, 2020: «Ne aflăm la război». Da la război e ca la război, chiar dacă este vorba despre un război contra propriului popor.

«Stare de asediu», «stare de urgență», dușmani – cuvinte din vocabularul militar, care invocă francezilor imaginea războiului.

În semn de protest, parizienii poartă stele galbene, mulți văd o legătură directă între evenimentele de acum 80 de ani și ziua de azi, numindu-le VACZISM.

La început, medicii erau ostași buni, virusul – dușmanul declarat, iar francezii - victime printre populația civilă. Astăzi dușmani au devenit adepții «teoriei comploturilor» și medicii nevaccinați. Vor urma dușmani noi și un război nou, dar deja împotriva celor care s-au vaccinat azi – căci peste 6-12 luni vaccinul nu va mai avea efect.

Și cei vaccinați nu vor mai avea drepturi, dacă nu vor accepta a treia, a patra, a cincea doză de vaccin. Ei vor fi dependenți de acest vaccin, ca de un drog.

Pentru Franța cu tradițiile ei, paradoxul incredibil constă în faptul că, reieșind din instrucțiunile emise, astăzi cei care nu au fost vaccinați sau au primit un număr insuficient de doze vor avea în propria țară mai puține drepturi, ca pedofilii sau teroriștii!.

Trebuie să recunoaștem: administrația lui Emmanuel Macron a știut să unească ceea ce anterior era de neunit, și a creat condiții pentru un tsunami social, care a reunit toate categoriile de francezi. Poporul Franței a uitat de divergențele sale sociale, culturale, rasiale, de proprietate, el s-a unit în ostilitatea sa față de autorități.

Vreau să amintesc cuvintele regretatului Olivie Dasso – miliardarul și politicianul care s-a născut în bogăție, dar știa să-i audă pe oamenii simpli: «Oare Franța, țara speranței, să fi uitat de fiii și fiicele sale în așa măsură, că răscoala este tot ce le-a mai rămas ?»

Încă un paradox al epocii: sătulul îl înțelege pe cel înfometat, da proștii de ieri, din zdrențe ajunși în bogăție, se comportă ca ocupanți și cotropitori.

Nu putem să nu fim de acord cu vorbele spuse altă dată de John Fitzgerald Kennedy: «Dorind să suprimăm revoluțiile pașnice, noi facem ca revoluțiile violente să devină inevitabile ».

Alesea Miloradovici

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽