AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

"Codurile QR doar divizează oamenii și nu au nimic de-a face cu lupta împotriva infecției"

22 ian. 10:00 (reactualizat 23 ian. 04:00)   Analitică
7945

Recent, în capitala Rusiei a avut loc o mare conferință științifico-practică "Medicii pentru adevăr!" cu denumirea "Aspectele clinice și organizaționale ale diagnosticului, tratamentului și prevenirii COVID-19". Participanții la conferință au fost: medici, candidați în științe, academicieni și pur și simplu medici cinstiți care nu s-au temut să-și exprime opinia.

În rapoarte se menționa faptul că "lupta" împotriva covid prin introducerea diferitelor restricționări a drepturilor și libertăților cetățenilor și a vaccinării forțate nu este o manifestare a grijii pentru sănătatea lor. Intenția de a-i însemna pe toți cu o marcă comercială sub formă de cod QR nu are legătură cu garanția protecției împotriva covid. Propunem atenției cititorilor noștri cîteva teze ale rapoartelor conferinței.

Doctor în științe medicale, Vladislav Șafalinov:

"Împărțirea artificială a oamenilor în "pro-vaccinare" și "anti-vaccinare" nu este în beneficiul statului și al societății noastre. Medicii care pun doar întrebări încearcă să ne împingă în cîmpul "anti-vaccinare". Sper că noi nu ne vom împărți în cele din urmă în "pro-vaccinare" și "anti-vaccinare" – acest lucru nu va duce la nimic bun. Tot ceea ce se întîmplă are, de asemenea, legătură cu marea neîncredere a societății în medici, oameni de știință și sistemul medical. Această neîncredere nu a apărut pe loc gol și, după ce toate aceste probleme cu infecția de coronavirus vor fi rezolvate, sarcina noastră principală va fi restabilirea încrederii".

Academicianul Academiei Ruse de Științe, imunologul Vitalii Zverev:


”Omul este familiarizat bine cu coronavirusurile, iar acestea sînt una dintre primele subspecii pe care le-am descoperit și am început să le studiem în secolul trecut. Și SARS-Cov-2 în acest sens nu este fundamental diferit de rudele sale.

De exemplu, știm că marea majoritate a oamenilor suportă virusul într-o formă ușoară, copiii practic nu se îmbolnăvesc grav – ei pur și simplu nu au un număr mare de receptori de care este capabil să se atașeze virusul.

Noi avem trei tipuri de răspuns imun: înnăscut, celular și umoral. Orice anticorpi formați ca răspuns la antigen dispar cu timpul. Imaginați-vă ce s-ar întîmpla cu sîngele nostru dacă aceștia s-ar păstra - la toate infecțiile cu care s-a întîlnit organismul omului. Sîngele nostru ar fi fost aproximativ ca o cărămidă. În același timp, rămîn celulele de memorie, iar cînd antigenul ajunge din nou la om, el produce suficienți anticorpi pentru a-l învinge. Prin urmare, atunci cînd vorbim despre vaccinuri, trebuie să înțelegem clar unde vor funcționa și ce vor crea.

O protecție pe o perioadă îndelungată sînt capabile să formeze vaccinurile vii - nu întîmplător după vaccinarea "vie" împotriva poliomielitei, omul, de regulă, nu se îmbolnăvește de ea pînă la sfîrșitul vieții sale. Vaccinurile împotriva rujeolei și oreionului oferă o imunitate 20-30 de ani. Oamenii de știință pur și simplu au luat în considerare toate caracteristicile formării imunității la om atunci cînd au creat aceste vaccinuri. Apoi au venit vaccinurile ucise (inactivate), care declanșează imunitatea într-un mod total diferit. În cazul folosirii lor este posibil de obținut un efect similar cu al vaccinurilor vii. De regulă, acestea necesită prezența unui adjuvant (un amplificator care ajută la declanșarea mai rapidă a răspunsului imun în celulă). De exemplu, acum se spune că este necesar de vaccinat concomitent cu vaccinuri ARNm/ADN împotriva covid și cu un vaccin antigripal "mort". Nu va funcționa – sistemul imunitar nu poate declanșa o reacție concomitent în direcții opuse.

Noi acum avem o mulțime de "platforme" de vaccin, dar aproape toate se bazează pe proteina S (proteina spike) a coronavirusului, inclusiv vaccinurile vectoriale. După ce au fost create vaccinurile, a apărut o mulțime de tulpini ale covid. Deoarece toate vaccinurile sînt concentrate pe porțiuni ale proteinei S (epitopi) care se leagă de receptorii din celulele umane, evident, atunci cînd virusul în sine se modifică, vaccinul nu poate fi la fel de eficient împotriva noilor tulpini. Opinia mea este că vaccinurile bazate numai pe proteina S nu formează o imunitate celulară deplină, iar puterea răspunsului umoral se epuizează rapid. Acum Pfizer spune că este necesar de administrat vaccinul său la fiecare 2-3 luni.

Și acum să ne uităm la datele OMS – peste 2,5 milioane de cazuri de complicații în mai puțin de un an au fost înregistrate în urma administrării vaccinurile împotriva covid. Este de 10 ori mai mult decît în 50 de ani în cazul vaccinurilor antigripale și incalculabil mai mult în comparație cu vaccinurile împotriva oricăror altor boli. Și autorii înșiși recunosc că, de exemplu, eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva tulpinilor noi este mai mică cu 40%.

Astăzi, în Rusia crește rata mortalității și morbidității cauzate de covid, în ciuda faptului că în paralel crește numărul persoanelor vaccinate. În același timp, a fost descoperit un fapt foarte interesant – în unele țări în care morbiditatea și mortalitatea înainte de vaccinarea în masă erau foarte scăzute (Singapore, Mongolia, Cambodgia, Seychelles), odată cu începerea campaniei de vaccinare, indicatorii au crescut brusc.

Cred că trebuie de demonstrat faptul că vaccinarea în sine este sigură și eficientă, trebui să fie clar cui și în ce ordine poate fi administrată. Și acum, ca specialist în imunoprofilaxie, văd cum crește numărul persoanelor care se opun vaccinării în general. Este foarte important să cunoaștem întregul adevăr - ce se întîmplă cu populația după vaccinare? Deocamdată, nu există efectul dorit și avem nevoie de vaccinuri care să formeze un răspuns imun stabil.

Acum toți vorbesc despre tulpina "omicron", de la care nu au fost înregistrate deocamdată decese. Acest lucru este normal – fiecare virus spre sfîrșitul "pandemiei" mutează în forme mai sigure pentru a supraviețui. În Japonia, în general, covidul "s-a autodistrus" – el a suferit mutații care îl împiedică să se reproducă. În general, virusul nu s-a schimbat atît de mult în populația umană în ultimul timp și vedem că cei care au suportat boala au o imunitate puternică față de acesta, dar cei vaccinați împotriva noii tulpini aproape că nu sînt protejați. Există cazuri de infectare repetată a celor care au fost deja bolnavi, dar acesta este un procent foarte mic de persoane cu un sistem imunitar deosebit.

Cînd ne spun că cei care au suportat boala trebuie vaccinați, îmi apare un sentiment de indignare. Numiți-mi cel puțin o infecție pentru care imunitatea după vaccinare va fi mai puternică, mai îndelungată decît după boală. Ei bine, nu există așa ceva! Oamenii după virusul SARS au avut un răspuns imun stabil timp de 17 ani, nu au nevoie de vaccinare. Trebuie să amînăm vaccinarea pentru cei care au fost bolnavi nu cu un an, dar pentru totdeauna. Noi nu știm ce se va întîmpla cu o persoană care a trecut prin boală dacă i se va administra un vaccin "viu".

Și nu-mi place nici promovarea activă a vaccinării copiilor împotriva covid. Eu am doi copii și nouă nepoți. Cu toții am suportat această infecție, cu toții avem anticorpi. Copiii nu au atît de mulți receptori necesari virusului, deci în organismul lor nu ajunge un volum mare de viruși. Cînd copiii sînt numiți principalii purtători, acest lucru trebuie încă dovedit – căci ei au puțini receptori în același nazofaringe, cum pot ei răspîndi masiv virusul? De covid mor copiii cu tulburări grave de sănătate - oncologie, diabet zaharat, obezitate, probleme sistemice de imunitate... Dar pe acești copii noi nu-i vaccinăm nici cu alte vaccinuri – îi protejăm. Și nu contează dacă ei se află în perioada de remisie sau de acutizare a bolii. Noi ce, vom vaccina copiii la fiecare șase luni? Dar cu calendarul lor de vaccinare ce se va întîmpla? Mai ales că acum se vorbește deja despre copii de 6-11 ani ... Mie nu-mi place deloc acest lucru.

În ceea ce privește vaccinarea în sine, am luptat întotdeauna pentru ea, dar credeți-mă, nu am vorbit niciodată nicăieri despre obligativitatea vaccinării. Dacă doriți ca toată lumea să se vaccineze, convingeți-i. Iar pentru a-i convinge, trebuie să le oferi rezultate sigure. Nu există așa ca toată lumea să poată fi vaccinată - nu există vaccinuri fără contraindicații.

Declarațiile oficialilor și reprezentanților OMS precum că imunitatea colectivă se formează numai prin vaccinare - nu au nicio legătură cu știința. Acestea sînt soluții pur comerciale, la fel ca și reducerea timpului pentru studiile clinice ale vaccinurilor experimentale.

Dacă mă veți întreba despre codurile QR, desigur că sînt împotriva lor. Ele doar separă oamenii și nu au nimic de-a face cu lupta împotriva infecției. Aceasta este o invenție a Occidentului, nu a noastră. Oamenii de știință americani să ne lase în pace cu sfaturile lor, mă miră faptul că ei au început brusc să-și facă griji de copiii noștri".

Doctor în științe veterinare, Vladislav Laskovîi:

"Datele din diverse surse obținute de noi cu privire la incidența COVID-19 în Anglia, Franța, Turcia, Israel, Belarus, Coreea de Sud, Japonia, unele republici și regiuni ale Federației Ruse confirmă o situație similară pentru COVID-19. Analiza a arătat clar o dependență directă a mortalității, letalității și morbidității de creșterea nivelului de vaccinare împotriva COVID-19. Rezultatele cercetărilor din unele țări sînt publicate în mass-media.

Un medic militar american a studiat statistica infecțiilor respiratorii acute în rîndul personalului și a constatat că persoanele vaccinate împotriva gripei au șanse semnificativ mai mari de a contracta infecții din familia coronavirusului. Studii similare ale grupului nostru, de asemenea, au confirmat această teorie.

Doctorul în științe medicale, președintele Societății științifice a terapeuților din Moscova, Pavel Vorobiov:

"Mitul nr. 1: COVID-19 este o boală extrem de contagioasă. Ea cu siguranță nu este mai contagioasă decît gripa, care bîntuie prin grădinițe și școli chiar acum. Al doilea mit - este o boală extrem de gravă. 80-90% dintre pacienți o suportă cu ușurință. Dacă mor din cauza ei, atunci foarte puțini. Dar din cauza infecțiilor intraspitalicești și neacordarea ajutorului la timp - mor foarte, foarte mulți. Al treilea mit este că covid nu poate fi tratat. El se tratează foarte bine, dacă nu vă veți prosti. Al patrulea mit este că covid poate fi învins doar prin vaccinare. Deocamdată nimeni nu a reușit acest lucru.

Vaccinările profilactice, precum și preparatele imunobiologice, ar trebui să creeze o imunitate specifică la bolile infecțioase. Preparatele modificate genetic în baza vectorul viral nu sînt agenți imunobiologici prin definiție. Ele nu au proprietatea principală - de a proteja împotriva infecției cu un virus. Ele nu au trecut etapele de testare necesare pentru înregistrare, au fost înregistrate după schema accelerată. Nu există un studiu sistematic al complicațiilor pe termen scurt cauzate de introducerea acestor preparate, în ciuda faptului că acestea au evident un spectru diferit de complicații.

Conform celor mai conservatoare estimări, din cauza virusului gripal H1N1 în țara noastră au murit aproximativ 250 de mii de oameni, dar nimeni nu a închis orașele, nu a alergat cu restricții nebunești. Haideți să folosim aici medicina, dar nu politica. Măștile, mănușile și alte lockdown-urile nu au nicio legătură cu acest caz”.

Doctor în științe medicale, Alexandr Redko:

"A apărut un nou tip de capital – digital, care le-a dat la o parte pe toate celelalte și promovează direct "valorile" transumaniste. Omul cu interesele sale a încetat să mai fie de neînlocuit pentru el. A apărut un obiectiv declarat cinic - de a reseta întreaga planetă. La fel ca un computer - pentru a șterge memoria de "gunoiului" sub forma a 6 miliarde de mici omuleți cu puii lor.

Cînd fascismul era nazist, evreilor li s-a interzis mai întîi să bea cafea în cafenele, apoi să stea pe bănci în parcuri și apoi au fost pur și simplu arși în sobe. Cînd s-a născut fascismul medical, segregarea a început cu lockdown-uri, vaccinare, astăzi de noi se apropie codificarea QR. Stigmatizarea digitală a persoanelor sănătoase care doresc să fie plasate în rezervații este cel mai deranjant fapt în ajunul adoptării Legii privind codurile QR.

Noi propunem crearea unei mișcări internaționale de solidaritate morală, trebuie să unim toți oamenii din întreaga lume. Iar baza societății viitoare ar trebui să fie de fapt principiul nostru medical "nu-ți face rău ție și celor din jur”.

Candidat în științe medicale, economist la Mănăstirea Pecersk, Oleg Osipov:

"Raportul meu se bazează pe citate complete ale articolelor autorilor ruși și străini – aici nu există nici o teză de-a mea, cu excepția concluziei finale. Medicii pulmonologi din Moscova menționează că în 94% din toate cazurile de îmbolnăvire a copiilor din China, în perioada de vîrf a răspândirii covid acolo, boala a decurs asimptomatic, ușor sau moderat. A murit un singur copil. În general, în lume au fost descriși aproximativ 600 de pacienți-copii, rata mortalității în rîndul cărora a constituit 1-3%. În ultimele săptămîni, în spitalele din Moscova și din alte regiuni au fost internați aproximativ 25 de minori, dintre care majoritatea au fost externați peste două săptămîni. Potrivit oamenilor de știință americani, mortalitatea în rîndul copiilor din cauza covid este de 0,02% din numărul total de cazuri. În spitalele din Omsk, de exemplu, au existat 0 cazuri grave în rîndul copiilor spitalizați. Italienii scriu că în țara lor pe parcursul anului au fost înregistrați 44 de nou-născuți infectați, toți copiii au fost externați acasă după o ședere în spital în medie de 10 zile.

Studiile din China și Italia au arătat că bărbații sînt mai susceptibili la efectele noului coronavirus care afectează organele de reproducere ale bărbaților. Testiculul este un organ cu risc ridicat, el poate fi atacat de coronavirus. Viabilitatea potențialului reproductiv la pacienții de sex masculin care au avut covid trebuie studiată în dinamică. Deocamdată există foarte puține informații la acest subiect. Se poate presupune că cantitatea de enzimă produsă, de care se atașează covid, este minimă la băieții mici, prin urmare, sînt mai mici și riscurile de afectare a sistemului de reproducere.

Una dintre consecințele vaccinurilior proteice este creșterea infecției dependentă de anticorpi, care este de obicei cauzată de anticorpi asociați vaccinului. Un alt efect nedorit este agravarea bolilor autoimune în țesutul pulmonar. De asemenea, un pericol prezintă integrarea potențială a ADN-ului din vaccinuri în genomul gazdei cu consecințe necunoscute. În vaccinurile vectoriale, genomul virusului se poate integra în genomul uman, un efect similar a fost observat la vaccinurile vectoriale care transportă virusul rujeolei. Și vaccinurile ARN au neajunsuri – acțiunea interferonului eliberat în timpul reacției la componente poate provoca reacții autoimune.

Interacțiunea proteinei S cu un număr de anticorpi poate afecta negativ unii indicatori ai sănătății, poate provoca simptome de infecție similare infecției COVID-19. Imunitatea omului după vaccinare timp de o lună se află într-o stare vulnerabilă, practic nefuncțională (este suprimată producția interferonului). Una dintre concluziile lucrării este necesitatea de a examina efectul pe termen lung al vaccinării împotriva covid asupra organismului omului în ansamblu.

Dacă vom compara riscurile vaccinării pe care le-am menționat cu consecințele negative probabile ale covidului pentru copii, concluzia este evidentă. Vaccinarea copiilor împotriva acestui virus este o procedură nepotrivită, care depășește toate gradele de risc acceptabil, depășind în mod semnificativ efectul potențial de protecție. Este necesar de studiat detaliat efectul vaccinurilor asupra organismului copilului înainte ca această procedură să fie aprobată".

9

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав