X 

Cine este Klaus Schwab, cu care s-a întîlnit Maia Sandu la Geneva

16 dec. 2022,, 07:56 (reactualizat 16 dec. 2022,, 18:02)   Analitică
11265 1

Fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, profesorul, economistul german Klaus Schwab, cu care președintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a întîlnit recent la Geneva, este unul dintre principalii globaliști ai planetei și este considerat, de asemenea, cel mai public personaj al așa-numitului stat profund.

El este autorul și ideologul conceptului de "Marea resetare" (TheGreatRezet). Klaus Schwab îl recunoaște pe Henry Kissinger drept mentorul său, pe care, împreună cu Zbigniew Brzezinski, clanul Rockefeller îl recunoaște drept protejatul său.

În 2017, Schwab, ținînd un discurs în fața studenților Institutului pentru politici al Harvard Kennedy School, s-a lăudat deschis cu capacitatea organizației sale de a pătrunde în guvernele din întreaga lume, plasînd în funcții semnificative "tinerii lideri globali", inclusiv mai mult de jumătate din cabinetul premierului canadian Trudeau. Printre protejații ”statului profund” se numără Emmanuel Macron și majoritatea liderilor Uniunii Europene, cu excepția premierului Ungariei, Viktor Orban.

După cum remarcă mulți experți, oameni de știință, istorici, publiciști, este evident că aceste personaje aflate la putere elaborează nu agenda țărilor lor, ci a voinței elitei mondiale de după culise. Acest lucru s-a văzut cel mai bine atunci cînd au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei din cauza operațiunii speciale, deși din primul moment se vede că țările UE și America vor suferi de această cauză mult mai mult decît Rusia, care este absolut autosuficientă în ceea ce privește aproape toate resursele, inclusiv produsele alimentare.

Klaus Schwab a declarat anterior că planeta va fi controlată de un singur guvern autoritar. În același timp, umanitatea însăși va fi înrobită de un sistem totalitar caracterizat prin supravegherea în masă a fiecărei persoane, vaccinări obligatorii și sclavie adevărată.


Proiectul "Noii Ordini Mondiale" de la Schwab postulează o tranziție de la capitalism la post-capitalism, ale cărui caracteristici cheie sînt: lichidarea proprietății private și a vieții private, stabilirea unui sistem de management digital al relațiilor socio-economice controlate de marile corporații multinaționale, precum și o ierarhie socială rigidă, însoțită de creșterea inegalității și scăderea nivelului de trai pentru majoritatea populației lumii.

În cartea sa "A patra revoluție industrială", fondatorul Forumului Economic Mondial de la Davos, Klaus Schwab, spune că sîntem în pragul unei puternice revoluții industriale, care va avea o amploare mai mare decît toate revoluțiile anterioare. Și această nouă eră se caracterizează prin noi tipuri de tehnologii, care vor șterge granițele între dimensiunile fizice, digitale și biologice. Revoluția industrială va afecta toate domeniile economiei, industriei și guvernului. În cele din urmă, se va schimba însuși conceptul de persoană.

În carte, autorul dezvăluie caracteristicile tehnologiei care va deveni motorul revoluției și impactul acestora asupra guvernelor, afacerilor, societății civile și indivizilor.

Schwab a recunoscut într-un interviu din 2015 că manipulările genetice promovate de el și de susținătorii săi, precum familia Gates, sînt orientate spre schimbarea omului și au un impact mare asupra personalității sale: "Înțelegeți, diferența dintre a patra revoluție industrială este că ea nu schimbă ceea ce faceți, ea vă schimbă pe voi. Să luăm ca exemplu manipularea genetică: voi schimbați anume voi. Și acest lucru, desigur, vă afectează foarte mult personalitatea".

Într-un interviu din 2017 (despre cipare), el a spus: "Vă puteți imagina că peste 10 ani (în 2027), cînd vom sta aici, vom avea un implant în creier și eu voi simți imediat ceea ce simțiți voi, pentru că toți veți avea implanturi"…

În același timp, manipularea genetică este doar o mică parte din acele "inovații" care formează "normalitatea" conform lui Schwab, pe care proiectanții "noii lumi divine" doresc astăzi să le impună umanității. Actuala "nouă normalitate" nu este o excepție. Multe dintre elementele sale – de la "noua etică "a lui Schwab pînă la economia verde după Gates - pot fi găsite în textele membrilor Societății Britanice Fabiene (Fabianismul este "socialism fără marxism"), publicate în masă în urmă cu mai bine de un secol.

De exemplu, vestitul fabian H. G. Wells în romanul ”Modern Utopia”, scris în 1905, descrie aceste elemente după în felul următor:

- Un Guvern Unic Mondial.

- Absența claselor și a castelor, dar întreaga populație va fi împărțită "după criterii obiective" (nivel de educație, moralitate, inteligență, abilități profesionale) în 4 tipuri: cinetic (tehnocrați-conducători), poetic (prototipul clasei creative), needucat și inferior (locuri de muncă slab calificate, venit garantat).

- Femeia va fi egalată cu bărbatul.

- Numai persoanele "mature din punct de vedere moral", potrivite din punct de vedere medical, vor avea voie să se căsătorească.

– Omul va trăi cel puțin 100 de ani, el va putea fi considerat tînăr pînă la jumătate din viață, aproximativ 50 de ani, matură - abia după 75 de ani.

- Hainele nu se vor schimba la fel de des ca acum. Ceea ce se numește modă este prea monstruos, iar corpul uman este prea frumos pentru a-l ascunde în pliuri urîte de țesătură.

- Medicina este principala ramură și baza societății.

- Omul va fi întors la mîncarea vegetală pregătită de la bun început de natură. Această "întoarcere" nu este doar o realizare morală, ci și un motiv economic potrivit, deoarece prețul cărnii este prea mare în toate sensurile, inclusiv moral...

Reieșind din recenta declarație a regelui Carol al III-lea precum că nu există nicio alternativă la politica "Marii resetări" de dragul "normalității după Schwab", este evident că tema schimbărilor climatice se va transforma într-o "nouă realitate" în viitorul foarte apropiat. Mai mult, aceasta va avea o relație foarte condiționată cu clima în sine. Căci, încălzirea globală, schimbările climatice etc. sînt doar un pretext pentru impunerea pentru o vastă masă de oameni a unor planuri inumane de "reconstrucție" a omului și a societății. Despre aceasta vorbesc atît susținătorii, cît și oponenții "noii normalități".

După cum scrie tass.ru, Klaus Schwab s-a născut la 30 martie 1938 la Ravensburg, în sudul Germaniei, într-o familie de imigranți elvețieni. Tatăl său, Evghenii Schwab, a fost directorul comercial al unei fabrici locale de producție a turbinelor hidraulice a companiei elvețiene Escher Wyss.

În 1957, Klaus Schwab a absolvit gimnaziul din Ravensburg. Apoi și-a continuat studiile în Elveția. În 1962 a obținut diploma de inginer la școala Tehnică Superioară elvețiană din Zurich, iar un an mai tîrziu – diploma de doctor în economie la Universitatea din Freiburg.

Doctor în științe tehnologice (în 1966, și-a susținut teza pe tema "Creditul pe termen lung la export ca problemă a managementului afacerilor în ingineria mecanică" la școala Tehnică Superioară elvețiană din Zurich), Doctor în economie (1967, Universitatea din Freiburg, tema: "Investițiile de stat și creștere economică"). Tot în 1967 a obținut titlul de Master în Administrație Publică la școala de Management John F. Kennedy a Universității Harvard (SUA).

În perioada studiilor la universități, lucra ca vînzător în magazine.

În 1963-1966 - asistent al Directorului General al Asociației Germane de inginerie (Frankfurt, Germania).

În 1967-1970 - membru al Consiliului de Administrație al Escher Wyss. În paralel, în 1969-1971, a fost profesor la Centrul de științe industriale din Geneva.

În ianuarie 1971, din mijloace personale, a organizat o conferință economică în stațiunea elvețiană Davos, reușind să obțină patronajul Comisiei Europene. Forumul a reunit 444 de șefi de întreprinderi mari din 30 de țări. La finalul conferinței, Klaus Schwab, pentru a organiza întîlniri anuale ulterioare, a creat și a venit la conducerea organizației "Forumul european de Management" (din 1987 – Forumul Economic Mondial (WEF) sau Forumul Davos). La aceste întîlniri, încă din anii 1970, participă politicieni de vază și șefi de stat. Pe lângă organizarea conferinței, WEF publică rapoarte și ratinguri "Competitivitate globală", "Ratingul capitalului uman" etc.

Concomitent cu conducerea WEF în 1972-2003, Klaus Schwab a fost profesor în administrarea afacerilor la Universitatea din Geneva (acum profesor emerit).

1993-1995 - membru al Consiliului de experți pentru dezvoltare durabilă al ONU.

1996-1998 - vicepreședinte al Comitetului ONU pentru planificarea dezvoltării.

În 1998, împreună cu soția sa, a creat Fondul pentru antreprenoriat social Schwab.

Membru al Consiliului de avocați al Centrului de pace Shimon Peres (Jaffa, Israel), membru al Consiliului de Administrație al Festivalului de muzică din Lucerna, membru al Consiliului Internațional al Universității Bocconi (Milano, Italia).

Membru al Academiei Regale din Maroc.

Doctor onorific al mai multor universități din întreaga lume, inclusiv din Vietnam, Lausanne, Bratislava etc.

A fost distins cu Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania (1995), Ordinul Legiunea de Onoare (Franța, 1997), Crucea de comandant de gradul I cu insigna de aur ”Pentru merite pentru Republica Austria (1997), Ordinul de Merit al Republici Polone (comandant cu o stea, 2002), Ordinul Dostyk (Kazahstan, 2002), Ordinul "Stara Planina" clasa I (2002), Ordinul Sfinților Mihail și George (cavaler comandant, Marea Britanie, 2006), Ordinul Steaua polară (Mongolia), Ordinul Soarelui Răsare de gradul I (Japonia), ordinul San Carlos (Columbia, 2014) etc.

Autor al cărților "Managementul oportunităților"(1976), "Depășirea indiferenței. 10 probleme cheie în lumea în schimbare de astăzi (1995), "A patra revoluție industrială " (2016) etc.

Căsătorit. Soția - Hilda. Are doi fii.

Experții subliniază că, deși Klaus Schwab declară așa-numita "resetare a lumii", el, ca orice globalist, este interesat doar de propriul său viitor, iar amploarea umanității este importantă pentru el doar ca bază a bunăstării personale.

Mulți observatori se tem că rezultatul întîlnirii Maiei Sandu cu Klaus Schwab ar putea fi implementarea pe teritoriul Republicii Moldova a scenariului "transnaționalilor" de la Davos.

8
1
0
3
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий