Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Anul 2022. Totalurile jocului invizibil. P.2

6 iun. 10:00 (reactualizat 6 iun. 18:04)   Analitică
8997 0

Ultimii trei ani (2020, 2021, 2022) au totalizat simultan trei ere, și omenirea parcă s-a prăbușit în breșa timpului, - crede istoricul Andrei Fursov.

În cadrul ciclului de prelegeri «Salut, lume a asimptotei» el propune versiunea sa proprie cu privire la evenimentele a.2022, care au influențat și mai influențează mersul istoriei moderne. În prima parte a prelegerii el a vorbit despre operația militară a Rusiei în Ucraina, ședința membrilor Clubului Bilderberg la Washington, Congresul 7 al liderilor religiilor mondiale și tradiționale, și altele. Continuăm retrospectiva evenimentelor recente.

China fără liberali

Printre cele mai importante evenimente ale anului trecut este și Congresul XX al Partidului Comunist din China, care s-a desfășurat în octombrie și s-a încheiat cu victoria grupării lui Xi Jinping asupra așa numiților comsomoliști, adepți ai alianței cu SUA și Marea Britanie.«Nu voi vorbi detaliat despre acest eveniment, unicul lucru care poate fi spus este: de unde vine această orientare spre anglosaxoni a așa numiților comsomoliști, care reprezintă, în fond, sudul Chinei. Încă de pe vremea Primului Război al Opiului, adică de prin anii 1830, un șir de familii foarte influente au legături apropiate cu anglosaxonii pe linia comerțului cu opiu. Și această victorie a lui Xo Jinping a semnificat încheierea unei perioade îndelungate de aflare directă sau indirectă la putere a comsomoliștilor, a liberalilor chinezi», - comentează Fursov.

Încă un virus mortal?


Fursov a numit foarte interesant exercițiul«Molipsire catastrofală», desfășurat la Bruxelles pe 23 octombrie,2022.

Exercițiul care a modelat o pandemie globală, și mai ucigătoare ca coronavirusul, mai ales pentru copii, a fost organizat de Centrul de securitate a sănătății John Hopkins în parteneriat cu Organizația Mondială a sănătății și Fondul lui Bill și Melinda Gates.

Iată cum îl comentează Andrei Fursov: «Dacă în a.2019 el (Gates – nota red.) a organizat un exercițiu privind combaterea coronavirusului, și peste trei luni noi am primit coronavirusul, aici exercițiul a vizat mortala «gripă a cămilelor», care chipurile trebuie să vină din Qatar, deoarece în Qatar s-a acumulat multă lume, care va și extinde ceastă gripă. Dacă stăpînii vor ordona, vom avea gripă, dacă nu – nu». Deocamdată, din fericire, un asemenea «ordin» nu a existat, dat fiind că nu se aude nimic despre gripa cămilelor.

Vechea globalizare s-a încheiat?

Noiembrie, trecut s-a remarcat prin faptul că atunci a avut loc ședința Comisiei Trilaterale la Tokyo. Fursov amintește: Comisia Trilaterală – SUA, Europa de Vest și Japonia – a fost creată în a.1973 pentru a consolida eforturile Occidentului colectiv în vederea soluționării a două probleme. Prima – să ușureze situația Statelor Unite, care la hotarul anilor 60-70 se afla în criză. A doua era pregătirea pentru preluarea inițiativei istorice privind URSS și crearea condițiilor pentru atacul frontal asupra Uniunii Sovietice.

«Dar dacă la finele anilor 60 ai secolului trecut în Occident capitalul industrial și cel monopolist de stat era gata pentru jocurile tactice cu Uniunea Sovietică și elita sovietică împotriva finanțatorilor și a corporatocrației, atunci spre mijlocul anilor 70 CMS (capitalul monopolist de stat) și cel industrial au început să cedeze presiunilor finanțatorilor și a corporatocraților. Iar finanțatorii și a corporatocrații nu aveau nevoie de Uniunea Sovietică. Ei aveau un proiect global, în care nu exista loc pentru URSS.

Comisia trilaterală și un șir de alte structuri create în acea vreme reflectau schimbarea echilibrului de forțe în interiorul clasei capitaliste guvernante. În prim plan au început să iasă finanțatorii și corporatocrații », - își încheie istoricul mica excursie în istoria sec. XX.

Deci, în a.2022 la Tokyo se întrunea Comisia trilaterală reanimată, cum o numește Fursov. Și explică: «De ce reanimată? Pentru că apogeul activității ei a fost în anii 70-80. Sincer vorbind, eu am fost foarte uimit că ei mai intenționau să discute despre ceva ».

Ce s-a discutat la Tokyo? Chestiunea importantă privind finalul vechii globalizări. «Ce înseamnă «vechea globalizare»? Vechea globalizare este globalizarea, care le face bine tuturor. Dar asta e minciuna propagandistică, pe care ei au vehiculat-o timp de 30 de ani. Acum devine foarte clar, că în urma globalizării unii biruie, alții pierd. De fapt, ei au și spus că noua globalizare va fi jocul «sumei zero». Adică, dacă cuiva i se adaugă, altcuiva în scade . Și ei au spus că «este rău că beneficiara globalizării a devenit China». Și e logic.

Căci China s-a ridicat pe confruntarea dintre Uniunea Sovietică și Occident. În istorie, asta nu e o raritate. Spre exemplu, Germania lui Bismarck s-a ridicat pe confruntarea dintre Marea Britanie și Rusia. Și deoarece în plan economic China a devenit beneficiara nr.2, trilaterații trebuiau să se unească și să ajute anglo-sfera cel puțin să nu fie învinsă și cel mult – să învingă China economic, ceea ce este imposibil fără a o învinge și politic. Eforturile depuse în acest scop noi le vom urmări în anii imediat următori », - prognozează Fursov.

«Fii un pește rapid»

Următorul eveniment important - 15-16 noiembrie, summit-ul în Bali, întrunirea reprezentanților celor mai mari 20 de state din lume (adică, G20) și a structurilor globaliste de genul Forului Mondial Economic. Din spusele lui Andrei Fursov, gazda de facto a summit-ului din Bali era nu Biden, nici președintele Indoneziei, ci Klaus Schwab. «Această figură a fost umflată și demonizată, numindu-l mai că unul dintre conducătorii guvernului mondial, un jucător global. Schwab chiar a scris niște cărți-manifeste, care exprimă interesele ultra-globaliștilor, dar asta nu înseamnă că el însuși este un jucător de talie», - spune autorul prelegerii.

Apoi Fursov povestește despre tipologia propusă de scientologul Bernd von Wittenburg, membrul unei organizații oculte politico-religioase, care activează în contact cu serviciile secrete. Deci, Wittenburg știe ce spune, cum este construită puterea de după culise. În cartea sa «Șah planetei Pămînt» există o tipologie întreagă de oameni, care fac parte din marele joc. Primii – cei care influențează evenimentele, urmează cei care privesc atent evenimentele și apoi terții – cei care se miră de evenimentele care au loc. Se pot mira cei care nu numai că nu înțeleg ce înseamnă Jocul, dar care nu știu în general ce este Jocul. Ei cred că este o oarecare viață.

Adică, cei care influențează în măsură diferită, de la simpla participare la stabilirea regulilor, știu că Jocul e în toi. Și cei care privesc știu că Jocul e în toi, dar din varii motive nu participă la el, ci îl privesc și îl analizează, trăind conform principiului – «a fi, dar a nu fi vizibil ».

Printre participanții la Joc, Wittenburg specifică următoarele categorii: stăpînul sau stăpînii Jocului, ajutorii jucătorilor, figurile de joc și figurile bătute. Cine-s stăpînii Jocului? Oameni care nu respectă careva reguli, ei le elaborează pentru alții, le modifică în mod arbitrar și le dictează jucătorilor.

Jucătorii fac Jocul propriu zis. Ei au independență și o libertate de acțiuni , dar numai în limitele regulilor, pe care nu le pot modifica. Cum fac ei mișcările? Cu ajutorul figurilor. Sarcina figurii este să îndeplinească anumite acțiuni, fără a urmări careva scopiri personale, figura trebuie doar să reacționeze la ordinele venite de sus

Dacă jucătorii cunosc regulile (nu și scopurile finale), atunci figura nu poate avea în vizor întreaga suprafață a Jocului, aceasta este prerogativa jucătorului. Figura nici nu trebuie să știe că este o figură. Ea și anturajul ei trebuie să creadă că ea este jucătorul, și să-și concentreze atenția pe ea, pentru a distrage atenția de la jucătorii veritabili.

Iată cum descrie Wittenburg procesul de creare a figurilor în cartea «Șah planetei Pămînt». «Cum să creați figurile de joc? Respingeți orice idee despre aceea că este are loc un Joc, nu permiteți figurilor să aibă careva foloase personale, tăinuiți scopurile jocului, creați condiții pentru ca ele (figurile) să nu poată refuza participarea la Joc. Împiedicați-le să aibă sentimentul satisfacției de munca depusă, faceți așa ca ele să devină cu adevărat figuri. Dintr-o parte pot arăta atotputernice, în realitate ele nu au putere deloc. Uneori figurile de joc nimeresc în situații, sensul cărora nu-l pot înțelege. Dar din diverse motive obiective ele renunță la încercările de a-și clarifica rolul în Joc ».

Adică figurile-s folosite orbește. «Dacă figurile fac asemenea încercări (să-și clarifice rolul), acestea trebuie curmate dur. Altfel figurile ar trece în categoria jucătorilor și ar încălca regulile. Uneori unele figuri ajung totuși jucători, sau cel puțin ajutorii jucătorilor ».

Și Wittendurg pune întrebarea: pot oare guvernele să fie trecute la categoriile de jucători sau ajutori de jucători? Și răspunde: «Există oare în lumea contemporană un guvern, care este liber să decidă într-o problemă a țării sale? Acest credit îl obțin doar cei care acceptă regulile Jocului».

Desigur, țările diferă una de alta. Există țări de nivelul SUA, al Chinei, a statului nuclear Rusia. Un alt nivel îl are Costa Rica, Ciad, Malawi, Grecia.

«Ei bine, - revine Fursov la ideea inițială, - Schwab este desigur o figură, nu un jucător. O figură neordinară. El este protejatul lui Kissinger, care el însuși a fost un timp îndelungat o figură, după care a fost trecut în categoria ajutorilor de jucători. Și chiar în situații internaționale acute, care necesitau o reacție imediată, Kissinger a evoluat de mai multe ori pe post de jucător. Apropo, pentru Schwab nivelul lui Kissinger este total inaccesibil».

Dacă luăm etapele mai timpurii – începutul sec. ХХ, atunci în opinia istoricului a asemenea figură a fost colonelul House, consilierul președintelui Wilson. «Dar el nu a fost un jucător, desigur. Jucător a fost persoana despre care puțini știu. Este Tom Ryan. Iată el era jucător. Și House îi îndeplinea deciziile și rugămințile la fel de fulgerător, cum liderii de atunci ai statelo9r europene îndeplineau doleanțele colonelului House.

Fiind un fel de «cap vorbitor» al stăpînilor săi, Schwab a devenit foarte activ în ultimul timp. El este primit de președinți, premieri, și lucrările semnate «Schwab», trebuie citite și studiate atent. El sonorizează o poziție, ce corespunde intereselor stăpînilor săi», - explică Fursov.

Schwab a jucat un rol foarte mare la summit-ul din Bali. El a ținut alocuțiunea de introducere și a spus: «Noi trebuie să rezistăm restructurării profunde și sistemice a lumii noastre la tendințele actuale. Lumea va arăta altfel după ce vom depăși această perioadă de tranziție». Adică Schwab a recunoscut, că lumea se schimbă sistemic într-o direcție inacceptabilă pentru stăpînii lui, și că trebuie să facem așa ca ea să se dezvolte în direcția necesară.

Încă un citat: «Cum să ne isprăvim cu trecerea, care va dura ani în șir? Dacă restructurați o companie, anulați cheltuielile și suferă acționarii. Dar dacă restructurați economia, se va reduce venitul disponibil, ceea ce va provoca o tensiune socială. A patra revoluție industrială, – da noi ne aflăm pe punctul de inflexiune, - tehnologia va schimba ceea ce facem, și pe noi înșine ».

Adică, potrivit lui Swchab trebuie să evităm criza economică și socială, cu ajutorul celei de-a patra revoluții industriale. Fursov ne amintește că a patra revoluție industrială, potrivit lui Schwab, se deosebește principial de primele trei prin faptul, că schimbă natura biologică a omului. Reiese că a patra revoluție industrială nu are nimic comun cu industria, ea trebuie să consolideze biologic inegalitatea socială, pentru a nu mai admite crize economice și tensiuni sociale, periculoase pentru stăpîni.

Și acest impact medico-biologic asupra omului trebuie să-l schimbe în așa mod, ca el să devină un om ascultător.

În continuare, Schwab spune: «În a patra revoluție industrială învingătorii vor lua totul. Așa că, dacă ați devenit primii participanți la FEM, ați învins».

În esență, explică Fursov, Schwab spune că în a patra revoluție industrială vor exista învingători care vor lua totul, și învinși definitiv, urmașii cărora nu vor mai avea șanse. Va fi o castă inferioară, și copiii lor vor fi o castă inferioară, și nepoții ...

Schwab și-a încheiat alocuțiunea de la această întrevedere în Bali în felul următor: «Guvernele și businessul trebuie să colaboreze, pentru a deveni «un pește rapid». Nu pentru că peștele mare îl înghite pe cel mic, da pentru că cel rapid îl înghite pe cel lent ».

«Asta mult face! – exclamă Fursov, - Pentru Schwab, «peștele rapid» îl reprezintă corporațiile, iar pe cel «lent» - statele. Și pentru a deveni «pești rapizi», statele trebuie să colaboreze cu corporațiile. Concluzia este una: corporațiile trebuie să dizolve statele. Și Schwab, și forumul lui, și fondul Carnegie mereu pledează pentru fuziunea structurilor de forță și informații cu băncile și corporațiile, și formarea unui complex unic de genul Companiei britanice Ost-India, dar adaptate timpului nostru.

Asta este acea putere profundă, care se formează și care va trebui să înlocuiască pe de o parte – statele, pe de alta, dacă statele pleacă, atunci nici de structurile închise supranaționale nu este nevoie, puterea profundă va anula aceste contradicții».

Fursov atrage atenție faptului că Schwab s-a adresat șefilor G-20 cumva asemănător unui ultimatum. «Și ce, cineva i-a replicat? Cineva l-a alungat de la tribună? Nu, toți au ascultat atent , pentru că înțelegeau că în spatele lui stau stăpîni puternici », - spune Fursov.

La încheierea summit-ului, în baza buletinului «G20 Bali 2022» pe 59 de pagini a fost adoptat documentul final – declarația. Analiștii și observatorii au considerat că ea încalcă grosolan suveranitatea statelor naționale. Ce indica această declarație drept scopuri dorite ale dezvoltării viitoare ?

Unu. Introducerea pașapoartelor și a buletinelor de identitate digitale globale, contactate la sistemele digitale globale – a sănătății în special, și la alte sisteme care reglementează circulația între țări. Este a.n. pașaport al vaccinării. Asta chiar dacă s-ar părea că nimeni pe nimeni nu obligă să se vaccineze.

Doi. Introducerea monedelor digitale ale băncilor centrale. «Cred că toți înțeleg, că moneda digitală nu este o valută, ci un mijloc de monitorizare a comportamentului prin urmărirea achizițiilor », - explică Fursov.

Trei. Supravegherea internetului și cenzura cu titlul de combatere a dezinformării. În general, și la ședința Clubului Bilderberg, și pe Bali s-a vorbit despre necesitatea combaterii dezinformării. De fapt însă, este tocmai cazul promovării dezinformării , - crede Fursov.

Patru. Extinderea aparatului global de bio-securitate în fața amenințărilor cu noi pandemii. «În esență, este vorba despre crearea unui nou organism de administrare supranațională, care suprimă în mod automat suveranitatea. În plus, este postulat faptul că pandemiile vor fi neapărat, ele-s inevitabile», - spune istoricul.

Cinci. Necesitatea reformării producerii și distribuirii alimentelor. În spatele acestei teze vagi se ascunde o lovitură asupra gospodăriilor mici și mijlocii și controlul asupra a tot ce se poate și ce nu se poate consuma ca aliment.

Omul nu este cununa naturii, ci veriga în plus a ei ?

Continuăm, împreună cu Fursov, să ne amintim de evenimentele importante. În Egipt, la Sinai, locul revelației religioase a tuturor religiilor avraamice, în noiembrie a avut loc forul climatic СОР 27. Unul dintre organizatorii lui a fost Centrul interconfesional de dezvoltare durabilă. Fursov amintește, că cu toată atractivitatea termenului «dezvoltare durabilă», de fapt el înseamnă reducerea populației planetei la 2 mlrd. de oameni. Și asta este varianta optimistă. Adică, înseamnă un genocid de catifea (și nu prea), reducerea consumului și a standardelor de viață pentru masele largi de populație în numele salvării naturii de om.

«La forum, interconfesionalii au efectuat o ceremonie de pocăință pentru vina oamenilor în schimbarea păguboasă a climei. A fost prezentată Eco-Biblia, scrisă de un grup de catolici, protestanți și iudaiști sub conducerea lui Rebbe Neril. Au fost prezentate și comentarii ecologice la cărțile Geneza și Exodul. Teza principală: dezvoltarea durabilă este voința lui Dumnezeu. Adică, ultra-globaliștilor nu le mai este de ajuns justificarea laică a «dezvoltării durabile» , - spune istoricul cu ironie amară.

Au fost sonorizate 10 porunci ale echității climatice și principalul – formulată ideea religiei avraamice unice, scopul și centrul căreia este păstrarea naturii. Adică, în numele lui Dumnezeu, dar nu de dragul Lui, ci de dragul naturii. În esență, este de-creștinare, căci în creștinism omul a fost făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, însă omul este supra naturii. Aici este o altă situație.

Ei, și ultra-globaliștii nu și-ar fi fost fideli,- continuă Fursov, - dacă cub acoperirea credinței nu ar fi promovat chestiunile concrete ale refacerii globale și stabilirii controlului asupra resurselor mondiale. «M-a impresionat îndeosebi alocuțiunea unui oarecare Michael Sheron. Fost consilier la banca Angliei, copreședinte G20, azi – președintele unei structuri META. El a declarat direct, că în scurt timp, în procesul decarbonizării industriei, carbonul va deveni un fel de monedă, alături de cea obișnuită. El a subliniat, că Emisfera Sudică și Sudul global în general este mai valoros ca nordul. «Sudul este mai valoros și costă mai mult ca tot ce zace în toate băncile engleze. Pădurile Indoneziei fac plămînul drept al planetei, cele amazoniene – pe cel stîng. Apa, copacii, diversitatea biologică – toate costă bani, - a subliniat Sheron. Trebuie să reflectăm asupra stabilirii prețului pentru toate acestea. Întrebarea este doar cum să realizăm asta în practică».

Cel mai probabil, în numele acestei agende verzi și a unui Dumnezeu interconfesional, care servește naturii, este promovată ideea privatizării globale a naturii de către corporații, mai exact, a planetei cu toate resursele ei, inclusiv oxigenul produs de păduri», - conclude istoricul.

Și ultimul eveniment al anului trecut, căruia în opinia lui Fursov trebuie să atragem atenția. Potrivit informațiilor furnizate de AIA 24, în decembrie,2022 în Israel a avut loc cea mai mare întrunire a lojelor francmasonice mondiale. Cu toată teatralitatea acestui eveniment, el înseamnă că unele valuri alarmante au ajuns și în această parte a lumii închise și conducătorii ei au găsit oportun nu doar să treacă în revistă, dar și să-l «reflecte» în mass-media.

Învață să trăiești în condiții de incertitudine

În încheierea prelegerii Fursov spune următoarele: «Încă în anii 70-80 ai secolului trecut unii savanți au ajuns la concluzia care multora atunci le-a părut stranie, mai ales în epoca progresului. Că civilizația tehnică poate exista doar un anumit număr de secole. Căci la moment, dacă luăm lumea în întregime, ea folosește 16% din potențialul energetic al planetei noastre. Și probabil mai mult nu va folosi, deoarece cheltuielile de energie pentru obținerea surselor de energie nu le pot depăși pe cele admise.
Există un indicator – EROEI – raportul dintre energia obținută și cea cheltuită, rentabilitatea energetică. Ei bine, energetica mondială a atins apogeul în anii 1960-70. Acum totul descrește. Nici energia eoliană, nici cea solară nu rezolvă problema. Energia va fi tot mai dificil de obținut. Adică, probabil cele 16-20% constituie limita. Cu alte cuvinte, omenirea intră în perioada în care noi vom fi nevoiți să renunțăm la foarte multe închipuiri despre aceea cum este făcută lumea și ce viitor o așteaptă.

«În anii 80 ciberpunc a prezis omenirii un viitor sumbru: decăderea morală sub presiunea tehnologiilor avansate. Dar pentru noi chiar și cele mai modeste și realiste peisaje ale ciberpuncului clasic prezintă un vis irealizabil. Dacă progresul ne-ar fi îndreptățit așteptările (sau neliniștile), noi am fi avut deja orașe orbitale, bio-interfață deplină, implanturi cibernetice etc. Unde este asigurarea întregii planete cu energie pe gratis? Unde este armata de cloni sau măcar frigiderele căptușite cu organe clonate pentru implanturi? Unde este măcar o persoană întinerită de la 80 la 30, sau vindecată de boala radiației?» Daniil Bojin.

Altă întrebare – va fi oare această lume post-capitalistă nouă un fascism bio-eco-tehnologic, cum doresc stăpînii lui Schwab, sau cu totul altceva? Iată, propriu zis, acum lupta se dă pentru aceea cum va fi lumea asimptotei. Căci lumea exponentei s-a terminat.

Cred că noi am intrat în perioada care, dacă nu se va produce o catastrofă, va dura cel puțin un secol. Trebuie să ne pregătim să trăim în această atmosferă și să acționăm în condiții de incertitudine înaltă, pentru că această situație este de lungă durată. Noi lunecăm în starea care amintește mult lumea după prăbușirea Imperiului Roman și criza societății medievale din sec. XIV-XV. În față avem o singură sarcină – să învățăm a trăi în condiții de criză și să navigăm pe valurile ei ca niște surferi. Pentru asta avem nevoie de voință și de rațiune. Voință pentru a putea să facem asta, și rațiune pentru a ști cum să o facem ».

12
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?