TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alegerile din SUA: Paginile nedescoperite ale luptei politice

Doar o zi a mai rămas pînă la alegerile prezidențiale din SUA. Alegerile prezidențiale din cel mai mare stat al lumii, pot avea un mare impact nu doar asupra situației politico-economice interne din SUA, dar și în plan geopolitic asupra întregului aranjament global al forțelor și asupra tuturor proceselor politice și economice civilizate.

În punctul de bifurcație

Pe 3 noiembrie 2020 urmează să fie ales cel de-al 46-lea președintele al SUA. În acest an, alegerile prezidențiale au loc în condiții excepționale. În țară are loc o divizare publică profundă. Datorită pandemiei de coronavirus, Statele Unite se confruntă cu cea mai grea criză economică și criză a sistemului de sănătate din istoria sa postbelică. Șomajul record, recesiunea și izbucnirea, după moartea afro-americanului George Floyd, a dezbaterilor privind rasismul și arbitrajul poliției au pus o amprentă puternică asupra campaniei electorale.

SUA se află astăzi într-un fel de răscruce politică, iar aceste alegeri vor arăta cum va fi lumea în următorii patru ani și poate mult mai mult. După cum știm, în SUA, în aceste alegeri se dă o luptă între două forțe radical opuse. Confruntările lor uneori întrec limitele și depășesc toate granițele. Ura candidaților la președinție trece prin confruntări ideologice și prin conspirații, la nivel de teorie a conspirației și chiar prin ură personală.

Pretendenții la funcția de șef al statului au fost deciși demult. La Congresul Național, Partidul Republican l-a aprobat drept candidat pe actualului președinte al SUA, Donald Trump, iar Partidul Democrat - pe fostul vicepreședinte și senatorul, Joe Biden. În acest sens, putem presupune că ciocnirea la etapa electorală este doar o retorică electorală clasică americană, dar nu este așa. În prezent, problema nu constă în confruntarea între cele mai mari două partide americane, dar într-o confruntare cu semnificație istorică. O confruntare între două perspective și ideologii complet diferite. O confruntare între două elite complet diferite și două proiecte geopolitice mondiale absolut diferite. Și contactul lor este total exclus, deoarece aceste două proiecte sînt derivate din două forțe mondiale de neîmpăcat.


Doi poli de neîmpăcat

Situația în acest moment este de așa natură: pe de o parte, acești candidați prin programele lor reprezintă două forțe principale, doi poli ai grupării forțelor și clanurilor politice și economice. Contradicțiile lor sînt totale, pozițiile lor sînt indestructibile și polare. E ca o ruptură istorică americană. Ea reflectă contradicțiile și problemele interne ale Americii.

Republicanii și Trump reflectă pozițiile conservatoare ale vechii Americi, tradițiile americane, lumea capitalismului, dreptul clasic-nucleul conservator. În același timp, diluat cu o proporție echitabilă de populism, pe cît posibil într-o țară atît de diversă, naționalism și patriotism. Aici s-au adunat oameni care reflectă viziunile forțelor din extrema dreaptă pro-naționaliste, uneori ultra-drepte, pînă la liberalii clasici occidentali. Mulți dintre ei reprezintă o parte radical-religioasă și ultra-conservatoare a populației, așa-numita fundătură americană. Sudul ultra-tradiționalist al țării, care se confruntă cu California și New York, Chicago și Detroit. Toți se află în spatele lui Trump. De cealaltă parte se află liberalii de stînga, socialiștii, libertarienii și reprezentanții diferitor minorități, de la cele etnice la cele sexuale.

Dar există și o altă parte a monedei. În această luptă, o confruntare majoră este reflectarea unei înțelegeri geopolitice mai profunde. Ea are un caracter ontologic și, desigur, conspirologic. Aceasta este confruntarea a două proiecte principale din spatele scenei mondiale.

Candidatul democrat Biden este o figură care s-a manifestat, un actor care reprezintă așa-numitul proiect Rothschild al acestei elite din spatele culisei (el mai este numit și proiectul messianic). Acest proiect reflectă aspirațiile celor care, cu o atitudine destul de mistică față de lume, doresc să-și aducă banii la putere, să-și transforme situația ontologică și să se prezinte drept aristocrația eternă a lumii noastre. Acest proiect presupune prăbușirea sistemului liberal mondial. Sisteme construite pe împărăția cantității, dar nu a calității, așa cum ar spune filozoful tradiționalist René Guenon.

Dar este acest lucru un avantaj? Nu. Deoarece evenimentele care au loc vorbesc despre criza sistemului global al conducerii. Elitele mondiale au depășit toate limitele posibile. Acești oameni au nevoie nu numai de o Nouă ordine mondială, ci de ceva mai complex. Împărăția cantității, în care trebuie să lupți în fiecare zi pentru un loc sub soare, nu este o ordine socială garantată pentru ziua de mîine. Oamenii din vîrful piramidei socio-politice și sacre-mistice trebuiau să-și apere statutul în fiecare zi. De-a lungul timpului, acest lucru a devenit foarte împovărător, mai ales că în condițiile democrației liberale, trebuie să iei în considerare opinia publică, să respecți normele sociale și civile. Legile lumii democratice, chia dacă nominal, dar egalează elita cu omul simplu. Elita care crede în reîncarnare și viață veșnică.

Am scris anterior deja că acest proiect este unul de bază și foarte serios. Pentru a crea o astfel de piramidă aristocratică și preistorică, este nevoie de un protector al "imperiului". Este nevoie de un Rege al Lumii, un Împărat al Lumii. Ideea messiană, atît de demult uitată, a ieșit la suprafața istorică. Lumea are nevoie de un Mesia. De cel care, indiferent de capital, va constitui puterea și o va legaliza la un anumit nivel. Astăzi, familia Rothschild rămîne piatra de temelie a acestei piramide conspirologice mesiane. Baza proiectului lor este Consiliul celor cinci, iar în proiectul de construcție a piramidei mondiale mesiane, aristocratice acesta este cel mai înalt nivel în ierarhia mondială.

S-a anunțat că în spatele Consiliului celor cinci care a condus lumea în interesul Rothschild, există o frăție privată, Consiliu celor Treisprezece sau Marele Consiliu al Druizilor. În rîndul acestor organizații se află și Ordinul Zorilor de Aur, care aparținea în întregime familiei Rothschild. Structura sa este pur mistico-conspirologică.

Consiliul celor Cinci al lui "Rothschild" are un rival care la fel încearcă să conducă lumea. Acesta este Ordinul masonilor-templierilor (Ordinul Templului), care se numește "Frăția secretă". El este condus de Consiliul celor Nouă al lui "Rockefeller". (The Marrs, Dark Majesty, The Secret Brothers and the Magic of a Thousand Points of Light, Living Truth Publishers, 1992). Cifra 9 simbolizează cele 9 pene de la coada vulturului Phoenix, reprezentat pe Marele Sigiliu al SUA. Se crede că aceste pene au mai multă putere decît oricare alta din istorie. Cei nouă membri ai Consiliului nu doresc ca numele lor să fie cunoscute publicului larg. Politologul T. Marr consideră că la mijlocul anilor '80 aceștia au fost George W. Bush Sr., David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, Averell Harriman, Henry Kissinger, Brent Scowcroft și Mihail Gorbaciov. Locuri în consiliul ar putea ocupa în diferite perioade ale istoriei, Victor Rothschild, lordul Carington (președintele Grupului Bilderberg), liderul Prioratului de Sion și chiar papa Ioan-Paul al II-lea, care a vrut să transforme Vaticanul în liderul Noii ordini mondiale și l-a numit pe Bush-senior "sluga Consiliului Înțelepților" (un alt nume al Consiliului celor Nouă).

Deci, între aceste două structuri se duce o luptă înverșunată, pentru că acestea sînt două priviri asupra lumii, două poziții diametral opuse. Împărăția mistică și Noua aristocrație a viitorului, pe de o parte, și Republica mondială templieră, cu sprijinul Centrului de forță din SUA, pe de altă parte. Trump reprezintă interesele cercului templier, iar Biden - interesele clanului Rothschild. La ei se referă și soții Clinton, pentru că soția fostului președinte Clinton este prietena soției lui Rothschild. În acest cerc era și prințesa Diana, care a murit tragic în 1997. Astăzi, este clar că familia Rothschild și-a întărit alianța cu Clinton și a devenit mai influentă ca înainte.

În iulie 2003, Lynn Forester de Rothschild (noua soție a lui Sir Evelyn la acel moment) a organizat o recepție în Orangeria Palatului Kensington în cinstea lui Hillary și Bill Clinton, în cadrul campaniei de publicitate a cărții lui Hillary "Povestea vie". Interesante sînt numele celor prezenți la receptie: ministrul fără portofoliu din marea Britanie, Peter Mandelson și fostul comunist John Reed, membrul parlamentului din partea conservatorilor, Nicholas Soames (nepotul lui Churchill), tehnologul politic Alastair Campbell și fostul director MI6, sir Ronald Dearlove. Hillary Clinton (care, în discursul său l-a numit pe fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, drept "președintele Blair") în alegerile prezidențiale din 2008, a reprezentat, fără îndoială, interesele familiei Rothschild.

Un alt fapt interesant care confirmă controlul Rothschild asupra democraților americani: la sfîrșitul lunii iulie 2003, a devenit cunoscut faptul că Lynn Forestier, acum lady Rothschild și soția lui sir Evelyn, s-a implicat în strîngerea de fonduri pentru campania electorală desfășurată de partidul laburist în 2005. La vremea sa, Lynn Forester a fost cea mai de succes colectoare de fonduri pentru Partidul Democrat din America. Ea plătea și organiza toate conferințele lui Bill Clinton (Ea a primit mai mult de 100 de milioane de dolari, vînzând două companii de comunicații fondate de ea.)

”Uneori se întîmplă și miracolele”

Și acum acești oameni intenționează după victoria democraților să schimbe radical lumea existentă. Șansele lor, din punctul de vedere al cercului Rothschild, sînt mari, dar Biden este o figură politică destul de slabă și mulți experți consideră că șansele sale de a conduce America sînt destul de minime. De ce Rothschild mizează pe Biden și pe democrați? Probabil, ei au nevoie în SUA nu de o victorie, iar de destabilizarea situației, căci proiectul lor de bază din punct de vedere politic mesianic este Împăratul lumii, o nouă aristocrație și un nou feudalism, iar din punct de vedere economic – bazarea pe dominația economică a Chinei continentale.

Vom menționa un moment important. Alegerile în America au loc pe fundalul pandemiei de coronavirus. Importanța sa politică și economică este mai mare decît își pot imagina mulți oameni neinformați. Această pandemie face parte dintr-un proiect, un proiect creat de om și profund distructiv. Aceasta afectează și pozițiile de bază a doi poli politici americani de referință. Și dacă Trump vede în asta o conspirație și o încălcare a libertăților, considerînd că acesta este scopul creatorilor virusului pandemic, Biden este gata din cauza pandemiei să introducă carantină și, astfel, să oprească economia americană. Dacă acest lucru se va întîmpla, RPC va ajunge printre liderii economici mondiali, ceea ce îi va permite în continuare să devină lider politic și lider în domeniul armamentului.

În acest sens, să ne amintim de cunoscutul politician, analist și politehnolog, pe care l-am citat deja într-una din lucrările noastre. Henry Kissinger, acest patriarh al politicii mondiale și persoana de legătură între elitele lumii occidentale și ale lumii Orientale, într-un articol recent a scris: "Iată care este cel mai important lucru: lumea niciodată nu va mai fi la fel ca pînă la coronavirus... Iar eforturile de depășire a crizei, indiferent de cît de puternice ar fi, nu ar trebui să ne împiedice să ne atingem scopul - în paralel cu lupta împotriva infecției să întroducem crearea unei ordini mondiale "post-virus". (The Wall Street Journal, The Coronavirus Pandemic Will Forever Alter the World Order).

Ordinea despre care vorbește Henry Kissinger implică realizarea proiectului lui Rothschild, Proiectul Consiliului celor Cinci, proiectul mistic de reorganizare a lumii noastre și distrugerea civilizației noastre.

Pe de altă parte, împotriva acestui proiect luptă cercul Templierilor. Această organizație conspirologică și dedicată și-a lăsat mult timp rădăcinile globale în SUA. Numai din societatea lui Jacques de Molay, marele maestru al Ordinului Templierilor executat în 1314, fac parte în SUA mai mult de 5 milioane de oameni. În plus, Ritul Masonic scoțian, mai influent în SUA, are cîteva milioane de membri.

Președintele american Donald Trump reflectă pozițiile acestui cerc templier, precum și a conservatorilor de dreapta, tradiționaliștilor, protestanților, puritanilor, populiștilor și liberalilor occidentali clasici care au aderat la acesta. Acesta este proiectul întregii republici în cazul supremației totale a SUA, este un proiect naționalist și chiar izolaționalist, un proiectul protecționist, un proiect de rezistență totală împotriva Chinei, un proiect profund mistic, unde Donald Trump a primit rolul de speaker al acestor idei, de emițător al acestor idei în lume. Rolul persoanei care face lobby pentru ceea ce nimeni altul nu ar fi putut realiza. Iată configurația de bază a situației politice din SUA în aceste alegeri.

Nu ne-am referit nici la momentele economice, nici la cele sociale sau rasiale. Despre acest lucru a relatat destul de mult mass-media mondială. Noi ne-am referit ceea ce nu este dezvăluit și ce se află ”după culise”.

Care ar putea fi rezultatul? Pentru centrele mondiale a puterii, cu excepția a templierilor, important nu este rezultatul, ci destabilizarea. Spre asta conduc, asta proiectează. Continuarea haosului, prăbușirea economiei, a sistemului politic. Crearea situației în care elitele mondiale și, în primul rînd, cea americană, vor cere o mînă puternică și Regele Întregii Lumi.

Cine va cîștiga? Să sperăm că Donald Trump. Ar fi corect, pentru că el este într-adevăr un om extraordinar pentru America, el este într-adevăr un patriot al țării sale. Exprimîndu-ne cu cuvintele istoricului rus, etnografului și geografului, profesorului Lev Nikolaevici Gumilev, el este într-adevăr un pasionat.

Dar poate fi situația în care nimeni nu va cîștiga. Nu va exista un cîștigător. Iată această aliniere și reprezintă groaza pentru lumea modernă. Groaza care va transforma această lume și va începe un Nou Ev Mediu și un Nou Feudalism al viitorului. Sper că noi nu vom vedea realizarea acestui proiect, iar această partidă o va cîștiga gîndirea rațională, ideile pozitive și liderii, iar lumea va reveni la stabilitate și progres. Căci, așa cum a spus primul președinte al Statului Israel, Haim Weizmann, "Uneori se întîmplă și miracole, dar trebuie să lucrăm foarte mult asupra cestui lucru".

Veaceslav Matveev

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load