Toate știrile
Sport
21:36 08.07.2024

Moldova va mai obține o cotă olimpică

Rep. Moldova va mai obține o cotă olimpică la lupte libere după ce Comitetul Internațional Olimpic va trebui să realoce cotele neutilizate ca urmare a refuzului luptătorilor din Federația Rusă de a participa la Olimpiada de la Paris.

De acest drept va beneficia luptătorul de stil liber Maxim Saculțan (cat. 65 kg), care s-a clasat pe locul 5 în categoria sa de greutate la campionatele mondiale de anul trecut, transmite radiochisinau.

{{754534}}Astfel, Rep. Moldova va avea șapte luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, trei la lupte feminine și cîte doi la lupte libere și lupte greco-romane.

Amintim că Federația Internațională de Lupte a autorizat inițial doar 16 atleți individuali neutri din cei 26 de ruși și belaruși care au obținut în concurs cote olimpice. În aceste condiții, luptătorul de stil liber Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice.

Federația rusă de lupte a anunțat sîmbătă însă că luptătorii săi autorizați să participe la Jocurile Olimpice au refuzat "în unanimitate" să facă deplasarea la Paris, denunțînd "restricții nefondate", după cum a transmis AFP, preluată de Agerpres.

Rep. Moldova are pînă acum 26 de sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Mai multe știri