Toate știrile
Societate
18:45 26.08.2024

Un om de afaceri din Israel – înșelat de un pseudo-agent imobiliar din Chișinău

Ofițerii Direcției investigații Centru a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui chișinăuian, care a refuzat să înregistreze pe numele companiei din Chișinău a unui potențial investitor din Israel imobilele și alte bunuri în valoare de circa 13.000.000 lei, cumpărate de victimă prin intermediul bănuitului.

{{763485}}Casele și apartamentele au fost cumpărate de bărbatul din Israel în perioada anilor 2007-2011, atît în Chișinău, cît și în suburbii, precum și în Criuleni și Orhei. Acesta a hotărît să facă achizițiile, după ce din anumite motive a renunțat la investiția într-o fabrică din Moldova.

În context, acesta a consultat un anunț de prestare a serviciilor juridice al bănuitului cu vîrsta de peste 50 de ani, care însă ar fi acționat în cadrul unui grup infracțional specializat în escrocherii și falsificarea actelor oficiale. Relația profesională a acestora a evoluat, iar cetățeanul străin i-a încredințat cumpărarea în Moldova a mai multor bunuri, fără însă să le înregistreze pe numele cetățeanului străin. Între timp, bănuitul a și oferit cîteva din acestea în chirie, fără știrea victimei.

{{763674}}

Mai recent, pe parcursul anului 2024, cetățeanul străin care-i încredințase cumpărarea bunurilor de peste 600.000 euro, i-a cerut bănuitului să le înregistreze pe compania nou-creată în Chișinău în domeniul imobiliar, așa cum avea planuri investiționale de amploare. Bănuitul, însă, a refuzat să o facă, astfel încît bunurile rămîn înregistrate pe numele său chiar dacă investițiile au fost făcute de victima din Israel. Drept urmare, cetățeanul străin l-a reclamat autorităților.

Au urmat percheziții la domiciliul și în automobilul bănuitului, de unde au fost ridicate inclusiv contracte care indică spre vinovăția acestuia în comiterea escrocheriei. Acesta a fost reținut, după care a început să coopereze cu oamenii legii. Aspectele infracțiunii sînt în curs de cercetare, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Mai multe știri