Toate știrile
Societate
14:15 02.09.2024

Secția nou deschisă pentru pacienții cu COVID-19

Secția nou deschisă pentru pacienții cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie este aproape plină.

{{764316}}

Cu o capacitate de 40 de paturi, la moment sînt internați 34 de pacienți, 5 fiind intubați. Despre aceasta a informat la ședința Primăriei, Vladimir Bolocan, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, transmite Moldova1.

{{763296}}„Situația este stabilă. Dar, în ceea ce privește alte spitale care au secții de COVID, necesitatea activării secției din cadrul Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie a fost datorată faptului că se suprapun mai multe infecții sezoniere, mă refer și la cele gastrointestinale care sînt în această perioadă. Pentru a nu suprasolicita anumite instituții a fost o măsură de precauție și de a crea confort în ceea ce privește asistența medicală pentru pacienții cu COVID-19”, a declarat Vladimir Bolocan.

În spitalele municipale, în unitățile de primiri urgente, au fost 2 841 de adresări timp de o săptămînă, iar 1 427 de persoane au fost internate.

Menționăm că, pe parcursul săptămînii trecute, doar în municipiul Chișinău, numărul cazurilor a crescut cu 41 de procente, fiind înregistrate 639 de cazuri de infectare cu acest virus.

Mai multe știri