Toate știrile
Societate
17:00 07.10.2024

Patru permise de conducere falsificate, găsite la Tudora și Palanca

La sfîrșitul săptămînii trecute, polițiștii de frontieră au identificat patru cazuri de fraudă documentară, fiind cercetați cetățeni din R. Moldova, Turkmenistan și Federația Rusă.

În data de 5 octombrie, în Punctul de trecere a frontierei Tudora, un cetățean din Turkmenistan a fost identificat cu un permis de conducere ucrainean falsificat. Bărbatul, în vîrstă de 54 de ani, a recunoscut că a plătit 1000 de grivne pentru documentul respectiv, după ce permisul original a expirat. La intrarea în Moldova i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

De asemenea, în același punct de trecere, un tînăr de 22 de ani din R. Moldova a prezentat un permis de conducere din Uzbekistan, care s-a dovedit a fi falsificat. El a afirmat că a plătit 550 de dolari pentru a-l obține, fără a ști că nu era autentic. Persoana nu și-a continuat călătoria, a făcut cale întoarsă în Moldova.

În data de 6 octombrie, în Punctul de trecere a frontierei comun Palanca, au fost depistate alte două permise de conducere cu semne de falsificare. Un cetățean moldovean a prezentat un permis spaniol, susținînd că l-a obținut legal. În alt caz, un cetățean din Federația Rusă a fost depistat cu un permis rusesc, afirmînd că nu știa despre falsificare.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările pentru a clarifica circumstanțele. Cele patru permise au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în cadrul laboratorului criminalistic al IGPF.

Mai multe știri