Toate știrile
Societate
15:31 07.10.2024

Meteorologii avertizează asupra unei erupții solare active

Astăzi, o furtună magnetică puternică a lovit Pămîntul, iar persoanele meteo sensibile resimt deja impactul acesteia.

Furtunile magnetice sînt cauzate de erupții și explozii regulate de putere variabilă pe Soare, iar situația acestora se poate schimba la fiecare cîteva ore. Pentru a indica intensitatea furtunilor magnetice se utilizează indicele planetar K, în baza căruia se măsoară activitatea geomagnetică pe o scară de la 0 la 9, informează nv.ua.

{{772027}}Conform prognozei meteoagent, astăzi pe Pămînt s-a abătut o furtună magnetică puternică cu indicele K 7. Mîine, erupțiile solare vor deveni mai puțin active, cu un indice de 4, în continuare, pînă la sfîrșitul săptămînii, este de așteptat o activitate solară moderată, cu indicii de 3 și 2.

Specialiștii reamintesc că în zilele cu activitate solară crescută persoanele meteo sensibile pot prezenta slăbiciune, somnolență, tahicardie, fluctuații de presiune, cefalee și alte simptome, care pot fi ameliorate prin somn adecvat, plimbări în aer liber, alimentație corespunzătoare.

De asemenea, amintim și faptul că activitatea solară se poate schimba, deci, ar trebui să monitorizați în mod constant indicatorii erupțiilor solare și ai furtunilor geomagnetice și nu încetați să vă monitorizați propria sănătate cu o atenție deosebită.

Mai multe știri