Toate știrile
Societate
16:19 17.07.2024

MAI: În condiții de caniculă, vor fi alocați bani din Fondul de urgență

Ținînd cont de vremea caniculară, în scopul susținerii populației, precum şi a prevenirii riscurilor şi consecințelor negative asupra sănătății şi vieții cetățenilor, pe teritoriul țării au fost instalate peste 30 de puncte de reabilitare a populației, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În perioada 8 iulie- 16 iulie curent, punctele instalate au fost vizitate de peste 33 de mii de persoane.

Guvernul, la inițiativa MAI, a aprobat astăzi alocarea mijloacelor financiare din Fondul de urgență pentru susținerea activității acestor puncte de reabilitare a populației.

{{758428}}Totodată, în aceste zile caniculare, riscul de incendii rămîne extrem de ridicat. Astfel, MAI îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să respecte următoarele măsuri pentru a preveni apariția și răspîndirea incendiilor:

- Evitați utilizarea focului deschis;

- Evitați activitățile care pot provoca scîntei sau flăcări în apropierea zonelor cu risc de incendiu;

- Dacă observați un început de incendiu, sunați imediat la numărul de urgență 112.

Astfel, doar în perioada 8-15 iulie curent peste 607 hectare din toată țara au fost nimicite de incendii, angajații IGSU fiind antrenați în 283 de misiuni de lichidare a vegetației.

MAI cere cetățenilor să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum și locurilor de agrement cu scopul prevenirii izbucnirii incendiilor pe arii extinse.

Mai multe știri