Toate știrile
Societate
16:45 30.08.2024

Cum puteți obține semnătura electronică și cît costa serviciul?

Pentru a ridica semnătură electronică pe USB-token în cadrul centrelor multifuncționale ASP, cetățenii trebuie să urmeze următorii pași: Să acceseze portalul STISC: www.semnatura.md; Să completeze online formularul electronic; Să achite serviciul prin MPay; Să se prezinte la CM cu buletinul de identitate, cererea de certificare a cheii publice imprimată și semnată cu semnătura olografă și confirmarea plății; Cetățeanul se poate apropia la unul din centrele menționate mai sus pentru a prelua dispozitivul criptografic.

În timp, cetățenii vor putea completa cererile de eliberare a semnăturii electronice în cadrul centrelor multifuncționale, în zona de autoservire.

Cît costă serviciul?

Dispozitiv criptografic ePass 2003 – 135 MDL. Serviciul de certificare a cheilor publice pentru semnătura electronică calificata cu termen de valabilitate 1 an - 200 MDL. Servicii de certificare a cheilor publice pentru semnătura electronica calificata cu termen de valabilitate 2 ani - 350 MDL.

Proiectul este realizat în colaborare cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC).

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.

Mai multe știri