Toate știrile
Politică
16:00 17.04.2024

Diplomația economică, în atenția consulilor onorifici care activează în Moldova

Comisia politică externă și integrare europeană a organizat, astăzi, o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova, notează Noi.md.

Discuțiile s-au axat pe subiecte legate de diplomația economică și au avut drept scop identificarea instrumentelor pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special economice, dintre Republica Moldova și alte state.

{{741704}}„Diplomația economică reprezintă un pilon fundamental al politicii externe a oricărei țări, iar Republica Moldova nu face o excepție.

Într-o lume tot mai interconectată și mai competitivă, este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a promova interesele economice ale țării noastre și pentru a atrage investiții străine în sectoarele-cheie ale țării”, a remarcat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

De asemenea, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, a accentuat că printre obiectivele autorităților se regăsesc identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri, consolidarea parteneriatelor strategice și atragerea investițiilor.

Mai multe știri