Toate știrile
Externe
12:14 13.09.2024

Sondajul Express din SUA arată o diferență mică între candidații la alegerile prezidențiale

Nivelul de susținere față de fostul lider american și candidat la președinția SUA din partea Partidului Republican Donald Trump în lupta pentru cea mai înaltă funcție publică din țară a crescut cu 1 punct procentual (p.p.).

Acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj realizat de organizația americană de cercetare Rasmussen Reports, transmite Noi.md cu referire la news.rambler.ru

{{768332}}Potrivit datelor acestuia, 49% dintre respondenți sînt gata să-l susțină pe Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie, în timp ce 47% sînt în favoarea vicepreședintelui SUA Kamala Harris.

În același timp, 1% dintre respondenți au declarat că vor vota pentru un alt candidat. Alte 2% dintre participanții la sondaj se declară indeciși. Sondajul a fost realizat online și prin telefon în perioada 5 și 8-11 septembrie.

Aproximativ 2,4 mii de potențiali alegători americani au luat parte la el. Marja de eroare a constituit 3%. Conform rezultatelor sondajului Rasmussen Reports, realizat între 25 și 28 august, nivelul de sprijin pentru Trump era de 48%, pentru Harris – 46%.

Mai multe știri