Toate știrile
Externe
18:30 31.08.2024

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verde

Mod de preparare:

În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile,curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.

Se serveşte cu smântână.

Ingrediente:

6 pahare apă, 3 pahare fasole verde tăiate, 4 roşii, 2 ardei graşi, 2 cepe, 1 morcov, 1 rădăcinăpătrunjel (ţelină), ½ pahar smântână, 2 ouă, 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie, sare, piper negru boabe, 1 ardei iute, leuştean verde, 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Mai multe știri