Toate știrile
Externe
22:00 05.08.2024

O rachetă Falcon 9 a lansat o capsulă Cygnus într-o misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale

O rachetă Falcon 9 a companiei private SpaceX a lansat o capsulă Cygnus într-o misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), duminică, la doar cîteva zile după o pauză de două săptămîni cauzată de problemele tehnice înregistrate de acest lansator spaţial, informează DPA.

Cygnus, o capsulă de tip cargo, a fost lansată de la Centrul Spaţial Cape Canaveral din statul american Florida, iar lansarea a fost transmisă în direct pe site-ul NASA.

Capsula Cygnus transportă instrumente ştiinţifice şi echipamente pentru sistemele de recuperare a apei şi pentru cercetări asupra celulelor stem desfăşurate în cadrul experimentelor care sînt realizate la bordul ISS în absenţa gravitaţiei.

{{755007}}Se estimează că Cygnus se va conecta cu Staţia Spaţială Internaţională după un zbor pe orbita Pămîntului ce va avea o durată de aproximativ 40 de ore.

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite (FAA) a suspendat lansările rachetelor Falcon 9 ale companiei spaţiale private SpaceX timp de aproximativ două săptămîni, începînd cu 11 iulie, din cauza unor probleme legate de aprinderea motoarelor plasate pe cea de-a doua treaptă de propulsie.

Lansarea de duminică reprezintă cel de-al 21-lea zbor de aprovizionare realizat de o capsulă din gama Cygnus către ISS.

Capsula spaţială Cygnus este produsă de Northrop Grumman, care este, de asemenea, o companie privată.

Mai multe știri