Toate știrile
Externe
22:30 12.07.2024

Într-o țară din UE, spitalele au mari probleme financiare și unele ar putea fi închise

Spitalele din Germania se confruntă cu dificultăţi financiare tot mai mari, potrivit unui sondaj realizat printre managerii de spitale de către o firmă de consultanţă.

Mai mult de jumătate din cei 650 de manageri de spital chestionaţi au spus că solvabilitatea instituţiei lor a fost la risc sau chiar la mare risc în trimestrul al doilea din 2024.

{{756370}}Potrivit autoevaluărilor, 28% dintre spitale ar putea intra în insolvenţă pînă la sfîrşitul anului, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Experții au spus că atît spitale mici, cît şi multe spitale mari – inclusiv clinici universitare – se confruntă cu presiuni semnificative.

În 2023, 70% dintre spitalele din Germania au încheiat anul cu pierderi. "Sîntem de părere că în viitorul foarte apropiat vor avea loc alte închideri, avînd în vedere situaţia economică şi a lichidităţilor", a declarat expertul în management spitalicesc,Roland Berger.

Asociaţia spitalelor germane a vornit despre o situaţie economică fără precedent, menționînd că 40 de spitale de pe teritoriul ţării şi-au declarat insolvenţa în 2023, iar 2024 ar putea stabili un nou record negativ.

Mai multe știri