Toate știrile
Externe
16:15 24.07.2024

Ilon Musk a lansat internet prin satelit în Gaza

Ilon Musk a anunțat despre activarea Starlink într-un spital din Fîșia Gaza cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite și al Israelului.

Ilon Musk, directorul general al SpaceX, a anunțat că serviciul său de internet prin satelit Starlink a fost activat într-un spital din Fîșia Gaza, cu sprijinul Emiratelor Arabe Unite și al Israelului, informează cursorinfo.

{{759358}}Ministrul de externe al EAU, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, i-a mulțumit antreprenorului miliardar pentru sprijinul acordat spitalului de campanie al EAU din Gaza, unde multe instituții medicale au fost distruse și nu sînt suficiente medicamente.

„Starlink funcționează acum într-un spital din Gaza cu sprijinul @UAEmediaoffice și @Israel”, a scris Musk pe site-ul X.

Anunțul vine la mai mult de cinci luni după ce guvernul israelian a autorizat utilizarea Starlink la un spital din Rafah, un oraș din sudul Fîșiei Gaza.

{{758568}}Marți, localnicii au anunțat că trupele israeliene au aruncat în aer mai multe case în Rafah, în apropiere de granița cu Egiptul, unde Israelul spune că desfășoară o operațiune pentru a distruge ultimele batalioane Hamas.

În februarie, Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că internetul de mare viteză va permite efectuarea de consultații medicale care pot salva vieți prin intermediul legăturii amp-video în timp real.

Emiratele Arabe Unite - un important producător de petrol și un centru financiar și turistic regional - au semnat un acord de normalizare a relațiilor cu Israelul în 2020, împreună cu Bahrain și Maroc. Sudanul a încheiat ulterior un acord de normalizare a relațiilor cu Israelul.

Pactele au fost concepute pentru a aduce stabilitate și prosperitate în Orientul Mijlociu.

Mai multe știri