Toate știrile
Externe
10:45 27.07.2024

Donald Trump s-a întîlnit cu Benjamin Netanyahu

Donald Trump, fost președinte al SUA și candidat în scrutinul prezidențial din noiembrie, l-a primit vineri, la reședința sa din Florida, pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Premierul Benjamin Netanyahu și soția sa, Sara Netanyahu, au fost întîmpinați de Donald Trump la complexul Mar-a-Lago din Florida.

Benjamin Netanyahu i-a oferit lui Trump un tablou cu un copil israelian ținut ostatic de militanți islamiști în Fîșia Gaza.

{{758096}}”O imagine cu un copil care este ținut în continuare ostatic în Fîșia Gaza, iar bunicul a vrut să i-o ofer președintelui Trump”, a declarat Netanyahu, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

Guvernul israelian continuă negocierile și speră să ajungă rapid la un acord cu grupul Hamas, a afirmat Netanyahu, anunțînd trimiterea unei echipe de negociatori la Roma, săptămîna viitoare.

”Sperăm să ajungem la un acord. Noi sîntem dornici să obținem un acord și lucrăm în acest sens”, a precizat Netanyahu. Donald Trump a declarat că situația este foarte dură pentru ostaticii din Fîșia Gaza și a cerut eliberarea imediată a acestora.

Mai multe știri